Skip to main content

VIDEO. Elena Lasconi și povestea unui moment emoționant: fetița salvată dintr-un puț acum 20 de ani

 
VIDEO. Elena Lasconi și povestea unui moment emoționant: fetița salvată dintr-un puț acum 20 de ani
Foto | Libertatea

VIDEO. „Am sunat în redacție și le-am spus că trebuie să facem cumva să o salvăm”, povestește Elena Lasconi. Unul dintre cei mai vechi jurnaliști din Pro TV a rememorat, la Interviurile Paginademedia, o întâmplare emoționantă de acum 20 de ani.

Publicitate

O întâmplare care i-a ținut pe români cu sufletul la gură, o zi întreagă: fetița căzută într-un puț și salvată de Oana Furnică. 

Un eveniment capturat într-un cadru memorabil: „Când a scos-o din puț a arătat ca o naștere”, își aduce aminte Elena Lasconi.

Elena Lasconi a avut o constribuție decisivă. A ajuns la fața locului pentru că a avut instinct de jurnalist.

„Eram la un incendiu și am auzit pe stația unui pompier că o fetiță de doi ani și două luni a căzut într-un puț, în Pipera”

Reacția pompierului a bulversat-o: „Până ajungem noi moare”, după cum povestește chiar ea. 

În momentul acela, fără să sune în redacție, a plecat către „cazul” din Pipera.

Ce urmat a fost greu de povestit, însă totul s-a terminat cu bine. Grație transmisiunii live pe care a făcut-o fetița a fost salvată de către o tânără, Oana Furnică:

„Când a scos-o din puț a arătat ca o naștere”, își aduce aminte Elena Lasconi. A fost „transmisiunea vieții mele” spune Elena Lasconi

Paginademedia.ro publică fragmentul de care și azi Elena Lasconi își aduce aminte cu lacrimi în ochi. În curând, interviul integral, cu povești fascinante din viața jurnalistei Pro TV.

După filmul video, fragmentul transcris.

VIDEO. Elena Lasconi, povestea emoționantă a fetiței salvată din puț

Transmisiunea vieții mele: Știrea cu fetița salvată dintr-un puț în Pipera

Elena Lasconi: Transmisiunea vieții mele, care deși pentru unii nu e mare lucru, este transmisiunea făcută în Pipera când am și salvat viața unui om.

Este vorba despre știrea cu fetița care a căzut într-un puț și ulterior salvată de Oana Furnică.

Eu eram la un incediu pe Calea Moșilor pentru că ardea acoperișul unei biserici. Pompierii erau și ei acolo și eu am auzit pe stația unuia dintre ei că o fetiță de doi ani și două luni a căzut într-un puț, în Pipera.

Reacția pompierului a fost următoarea: „Până ajungem noi moare”

Elena Lasconi a dat și detalii despre un lucru aproape ireal, reacția sau mai bine zis lipsa de reacția a unuia dintre pompierii de la incendiu: „Până ajungem moare”

Lasconi: Eu în momentul  acela am lăsat incendiul, nici n-am sunat în redacție, și l-am rugat să-mi spună unde e puțul respectiv.

Când am ajuns acolo vedeam o femeie care își smulgea părul din cap și se auzeau niște strigăte din puț, ale unei fetițe care striga din tot sufletul. Mă gândeam numai la fata mea în momentul acela. Eu o țineam de vorbă și în același timp îi spuneam colegului meu să meargă la vecini să îi cheme și să încercăm să legăm pe cineva cu lanțul să o putem scoate.

În momentul acela am început să filmez, iar când nu filmam o țineam de vorbă pentru că ea urla, un urlet pe care nu o să-l uit niciodată.

Am sunat în redacție și le-am spus că trebuie să facem cumva să o salvăm și mi-au trimis acolo releu, iar transmisia a fost foarte greu de făcut. Am mobilizat foarte mulți oameni atunci.

Au venit fparte mulți oameni atunci. Îmi aduc aminte că a venit un domn și ne-a zis că are o fată care are grijă de copiii săi și e foarte slabă.

A venit fata aceea, Oana Furnică, și așa am reușit. Eu eram în direct și îmi amintesc cum ziceam „A venit o fată, se pare că e cascadoare”, dar nimeni nu știa care-i treaba cu ea.

„Când a scos-o din puț a arătat ca o naștere”

Jurnalista Pro TV și-a adus aminte, aproape cu lacrimi în ochii, momentul în care fetița căzută în puț a fost scoasă la suprafață. Descrie momentul ca pe „o naștere”

„Când a scos-o din puț a arătat ca o naștere”, a spus Elena Lasconi. 

Elena Lasconi: Ce m-a impresionat cel mai mult a fost în urma cu 10 ani, când eram în redacție și era ziua mea. Noi ne făceam tot felul de surprize când era ziua unuia dintre noi. Colegii mi-au făcut cadou o excursie în Mexic, care a fost deconspirată de

Bănel Nicoliță pentru care eu aveam o admirație, și era plină redcția de oameni acolo.

În toată marea aia de oameni m-am intors și am văzut ochii aceia și era fetița aia, care a venit cu mama ei să îmi mulțumească.

 

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • ce ne zici atunci de revelion sa ne uitam la antena 1 daca nu are
    dar are ceva, are pensionari din plin
  • Mă voi sunteți proști? Calmați-vă odată! Nu-și mai bate nimeni capul cu voi. D/d cu Andra, cea mai mare "artistă" care cântă numai cover-uri, și mile/Mile cu sacrificiul, epava aceea televizată sau manipulări cu stil la acces direct. Vi se umfla vena rău când auziți ceva de rău de televiziunea voastră preferată.

Trimite un comentariu