Skip to main content

VIDEO. Elena Lasconi şi povestea unui moment emoţionant: fetiţa salvată dintr-un puţ acum 20 de ani

 
Foto | Libertatea
Foto | Libertatea

VIDEO. „Am sunat în redacţie şi le-am spus că trebuie să facem cumva să o salvăm”, povesteşte Elena Lasconi. Unul dintre cei mai vechi jurnalişti din Pro TV a rememorat, la Interviurile Paginademedia, o întâmplare emoţionantă de acum 20 de ani.

Publicitate

O întâmplare care i-a ţinut pe români cu sufletul la gură, o zi întreagă: fetiţa căzută într-un puţ şi salvată de Oana Furnică.

Un eveniment capturat într-un cadru memorabil: „Când a scos-o din puţ a arătat ca o naştere”, îşi aduce aminte Elena Lasconi.

Elena Lasconi a avut o constribuţie decisivă. A ajuns la faţa locului pentru că a avut instinct de jurnalist.

„Eram la un incendiu şi am auzit pe staţia unui pompier că o fetiţă de doi ani şi două luni a căzut într-un puţ, în Pipera”

Reacţia pompierului a bulversat-o: „Până ajungem noi moare”, după cum povesteşte chiar ea.

În momentul acela, fără să sune în redacţie, a plecat către „cazul” din Pipera.

Ce urmat a fost greu de povestit, însă totul s-a terminat cu bine. Graţie transmisiunii live pe care a făcut-o fetiţa a fost salvată de către o tânără, Oana Furnică:

„Când a scos-o din puţ a arătat ca o naştere”, îşi aduce aminte Elena Lasconi. A fost „transmisiunea vieţii mele” spune Elena Lasconi

Paginademedia.ro publică fragmentul de care şi azi Elena Lasconi îşi aduce aminte cu lacrimi în ochi. În curând, interviul integral, cu poveşti fascinante din viaţa jurnalistei Pro TV.

După filmul video, fragmentul transcris.

VIDEO. Elena Lasconi, povestea emoţionantă a fetiţei salvată din puţ

Transmisiunea vieţii mele: Ştirea cu fetiţa salvată dintr-un puţ în Pipera

Elena Lasconi: Transmisiunea vieţii mele, care deşi pentru unii nu e mare lucru, este transmisiunea făcută în Pipera când am şi salvat viaţa unui om.

Este vorba despre ştirea cu fetiţa care a căzut într-un puţ şi ulterior salvată de Oana Furnică.

Eu eram la un incediu pe Calea Moşilor pentru că ardea acoperişul unei biserici. Pompierii erau şi ei acolo şi eu am auzit pe staţia unuia dintre ei că o fetiţă de doi ani şi două luni a căzut într-un puţ, în Pipera.

Reacţia pompierului a fost următoarea: „Până ajungem noi moare”

Elena Lasconi a dat şi detalii despre un lucru aproape ireal, reacţia sau mai bine zis lipsa de reacţia a unuia dintre pompierii de la incendiu: „Până ajungem moare”

Lasconi: Eu în momentul acela am lăsat incendiul, nici n-am sunat în redacţie, şi l-am rugat să-mi spună unde e puţul respectiv.

Când am ajuns acolo vedeam o femeie care îşi smulgea părul din cap şi se auzeau nişte strigăte din puţ, ale unei fetiţe care striga din tot sufletul. Mă gândeam numai la fata mea în momentul acela. Eu o ţineam de vorbă şi în acelaşi timp îi spuneam colegului meu să meargă la vecini să îi cheme şi să încercăm să legăm pe cineva cu lanţul să o putem scoate.

În momentul acela am început să filmez, iar când nu filmam o ţineam de vorbă pentru că ea urla, un urlet pe care nu o să-l uit niciodată.

Am sunat în redacţie şi le-am spus că trebuie să facem cumva să o salvăm şi mi-au trimis acolo releu, iar transmisia a fost foarte greu de făcut. Am mobilizat foarte mulţi oameni atunci.

Au venit fparte mulţi oameni atunci. Îmi aduc aminte că a venit un domn şi ne-a zis că are o fată care are grijă de copiii săi şi e foarte slabă.

A venit fata aceea, Oana Furnică, şi aşa am reuşit. Eu eram în direct şi îmi amintesc cum ziceam „A venit o fată, se pare că e cascadoare”, dar nimeni nu ştia care-i treaba cu ea.

„Când a scos-o din puţ a arătat ca o naştere”

Jurnalista Pro TV şi-a adus aminte, aproape cu lacrimi în ochii, momentul în care fetiţa căzută în puţ a fost scoasă la suprafaţă. Descrie momentul ca pe „o naştere”

„Când a scos-o din puţ a arătat ca o naştere”, a spus Elena Lasconi.

Elena Lasconi: Ce m-a impresionat cel mai mult a fost în urma cu 10 ani, când eram în redacţie şi era ziua mea. Noi ne făceam tot felul de surprize când era ziua unuia dintre noi. Colegii mi-au făcut cadou o excursie în Mexic, care a fost deconspirată de

Bănel Nicoliţă pentru care eu aveam o admiraţie, şi era plină redcţia de oameni acolo.

În toată marea aia de oameni m-am intors şi am văzut ochii aceia şi era fetiţa aia, care a venit cu mama ei să îmi mulţumească.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • D D
    ce ne zici atunci de revelion sa ne uitam la antena 1 daca nu are
    dar are ceva, are pensionari din plin
  • Șerban Șerban
    Mă voi sunteți proști? Calmați-vă odată! Nu-și mai bate nimeni capul cu voi. D/d cu Andra, cea mai mare "artistă" care cântă numai cover-uri, și mile/Mile cu sacrificiul, epava aceea televizată sau manipulări cu stil la acces direct. Vi se umfla vena rău când auziți ceva de rău de televiziunea voastră preferată.
  • 1qlee 1qlee
    Si cu Oana Furnica, eroina, ce s-a mai intamplat?

Trimite un comentariu

sus