Skip to main content

Lista Must Carry 2020. Televiziunile preluate obligatoriu de cabliști. A ieșit Neptun TV, au intrat trei noi. Plus, Realitatea Plus

 
Lista Must Carry 2020. Televiziunile preluate obligatoriu de cabliști. A ieșit Neptun TV, au intrat trei noi. Plus, Realitatea Plus

MUST CARRY 2020. Trei posturi noi au intrat pe lista must carry, a celor care trebuie preluate obligatoriu de către cabliști. Un singur post a ieșit de pe listă, față de anul trecut.

Consiliul Național al Audiovizualului a publicat astăzi lista must carry pe 2020, compusă din 33 de canale, plus posturile TVR. 

Publicitate

Canal 33, IDA TV și Link Press sunt cele trei televiziuni proaspăt intrate pe lista canalelor care trebuie preluate obligatoriu de cabliști. 

Neptun TV a ieșit de pe listă începând de astăzi. Postul de televizune nu a depus la CNA actele necesare pentru lista must carry.

TV H este un alt post care nu mai apare pe listă, față de anul trecut, însă situația sa este mai specială. Postul s-a închis în luna mai, anul trecut. (Mai multe detalii aici).

Un alt caz special este cel al postului Realitatea TV, acum Realitatea Plus. După ce CNA a retras licența Realitatea TV, tot conținut postului s-a mutat pe Realitatea Plus. Pe o scurtă perioadă postul nu a fost la toți cabliștii, însă ulterior și-a găsit loc în grilele acestora. (Mai multe detalii aici).

Cu toate acestea, Realitatea Plus nu era în lista must carry. De astăzi, postul patronat de Cozmin Gușă este, din nou, un post care trebuie preluat obligatoriu de cabliști. 

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, lista posturilor din must carry pe anul 2020:

1. Romania TV

2. National TV

3. Prima TV

4. B1 TV

5. Digi 24

6. Realitatea Plus

7. Favorit TV

8.Trinitas TV

9. Kiss TV

10. Taraf TV

11. National 24 Plus

12. Music Channel

13. U TV

14. Speranta TV

15. Hit Music

16. Magic TV

17. Nașul TV

18. Orizont TV

19. TV Sud Est

20. TeleStar

21. Travel Mix

22. Credo TV

23. Inedit TV

24. Alfa Omega TV

25. Cinethronix

26. Rock TV

27. NCN

28. București TV

29. Medika TV

30. Kapital TV

31. Canal 33

32. IDA TV

33. Link Press

Ce este principiul „must carry”

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, și prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice și posturile private aflate sub jurisdicția României, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat și operatorilor DTH.

Ce spune articolul 82:

„Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin rețele de comunicații electronice, cu excepția celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligația să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societății Române de Televiziune destinate publicului din România, precum și alte servicii de programe, libere la retransmisie și fără condiționări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privați, aflați sub jurisdicția României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin rețeaua respectivă, precum și serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaționale la care România este parte.

Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privați este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audiență.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • @Maximilian Luca: Linkpress a fost preluat de UPC pe 14 ianuarie 2019. UPC are deja toate canalele din must carry.
 • @Alex
  Cele două menționate de tine aparțin unor culte neoprotestante, la fel ca și Speranța TV. Nu sunt dubioase.

  Deocamdată singurul dubios este Linkpress, care a fost lansat de 5 ani, dar nu a fost preluat până acum de redifuzori.

  IneditTV deși pe sit are emisie, are probleme cu retransmisia.

  IDA, adică „Interior Design Arhitectură” pare un post TV promițător, la fel și Canal 33, cel care a preluat numele anterior al ProTV și care se autointitulează „canalul tău de business”.

  Însă lumea privește din ce în ce mai puțin la televizor...
  Sper că există și canale de Youtube cu producțiile televiziunilor mai mici.
 • E funcțional pe platforma telekomtv.ro acum cînd scriu coment-ul rulează reclame cu, Marin Cornea care prezintă niște tratamente de creșterea părului și ceva reomatic.

Trimite un comentariu