Skip to main content

Lista Must Carry 2020. Televiziunile preluate obligatoriu de cablişti. A ieşit Neptun TV, au intrat trei noi. Plus, Realitatea Plus

 
Lista Must Carry 2020. Televiziunile preluate obligatoriu de cablişti. A ieşit Neptun TV, au intrat trei noi. Plus, Realitatea Plus

MUST CARRY 2020. Trei posturi noi au intrat pe lista must carry, a celor care trebuie preluate obligatoriu de către cablişti. Un singur post a ieşit de pe listă, faţă de anul trecut.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a publicat astăzi lista must carry pe 2020, compusă din 33 de canale, plus posturile TVR.

Canal 33, IDA TV şi Link Press sunt cele trei televiziuni proaspăt intrate pe lista canalelor care trebuie preluate obligatoriu de cablişti.

Neptun TV a ieşit de pe listă începând de astăzi. Postul de televizune nu a depus la CNA actele necesare pentru lista must carry.

TV H este un alt post care nu mai apare pe listă, faţă de anul trecut, însă situaţia sa este mai specială. Postul s-a închis în luna mai, anul trecut. (Mai multe detalii aici).

Un alt caz special este cel al postului Realitatea TV, acum Realitatea Plus. După ce CNA a retras licenţa Realitatea TV, tot conţinut postului s-a mutat pe Realitatea Plus. Pe o scurtă perioadă postul nu a fost la toţi cabliştii, însă ulterior şi-a găsit loc în grilele acestora. (Mai multe detalii aici).

Cu toate acestea, Realitatea Plus nu era în lista must carry. De astăzi, postul patronat de Cozmin Guşă este, din nou, un post care trebuie preluat obligatoriu de cablişti.

Paginademedia.ro prezintă, în continuare, lista posturilor din must carry pe anul 2020:

1. Romania TV

2. National TV

3. Prima TV

4. B1 TV

5. Digi 24

6. Realitatea Plus

7. Favorit TV

8.Trinitas TV

9. Kiss TV

10. Taraf TV

11. National 24 Plus

12. Music Channel

13. U TV

14. Speranta TV

15. Hit Music

16. Magic TV

17. Naşul TV

18. Orizont TV

19. TV Sud Est

20. TeleStar

21. Travel Mix

22. Credo TV

23. Inedit TV

24. Alfa Omega TV

25. Cinethronix

26. Rock TV

27. NCN

28. Bucureşti TV

29. Medika TV

30. Kapital TV

31. Canal 33

32. IDA TV

33. Link Press

Ce este principiul „must carry”

Principiul „must carry” este prezent în Legea Audiovizualului, Art. 82, şi prevede că distribuitorii de cablu trebuie să includă în oferta lor programele televiziunii publice şi posturile private aflate sub jurisdicţia României, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare. În prezent, principiul nu este aplicat şi operatorilor DTH.

Ce spune articolul 82:

„Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte.

Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • M99 M99
  @Maximilian Luca: Linkpress a fost preluat de UPC pe 14 ianuarie 2019. UPC are deja toate canalele din must carry.
 • Afi Afi
  @Maximilian Luca
  Pro TV a fost Canal 31, nu 33.
 • Maximilian Luca Maximilian Luca
  @Alex
  Cele două menționate de tine aparțin unor culte neoprotestante, la fel ca și Speranța TV. Nu sunt dubioase.

  Deocamdată singurul dubios este Linkpress, care a fost lansat de 5 ani, dar nu a fost preluat până acum de redifuzori.

  IneditTV deși pe sit are emisie, are probleme cu retransmisia.

  IDA, adică „Interior Design Arhitectură” pare un post TV promițător, la fel și Canal 33, cel care a preluat numele anterior al ProTV și care se autointitulează „canalul tău de business”.

  Însă lumea privește din ce în ce mai puțin la televizor...
  Sper că există și canale de Youtube cu producțiile televiziunilor mai mici.
 • M99 M99
  @Miu Miu: Nu funcționează la RDS, la UPC da.
 • teodor teodor
  E funcțional pe platforma telekomtv.ro acum cînd scriu coment-ul rulează reclame cu, Marin Cornea care prezintă niște tratamente de creșterea părului și ceva reomatic.
 • Miu Miu Miu Miu
  Inedit TV?care are mira de cateva zile bune pe post?
 • teodor teodor
  De ultimele două posturi tv n-am auzit pînă acum așa că am dat o fugă pe Google
 • Alex Alex
  Credo, Alpha Omega si inca alte tv dubioase pe lista asta

Trimite un comentariu

sus