Skip to main content

VIDEO. Viață de magician și de vlogger, cu Vlad Grigorescu: „Am descoperit magia la șase ani, când mi-a arătat tata un truc”. De ce a renunțat la iUmor?

 
VIDEO. Viață de magician și de vlogger, cu Vlad Grigorescu: „Am descoperit magia la șase ani, când mi-a arătat tata un truc”. De ce a renunțat la iUmor?

VIDEO. Cum arată o viață de magician? Vlad Grigorescu (vlogger și fost prezentator iUmor) a povestit, în Studioul Paginademedia.ro, despre viața sa de magician cu normă întreagă. 

Grigorescu se împarte între meseria de magician, care presupune o „viață nomadă”, cu turnee prin țara spectacole live și un canal de YouTube. 

Publicitate

Este pasionat de magie de la varstă de șase ani, când tatăl său i-a arătat un truc simplu de magie. Lucrurile au evoluat și a ajuns să facă din asta o meserie, niște spectacole pentru care lumea plătește.

În drumul său a avut multe apariții TV, unele dintre acestea destul de importante: A fost aproape să câștige show-ul „Românii au talent”, de la Pro TV, dar a ieșit pe primul loc la „iUmor”, de la Antena 1. 

A ajuns chiar și în rolul de prezentator la Antena 1, după finala câștigată în primul sezon iUmor.

A povestit cum a ajuns să partice la aceste show-uri, de ce a acceptat să fie prezentator și nu în ultimul rând, de ce a renunțat la rolul de gazdă TV. 

Spune că nu premiile puse la bătaie în show-urile de televiziune erau motivul pentru care mergea acolo. Motivul era altul, pe care l-a explicat chiar el:

Nici la „Românii au talent”, nici la „iUmor” nu m-am dus ca să câștig. Mi-am propus de fiecare dată să ajung în finală ca să am ocazia de mai multe ori să arat ce fac. Le-am văzut ca pe oportunități să arat ce fac eu”, a spus Grigorescu. 

A renunțat să mai fie la cârma show-ului de umor de la Antena 1 și spune că în momentul de față nu-și mai dorește să prezinte vreun show TV:

E mult mai bine pentru mine de când m-am lasat de TV. Așa pot să fiu eu cum vreau, nu am limite. În televiziune nu poți să faci ce vrei tu. Chiar e posibil să trebuiască să faci lucruri pe care tu nu le-ai face niciodată.

A fost o nepotrivire. Ei voiau ceva, eu altceva”, recunoaște Vlad Grigorescu. 

Magicianul a povestit pe larg despre experiența în televiune. A vorbit despre online și viitorul televiziunii, despre subiectele pe care le abordează în filmele de pe YouTube. A explicat de nu se consideră vlogger și ce este, în opinia sa, un influencer. 

Toate subiectele, pe larg în interviul de mai jos. 

VIDEO. Viața de magician, cu Vlad Grigorescu. Despre magie, vlog și televiziune

Primele apariții TV. La 19 ani: La emisiunea Nașul și la Capatos

Vlad Grigorescu: „Prima mea apariție TV a fost la Nașul. Eu l-am cunoscut pe producătorul emisiunii într-un bar, în care făceam magie. A ieșit drăguț.

Am fost și la Capatos în primul sezon, când era o emisiune curată. A doua zi au început să sune telefoanele, erau oameni din toate televiziunile care mă voiau la ei în emisiuni.

După „Românii au talent” eu mă gândeam că trebui făcut un format bazat pe umor, iar apoi am aflat că se face la Antena 1. De asta m-am și înscris în primul sezon.

Nici la „Românii au talent”, nici la „iUmor” nu m-am dus ca să câștig. Mi-am propus de fiecare dată să ajung în finală ca să am ocazia de mai multe ori să arat ce fac. Le-am văzut ca pe oportunități să arat ce fac eu.”

Cum a ajuns să prezinte iUmor și de a renunțat: A fost o nepotrivire”

Vlad Grigorescu: „E mult mai bine pentru mine de când m-am lasat de TV. Așa pot să fiu eu cum vreau, nu am limite. În televiziune nu poți să faci ce vrei tu. Chiar e posibil să trebuiască să faci lucruri pe care tu nu le-ai face niciodată.

A fost o nepotrivire. Ei voiau ceva, eu altceva.

Televiziunile au nevoie de o vedetă a trustului, iar eu n-am vrut niciodată să fiu o vedetă a trustului.

Eu nu cred în conceptul de vedetă.

Nu mi-a scăzut popularitatea după ce am plecat de la TV, din contra. Eu am plecat cu alt gând, acela că este important și ce fel de oameni te urmăresc. Nu erau neapărat oamenii pe care-i voiam eu să mă urmărească. Eu făceam o chestie care respingea categoria care mă intersa pe mine.

Pe mine mă interesează oamenii care caută, nu cei care înghit orice. Oamenii care au pretenții de la ei, care își doresc mai mult.

Eu nu mai vreau să fiu prezentator, în momentul de față.

Am Youtube-ul. Un filmuleț care nu face atât de bine are cam 50.000 de vizionări, adică o Arena Națională de oameni vede ce am postat eu.”

Pasiunea pentru magie, de la șase ani: „Tata mi-a făcut un truc când eram mic”

Vlad Grigorescu: „Pasionat de magie sunt de mic, de pe la șase ani, când mi-a arătat tata un truc. Era un truc cu un nasture, pe care el îl făcea să dispară și apoi apărea în buzunarul meu.

Explicația era simplă, însă ce am simțit atunci m-a impresionat foarte mult. Am vrut și eu să dau mai departe trăirea pe care am avut-o atunci.

Am devenit culegător de trucuri, adică mergeam la oameni să le arăt ce trucuri știu și oamenii respectivi îmi spuneau că și ei știu trucuri. Și așa le adunam. Nu prea aveam de unde să învăț magie atunci. Mai erau și niște emisiuni de magie pe TVR 2, pe care ei le dădeau noaptea.

Eu le înregistram pe video și mă uitam la ele cu încetinitorul.

Când a ajuns internetul la noi am început să văd și ce se făcea în afara țării.

I-am făcut pe oameni să plătească pentru show-uri făcând show-uri bune.

Am auzit mai de mult, după un show, o fată vorbind la telefon: „Noi am venit la caterincă aici, am crezut că o să rădem de magician, dar a fost chiar tare”

Așa era când m-am apucat eu. Oamenii aveau senzația că tu mergi acolo să-i păcălești. A durat până s-a educat publicul.”

De ce nu se consideră „vlogger” și ce este un influencer? - „Un om sincer și de încredere”

Vlad Grigorescu: Nu cred că sunt vlogger. Mi-am dat seama că eu nu fac vlogguri, ci fac niște filme scurte, gândite cumva. Fac niște clipuri cu o temă concretă, pe care eu nu le consider vlogguri.

Am făcut un experiment în care am vrut să arat că oamenii share-uiesc o informație falsă mai repede decât una adevărată.

Mai mult decât să le arăți ce se întâmplă, că oamenii share-uiesc informații false, ce poți face? Eu personal n-am ce să fac mai mult. Cred că toată lumea ar trebui arate aceste lucruri, inclusiv mass-media.

Chiar dacă nu e suficient, îmi fac partea mea.

Definiția influencerului: „Un influencer e o persoană care se concentrează pe promovatul unor anumite produse, ori în cazul acesta eu nu sunt influencer. Un influencer trebuie să pară de încredere și sincer. ”

Eu le spun oamenilor când fac o reclamă, la YouTube poți să și setezi să apară ca un clip sponsorizat. Eu încerc să fiu sincer sau să nu zic ceva ce nu e adevărat.

Am făcut o reclamă la un cazino online, dar n-am zis niciodată „jucați”. Pentru că eu nu joc în cazinouri.

Ei s-au gândit că e asociere de imagine bună și a funcționat.”

Viitorul televiziunii: „Vedetele de altă dată sunt acum vloggerii”

Vlad Grigorescu: „Cred că ușor, ușor, conceptul de TV, așa cum era odată, nu o să mai reziste mult că nu are cum, este ridicol. De ce m-aș uita când vrea televiziunea, când mă pot uita pe net când vreau eu?

Platformele de streaming sunt viitorul. Chiar azi am văzut o reclamă la un reality show, pe Netflix. Ușor, ușor devine o televiziune, o televiziune internațională la care te poți uita când vrei, la ce vrei.

Publicul de online nu are timp, își valorifică timpul altfel. Oamenii care se uită la TV au vieți mai simple, nu vor să se complice cu nimic.

Vedetele de altă dată sunt acum vloggerii, pentru copiii de acum. Pentru ei televiziunea e o chestie bizară pe care o fac bătrânii.

Pe YouTube ești mai aproape de publicul tău. Televiziunile nu prea mai oferă realitate. Oamenii au nevoie să vadă oameni reali, la care să se raporteze.

Oamenii au început să dea bani din respect pentru conținut, iar în cazul Netflix din comoditate. Cum ai avea abonament de TV și nu ai de Netflix?”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu