Skip to main content

VIDEO Serialul Patria, o adaptare după bestsellerul scris de Fernardo Aramburu, va avea premiera pe HBO

 
VIDEO Serialul Patria, o adaptare după bestsellerul scris de Fernardo Aramburu, va avea premiera pe HBO

Conflictul din Țara Bascilor, în centrul unui nou serial marca HBO. Platforma aduce în această primăvară Patria, un serial în opt episoade, adaptare a romanului bestseller scris de Fernardo Aramburu. Patria va avea premiera în mai pe HBO GO.

Publicitate

Serialul spune o poveste care se petrece pe parcursul a trei decenii, în Țara Bascilor amenințată de terorismul grupării ETA, din perspectiva a două familii dezbinate de conflictul violent. Viețile lui Bittori și ale familiei sale se schimbă în ziua în care membrii ETA îi ucid soțul, pe Txato și relația cu prietena ei apropiată Miren, al cărei fiu face parte dintr-o celulă ETA, se încheie.

Cu peste un milion de copii vândute și o multitudine de premii, „Patria”, de Fernando Aramburu, a devenit unul dintre cele mai importante romane spaniole din ultimul deceniu. Portretul a două familii basce în plin conflict politic și social timp de peste trei decenii și noua perspectivă asupra terorismului și consecințele lui în rândul populației sunt marile teme ale poveștii.

Această temă complexă este articulată de o poveste intimă: o dramă de familie care afectează oamenii obișnuiți, o abordare accesibilă pentru orice tip de public. Filmul propune o situație foarte comună în lumea întreagă: societăți polarizate și dezbinate de probleme politice sau conflicte care au efecte concrete, tragice și devastatoare pentru familii și grupuri de prieteni.

Producători executivi HBO Europe sunt Miguel Salvat, Steve Matthews și Antony Root. Serialul Patria este produs de Alea Media pentru HBO Europe, cu participarea HBO Latin America.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Trimite un comentariu