Skip to main content

VIDEO Serialul Patria, o adaptare după bestsellerul scris de Fernardo Aramburu, va avea premiera pe HBO

 
VIDEO Serialul Patria, o adaptare după bestsellerul scris de Fernardo Aramburu, va avea premiera pe HBO

Conflictul din Ţara Bascilor, în centrul unui nou serial marca HBO. Platforma aduce în această primăvară Patria, un serial în opt episoade, adaptare a romanului bestseller scris de Fernardo Aramburu. Patria va avea premiera în mai pe HBO GO.

Publicitate

Serialul spune o poveste care se petrece pe parcursul a trei decenii, în Ţara Bascilor ameninţată de terorismul grupării ETA, din perspectiva a două familii dezbinate de conflictul violent. Vieţile lui Bittori şi ale familiei sale se schimbă în ziua în care membrii ETA îi ucid soţul, pe Txato şi relaţia cu prietena ei apropiată Miren, al cărei fiu face parte dintr-o celulă ETA, se încheie.

Cu peste un milion de copii vândute şi o multitudine de premii, „Patria”, de Fernando Aramburu, a devenit unul dintre cele mai importante romane spaniole din ultimul deceniu. Portretul a două familii basce în plin conflict politic şi social timp de peste trei decenii şi noua perspectivă asupra terorismului şi consecinţele lui în rândul populaţiei sunt marile teme ale poveştii.

Această temă complexă este articulată de o poveste intimă: o dramă de familie care afectează oamenii obişnuiţi, o abordare accesibilă pentru orice tip de public. Filmul propune o situaţie foarte comună în lumea întreagă: societăţi polarizate şi dezbinate de probleme politice sau conflicte care au efecte concrete, tragice şi devastatoare pentru familii şi grupuri de prieteni.

Producători executivi HBO Europe sunt Miguel Salvat, Steve Matthews şi Antony Root. Serialul Patria este produs de Alea Media pentru HBO Europe, cu participarea HBO Latin America.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus