Skip to main content

Cazul Coronavirus în studioul TVR. "De ce a ales Doina Gradea să țină secret această informație vitală pentru sănătatea propriilor angajați?" - MediaSind

 
Cazul Coronavirus în studioul TVR. "De ce a ales Doina Gradea să țină secret această informație vitală pentru sănătatea propriilor angajați?" - MediaSind
Sursa foto: Libertatea

Reacție după materialul Paginademedia.ro despre invitatul infectat cu coronavirus care a înregistrat o emisiune în TVR cu doar două zile înainte de a fi depistat pozitiv.

"De ce a ales Doina Gradea să țină secret această informație vitală pentru sănătatea propriilor angajați?", se întreabă sindicatul MediaSind, după ce conducerea instituției nu a comunicat angajaților nici până acum că a avut în platou un invitat depistat, ulterior, cu Coronavirus. "Este halucinant", punctează poziția MediaSind.

Publicitate

"Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă (pe Paginademedia.ro) despre modul iresponsabil în care administrația condusă de Doina Gradea, președinte director general al Societății Române de Televiziune, a ascuns salariaților săi faptul că un invitat la emisiunea Vreau să fiu sănătos a fost depistat cu coronavirus!", se arată în poziția MediaSind.

Reamintim că un invitat într-o emisiune de la Televiziunea Publică a fost depistat cu coronavirus la scurt timp după ce a întregistrat în platorurile TVR, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Până la ora publicării articolului Paginademedia.ro, puțini dintre angajații instituției publice (cu excepția câtorva dintre cei care au lucrat pentru emisiune) știau despre invitatul infectat cu coronavirus.

Angajații TVR nu au fost anunțați, nici până la această oră, că un pacient infectat cu Coronavirus a fost în platourile instituției.

Conducerea TVR nu și-a anunțat angajații, însă în această săptămână, a luat o serie de măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei cu Coronavirus (inclusiv o dezinfecție generală a studiourilor).

Citește și: TVR. Invitat într-o emisiune depistat cu coronavirus. Are legătură cu spitalul Gerota. Angajații TVR nu au fost anunțați

Citește și: REVIZIE TEHNICĂ. TVR, oprit pentru dezinfecție. Emisia, suspendată noaptea trecută

Citește și: FĂRĂ SPECTATORI. Măsuri anti-coronavirus în TVR: Toate emisiunile care se produc se vor realiza FĂRĂ public

Poziția MediaSind:

"Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind a aflat cu stupoare informațiile apărute în presă (pe Paginademedia.ro) despre modul iresponsabil în care administrația condusă de Doina Gradea, președinte director general al Societății Române de Televiziune, a ascuns salariaților săi faptul că un invitat la emisiunea Vreau să fiu sănătos a fost depistat cu coronavirus!

Este incredibil cum angajatii TVR, care își pun viața în pericol în orice clipă relatând despre această boală ucigașă, extinsă la nivel mondial, ca să informeze populația în scopul prevenției, nu sunt informați si avertizati. Ba mai mult, le sunt ascunse aceste informații tocmai de cei care ar trebui sa-i protejeze.

Este halucinant că cei care conduc TVR află în urmă cu câteva zile că un invitat la o emisiune este posibil să fie infectat, având în vedere că soției sale i se confirmase testul, și nu suflă o vorbă angajaților TVR pentru a-i pune în gardă.

Și nici măcar în ultimul ceas, după ce s-a confirmat oficial că respectivul invitat este infectat cu coronavirus.

De ce a ales Doina Gradea să țină secret această informație vitală pentru sănătatea propriilor angajați, este o întrebare la care aceasta trebuie să răspundă urgent în fața instituțiilor abilitate.

Având în vedere secretomania de care a dat dovadă șefa TVR, precum și încercările de a ascunde aceste informații grave, MediaSind solicită Parlamentului demiterea de urgență a administrației Gradea.

În același timp, solicităm instituțiilor abilitate să reacționeze de urgență pentru a proteja sănătatea angajaților TVR și a familiilor acestora și să sancționeze drastic persoanele care se fac vinovate de ascunderea adevărului.

Până la luarea măsurilor necesare izolării tuturor persoanelor expuse, solicităm Ministerului Sănătății să intervină de urgență, având în vedere că televiziunea publică este o instituție strategică, iar în astfel de momente este nevoie de responsabilitate."

Citește și: TVR. Invitat într-o emisiune depistat cu coronavirus. Are legătură cu spitalul Gerota. Angajații TVR nu au fost anunțați


Citește și: Schimbări la TVR 1, în grilă, dar și la știri. Unele emisiuni, înlocuite cu Telejurnale sau cu reluări. „Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.”


REVIZIE TEHNICĂ. TVR, oprit pentru dezinfecție. Emisia, suspendată noaptea trecută


Școală TV. La TVR. Teleșcoala, soluția Guvernului cât școlile sunt închise din cauza Coronavirusului


FĂRĂ SPECTATORI. Măsuri anti-coronavirus în TVR: Toate emisiunile care se produc se vor realiza FĂRĂ public

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Este clar că *** din conducere s-au uitat prea mult la serialul Cernobîl. Secretomania asta penibilă pentru anul 2020, când e imposibil să mai ascunzi ceva, când media online și rețelele sociale sunt atât de dezvoltate, arată cât de meschini, de nepregătiți și de anacronici sunt unii (i)responsabili din postul public. Oare cât tupeu or mai avea să-și privească colegii în ochi după ce au dovedit că îi doare-n cot de ăia de pe urma cărora încasează salarii babane?
 • - "Zădărnicirea combaterii bolilor", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal, ar însemna ceva pușcăriuță pentru onor membrii Comitetului Director. Toți știau de problema din TVR și au mințit prin omisiune, trecînd la așa-zisa dezinfecție, care a fost și este o glumă proastă! - Comunicarea de informații false este și ea o faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.

  Hai să dăm și numele acestor politruci de neclintit, mari comunicatori și deontologi:
  Doina Gradea, președinte - director general,
  Cristian Văileanu, producător general & director Studiouri Centrale,
  Mădălina Rădulescu-Vochin, director Direcția Știri,
  Liliana Potecă, director Departament Economic,
  Carla Tompea, director Progame & TVR2,
  Eduard Dârvariu, director TVR1.
  Evident, pe lângă ei mai gravitează tot felul de valeți zeloși, d-ăia cu lefuri de la 80 de milioane în sus, care cunoșteau situația și au devenit complici.
 • Mai rau e ca angajatii au fost anuntati ca daca au posibilitatea sa lucreze de acasa o pot face. In conditiile in care in ultimul an toti angajatii au fost hartuiti de conducere sa declare si sa renunte la colaborari externe de orice natura si luand in considerare majoritatea salariilor din TVR aflate la minim, fiind la limita de jos a salariilor din economie, cum ar putea angajatii sa isi creeze un mediu de lucru acasa pentru a putea lucra? Cu salariul din TVR? Glumiti. De abia acum se vede lipsa de viziune si slaba coordonare a comitetului director si a consiliului de administratie.
 • Paco, tu pornești de la presupunerea greșită că ăștia care sunt la butoane in TVR sunt oameni. Nu sunt. Sunt niste lachei abrutizati de ani grei de lins clanțele politicienilor. Sunt transfigurați cacao ar putea pierde funcțiile câștigate prin trafic de influență și nenumărate mizerii prestate de a lungul anilor. Indivizi care profesional sunt mai începători ca începătorii. Asa se explica cum oameni care nu au realizat nimic în meseria asta ajunge sa conducă jurnaliști cu cv-uri consistente. (Atâți câți mari are TVR).
 • Parlamentul, Guvernul Spitalul Gerota, ING Bank si alte chestii importante se baga la izolare după cate un caz CoViD-19, ba chiar la un simplu zvon. Iar TVR, care halește cate 10 milioane de euro/ luna din banul public pentru a informa, cica impartial, prompt si verificat, minte de ingheata apele prin omisiune/ ascundere că stă cu virusul prin studiouri!!!
  Oamenii aia care stiau si au bagat treaba sub pres mai sunt liberi acum? Nu-s la brutărie deja toți arestabilii aia?
 • După o asemenea MIZERIE CINICĂ, Doina Gradea și tot Comitetul Director al TVR ar trebui să meargă direct la pușcărie, conform legii. Este o ticăloșie fără egal ca tu să dai comunicate oficiale în care bați câmpii despre deontologie, despre informații oficiale și, în instituția care ar trebui să fie etalonul adevărului, care n-ar trebui să ascundă nimic publicului care o plătește, să pui mii de vieți în pericol întru slava minciunii! Toți directorii ăștia inconștienți ar trebui arestați instant pentru așa ceva. Culmea dezinformării într-un loc al informării!

Trimite un comentariu