Skip to main content

Încă o soluţie pentru şcoala la distanţă. O platformă online pentru elevi şi profesori. Ce conţine şi cine făcut-o?

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

După „Teleşcoală”, Ministerul Educaţiei vine cu încă o soluţie pentru elevii care învaţă de-acasă, cât şcolile sunt închise. Este vorba de o platformă online prin care profesorii să-şi predea o parte din materie.

Publicitate

„Platforma uşurează accesul la educaţia la distanţă pentru cel puţin 30.000 de profesori şi elevii lor”, spun iniţiatorii proiectului.

Se numeşte narada.online, iar interfaţa seamănă foarte mult cu cea a unei reţele sociale. Are inclusiv un chat şi un newsfeed.

Fondatorii site-ului sunt, pe lângă Ministerul Educaţiei, Narada (organizaţie care se ocupă cu soluţii de modernizare a educaţiei) şi lanţul de magazine Cora.

Concret, ce se găseşte pe platformă?

Pe scurt, materiale pentru profesori şi link-uri către anumite grupuri ale acestora de pe Facebook, WhatsApp sau YouTube. În grupurile respective se adaugă materiale şi au loc discuţii.

Narada Online face parte din plan mai mare, Reacţie pentru educaţie, gândit pentru perioada în care şcolile vor fi închise. Ministerul educţiei şi cei doi co-fondatori ai proiectului anunţă patru instrumente care să ajute elevii şi profesorii în această perioadată.

Aceste sunt, pe scurt:

  • Se pregăteşte un grup de lucru, numit NaradiX, care va genera clase digitale, susţinute de oameni de business, personalităţi din showbiz, profesori şi traineri. Primele asfel de cursuri vor lua startul miercuri, 1 aprilie.
  • Sprijin material pentru profesori din opt comunităţi defavorizate în ceea ce priveşte educaţia în medii digitale
  • Profesorii pot cere, printr-un formular, lucrurile de care au nevoie pentru a reuşi să-şi ţină cursurile de la distanţă.

„Necesităţile profesorilor vor fi disponibile într-un „live-feed”, organizat pe fiecare dintre judeţe. Obiectivul final este acela de a acoperi cât mai repede cele mai multe nevoi”, spun reprezentanţii platformei.

  • Platforma narada.online oferă sprijin pentru cei 30.000 de profesori în familiarizarea cu aplicaţiile, platformele şi software-urile educaţionale.

„Vom livra astfel conţinut educaţional interactiv pe toată perioada stării de urgenţă, cu învăţare adaptată secolului XXI către toţi elevii care au acces la internet. Pentru copiii de peste 10 ani şi pentru adolescenţi, această perioadă poate avea un impact major”, spune Andra Munteanu, de la Narada.

Monica Anisie, ministrul educaţiei, despre noul proiect:

„Iniţiativa Reacţie pentru educaţie vine să contribuie în această perioadă în care, deşi despărţiţi unii de alţii, învăţarea trebuie să continue. Îmi doresc ca acest moment să deschidă drumul prin care tehnologia în educaţie să fie accesibilă tuturor”, a spus aceasta.

Teleşcoala, emisiune difuzată de TVR, a fost prima soluţie cu care Guvernul a venit după suspendare cursurilor din şcoli pe fondul pandemiei de coronavirus. Astfel, elevii de gimnaziu şi cei de liceu fac ore de română, matematică sau istorie la TV.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus