Skip to main content

Încă o soluție pentru școala la distanță. O platformă online pentru elevi și profesori. Ce conține și cine făcut-o?

 
Încă o soluție pentru școala la distanță. O platformă online pentru elevi și profesori. Ce conține și cine făcut-o?
Foto | Pexels

După „Teleșcoală”, Ministerul Educației vine cu încă o soluție pentru elevii care învață de-acasă, cât școlile sunt închise. Este vorba de o platformă online prin care profesorii să-și predea o parte din materie. 

„Platforma ușurează accesul la educația la distanță pentru cel puțin 30.000 de profesori și elevii lor”, spun inițiatorii proiectului. 

Publicitate

Se numește narada.online, iar interfața seamănă foarte mult cu cea a unei rețele sociale. Are inclusiv un chat și un newsfeed. 

Fondatorii site-ului sunt, pe lângă Ministerul Educației, Narada (organizație care se ocupă cu soluții de modernizare a educației) și lanțul de magazine Cora. 

Concret, ce se găsește pe platformă?

Pe scurt, materiale pentru profesori și link-uri către anumite grupuri ale acestora de pe Facebook, WhatsApp sau YouTube. În grupurile respective se adaugă materiale și au loc discuții.

Narada Online face parte din plan mai mare, Reacție pentru educație, gândit pentru perioada în care școlile vor fi închise. Ministerul educției și cei doi co-fondatori ai proiectului anunță patru instrumente care să ajute elevii și profesorii în această perioadată.

Aceste sunt, pe scurt:

  • Se pregătește un grup de lucru, numit NaradiX, care va genera clase digitale, susținute de oameni de business, personalități din showbiz, profesori și traineri. Primele asfel de cursuri vor lua startul miercuri, 1 aprilie.
  • Sprijin material pentru profesori din opt comunități defavorizate în ceea ce privește educația în medii digitale
  • Profesorii pot cere, printr-un formular, lucrurile de care au nevoie pentru a reuși să-și țină cursurile de la distanță. 

„Necesitățile profesorilor vor fi disponibile într-un „live-feed”, organizat pe fiecare dintre județe. Obiectivul final este acela de a acoperi cât mai repede cele mai multe nevoi”, spun reprezentanții platformei. 

  • Platforma narada.online oferă sprijin pentru cei 30.000 de profesori în familiarizarea cu aplicațiile, platformele și software-urile educaționale.

„Vom livra astfel conținut educațional interactiv pe toată perioada stării de urgență, cu învățare adaptată secolului XXI către toți elevii care au acces la internet. Pentru copiii de peste 10 ani și pentru adolescenți, această perioadă poate avea un impact major”, spune Andra Munteanu, de la Narada.

Monica Anisie, ministrul educației, despre noul proiect:

„Inițiativa Reacție pentru educație vine să contribuie în această perioadă în care, deși despărțiți unii de alții, învățarea trebuie să continue. Îmi doresc ca acest moment să deschidă drumul prin care tehnologia în educație să fie accesibilă tuturor”, a spus aceasta. 

Teleșcoala, emisiune difuzată de TVR, a fost prima soluție cu care Guvernul a venit după suspendare cursurilor din școli pe fondul pandemiei de coronavirus. Astfel, elevii de gimnaziu și cei de liceu fac ore de română, matematică sau istorie la TV. 

Citește și: 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu