Skip to main content

CNA. Primăria lui Pandele are licenţă pentru o televiziune de Ilfov. Cum se numeşte şi ce programe va avea?

 
Foto | Facebook - Florentin Pandele
Foto | Facebook - Florentin Pandele

CNA. Primăria Voluntari, condusă de Florentin Pandele, are de astăzi licenţă pentru o televiziune de Ilfov şi Bucureşti. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, cu opt voturi pentru şi două împotrivă, acordarea unei licenţe TV regionale pentru postul de televiziune finanţat de Consiliul Local Voluntari.

Publicitate

Se va numi Metropola TV, iar programele sale se vor axa pe „ştirile şi evenimentele bune care se întâmplă în Bucureşti şi Ilfov”, după cum a spus în faţa forului audiovizual Alex Căutiş, unul dintre coordonatorii proiectului.

„Nu însemnă că dacă e finanţată de Consiliul Local Voluntari trebuie să aibă doar ştiri din Voluntari. Nu este televiziunea lui Pandele, ci a Consiliului Local Voluntari

Îmi doresc să fie un model şi pentru alte primării. Nu este un canal propagandistic”, a mai spus printre altele Căutiş în faţa CNA.

Ideea unei televiziuni care să fie deţinută de primăria lui Florentin Pandele a apărut în luna noiembrie a anului trecut, după cum Paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate, atunci.

Televiziunea va avea şi ştiri, după cum a detaliat Căutiş în faţa CNA:

„Ne dorim să umplem un gol care e în mass-media naţională. Televiziunile au creat o apetenţă pentru subiecte negative Cum ar fi crimele sau tragediile.

Televiziunile nu se înghesuie să difuzeze subiecte pozitive şi despre oamenii care fac lucruri lăudabile.

Vrem să scoatem în evidenţă lucruri exemplare care pot da oamenilor satisfacţie.

Ştirile cu iz negativ fac astăzi carieră, rating.

Îmi doresc ca ştirile să fie făcute într-un stil deontologic. Ne dorim să avem ştiri din alt spectru, să facem ştiri din lucrurile bune care se întâmplă în Bucureşti şi Ilfov”, a spus Căutiş.

Licenţa regională pentru Metropola TV a fost acordată cu opt voturi pentru şi două împotrivă.

  • Au votat pentru: Monica Gubernat, Nicolae Bălaşa, Alexandru Kocsis, Borsos Orsolya, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Ramona Sorescu.
  • Au votat împotrivă: Dorina Rusu şi Cristina Pocora

Dorina Rusu: „Există riscul ca programele de acolo să se transforme într-o campanie electorală continuă”

Dorina Rusu, care a şi votat împotriva acordării licenţei, a criticat decizia Primăriei din Voluntari de a face o televiziune finanţată de la buget.

Printre altele, a spus: „Mă interesează faptul că televiziunea e finanţată de Consiliul Local. Am mai văzut astfel de model de televiziune, dar n-am mai văzut ca un Consiliu Local să investească atâţia bani într-o televiziune. E o investiţie foarte mare din banii cetăţenilor.

Domnul Pandele putea să facă o televiziune din banii săi. Banii aceia de la contribuabili puteau fi folosiţi în alte scopuri, pentru infrastructură de exemplu.

Există riscul ca programele de acolo să se transforme într-o campanie electorală continuă.”

Alex Căutiş: „Avem o emisiune care-şi propune să rezolve probleme”

Jurnalistul Alex Căutiş a detaliat şi planul pentru una dintre emisiunile care vor rula pe post. Se numeşte „Rezolvator” şi ar trebui să „să expună şi să rezolve anumite probleme”, după cum a afirmat acesta în faţa CNA.

„Avem o emisiune care ar trebui să fie etalon pentru televiziunea noastră. Nu numai că vom prezenta o situaţie problematică, ci vom încerca să o şi rezolvăm. O să disecăm această problemă până la cele mai mici amănunte.”

Radu Herjeu: „Există riscul ca anumite emisiuni să devină emisiuni de publicitate mascată”

Radu Herjeu a spus că planul editorial pe care-l are televiziunea se aproapie de cel al unei Televiziuni Publice.

Tot el a mai spus că: „Există riscul ca anumite emisiuni să fie transformate în emisiuni de publicitate mascată”

Câteva detalii despre televiziunea Metropola TV

Televiziunea Metropola TV va emite HD, iar principalii acţionari sunt Consiliul Local Voluntari şi echipa de fotbal Voluntari. Va avea conţinut generalist. Investiţia este de un milion de lei.

Postul de televiziune va fi operat de o companie a Consiliului Local Voluntari - Publivol Creativ. Compania este condusă, din luna octombrie, de jurnalistul Alex Căutiş.

Adjunctul lui este un alt jurnalist, Andi Laslău (Antena 3, Evenimentul zilei, B1 TV, Naşul TV).

Viitorul post de televiziune va avea sediul în Casa Presei Libere şi începe cu zece angajaţi, potrivit lui Alex Căutiş. Tot el spune că „există speranţe ca televiziunea să pornească într-o lună”.


Citeşte şi: Primăria lui Pandele îşi face televiziune. Alex Căutiş, şeful viitorului post. De ce îşi face TV Consiliul Local Voluntari?


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian Marian
    ***
  • Vali Vali
    @Al banu, nu există nicio legatura intre noua televiziune regionala Metropola TV si Giga TV (post inchis in urma cu 6 ani), nici de spatiu si nici de echipamente. Acestea erau din generatii destul de vechi, de acum 10 ani, si nu ar fi fost competitive pentru o televiziune Full HD. Echipamentele de productie si de emisie ale Metropola TV sunt noi, iar studiourile sunt amplasate intr-un cu totul alt spatiu din Casa Presei decat Giga TV, respectiv in fostele spatii inchiriate in trecut de Money Channel, Money.ro si ulterior de Nasul TV. Informatiile sunt din surse sigure.
  • ion ion
    Ar fi mai simplu sa fie reglementat prin lege. Nu poti sa lasa un consiliu local sa infiinteze televiziuni din bani publici pentru ca nu are nicio legatura cu functia lui.
    Scopul principal e sa cheltuiasca bani publici catre firmele lor iar secundar e cel electoral. Fac pariu sa o sa se asocieze cumva cu Antenele.
  • jk jk
    2 aspecte:
    -cele 2 membre care au votat împotriva am observat ca si alte decizii, în special de sancționare,votează împreună da n are absolut nicio relevanță
    -ce se mai stie de Radu Călin Cristea?N am mai auzit de multișor de el la CNA
  • gugustiucul singuratic gugustiucul singuratic
    Era si timpul sa-i faca un loc de munca sotiei, poate simte ca va pierde job-ul de la primarie. Eu ii propun sa numeasca televiziunea FiiREA TV!
  • Al banu Al banu
    De ce oare banii aia nu sunt folositi in interesul cetatenilor si sunt aruncati pe geam? Oare vor folosi echipamentele giga tv? Stie cineva competent sa ne spuna?

Trimite un comentariu

sus