Skip to main content

TVR. Invitat într-o emisiune depistat cu coronavirus. Are legătură cu spitalul Gerota. Angajaţii TVR nu au fost anunţaţi

 
Sursa foto: EVZ.ro
Sursa foto: EVZ.ro

EXCLUSIV Paginademedia. Coronavirus în studioul TVR. Un invitat într-o emisiune de la Televiziunea Publică a fost depistat cu coronavirus la scurt timp după ce a întregistrat în platorurile TVR.

Publicitate

Din informaţiile Paginademedia.ro, invitatul (care a fost la emisiunea Vreau să fiu sănătos) este rudă cu o doctoriţă de la spitalul MAI Gerota, unde a fost tratat fostul ofiţer întors din Israel, de la care au pornit mai multe cazuri.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, câţiva angajaţi TVR care au intrat în contact cu invitatul - inclusiv prezentatoarea emisiunii - sunt în izolare la domiciliu şi ţin legătura cu Direcţia de Sănătate Publică.

Până la ora publicării articolului, puţini dintre angajaţii instituţiei publice (cu excepţia câtorva dintre cei care au lucrat pentru emisiune) ştiu despre invitatul infectat cu coronavirus.

Angajaţii TVR nu au fost anunţaţi, până la această oră, că un pacient infectat cu Coronavirus a fost în platourile instituţiei.

Detali, în continuare:

Luni seara, într-un studio TVR se filmează emisiunea Vreau să fiu sănătos. Cu mai mulţi medici invitaţi.

Din informaţiile Paginademedia.ro, ulterior, unul dintre medicii invitaţii ia legătura cu producătorii emisiunii, pentru a le spune că soţia lui, medic la spitalul MAI Gerota, a fost depistată cu Coronavirus şi că urmează să îşi facă şi el analizele.

După rezultatul analizelor, medicul revine cu un telefon: este infectat, la rândul lui, cu Coronavirus. Coincidenţă sau nu, miercuri seara, TVR intră într-o revizie tehnică neanunţată: o noapte întreagă, sunt dezinfectate echipamente de emisie, pupitre, studiouri, holuri, redacţii, locuri comune.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, abia miercuri, în jurul prânzului, doar câţiva dintre cei din echipa care a lucrat la emisiune sunt anunţaţi să stea acasă din cauza situaţiei cu invitatul infectat.

Astăzi, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, cel puţin patru angajaţi ai TVR au fost anunţaţi că trebuie să stea în izolare şi să nu vorbească despre caz nici cu colegii: este vorba, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, de cei care au fost aproape de invitat (printre aceştie sunetistul care i-a instalat microfonul, regizorul de platou şi prezentatoarea Sonia Argint). Unii dintre aceştia au fost contactaţi deja de Dirrecţia de Sănptate Publică.

Conform aceloraşi surse, angajaţii TVR nu au fost anunţaţi oficial de cazul invitatului confirmat ca infectat cu Coronavirus.

Contactaţi de Paginademedia.ro, câţiva dintre membrii echipei care au lucrat la emisiune nu au comentat situaţia. "Vorbiţi la comunicare", a fost răspunsul. Doar prezentatoarea Sonia Argint Ionescu a răspuns întrebărilor Paginademedia.ro.

Sonia Argint Ionescu, pentru Paginademedia.ro:

"Am aflat în dimineaţa zilei de joi, 12 martie, de la producătoarea emisiunii, că invitatul emisiunii (faţă de care am stat la o distanţă de peste 1.5m), înregistrată luni, 09 martie, are un membru al familiei testat pozitiv cu coronavirus. De atunci, alături de soţul şi copii mei, am rămas izolaţi în casă pentru a aştepta rezultatele.

Astăzi de dimineaţă (vineri, 13 martie) am fost informată telefonic de către producatoarea emisiunii, că persoana în cauză a fost testată şi ea pozitiv. Imediat după aceea am anunţat DSP-ul şi medicul de familie, care ne-au luat în evidenţă pe mine, soţ şi cei doi copii şi ne-au instruit asupra izolării la domiciliu.

Imediat după aceea am dat de veste celor cu care am intrat în contact înainte de a mă autoizola la domiciliu.

În acest moment sunt alături de familia mea la domiciliu, nu prezint nici un fel de simptom. Am discutat ieri seară şi astăzi cu medicul din TVR. Toată lumea este la curent cu situaţia şi s-au luat măsurile indicate de lege.

Eu am anunţat oamenii din afara instituţiei cu care am intrat în contact. Pe colegii mei ii informeaza instituţia."

Ce spune instituţia? De ce nu au fost anunţaţi din TVR decât cei care au intrat în contact direct cu ei?

"Angajaţii care s-au aflat în apropierea invitatului se află izolaţi la domiciliu"

TVR susţine că ieri au fost anunţaţi de invitat că este suspect, iar astăzi că a fost depistat cu coronavirus.

Întrebările Paginademedia.ro:

1. Când aţi aflat că există suspiciunea ca un invitat să fie infectat cu Coronavirus, întrucât soţia lui este printre cei infectaţi? Ce măsuri aţi luat?

2. Aţi fost informată şi că invitatul ar fi fost infectat cu Coronavirus?

3. Care au fost motivele pentru care angajaţii TVR nu au fost anunţaţi de acest lucru?

4. Ce legătură este între revizia tehnică pentru dezinfectarea echipamentelor şi studiourilor şi acest caz?

5. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, angajaţii care au intrat în contact direct cu invitatul au fost sfătuiţi să nu îşi anunţe colegii de situaţie. Dacă este aşa, de ce?

6. De ce aţi considerat că nu trebuie anunţaţi toţi angajaţii instituţiei de situaţie?

Răspunsurile TVR pentru Paginademedia.ro:

- Înregistrarea emisiunii a avut loc în data de 9 martie 2020, înainte ca invitatul să anunţe că ar fi suspect de vreo afecţiune;


- Pe 12 martie a.c, invitatul a informat producătorul emisiunii că este suspect de coronavirus, iar astăzi, 13 martie 2020, că a fost diagnosticat cu COVID 19;


- TVR urmează toate procedurile legale în vigoare pentru această situaţie, pentru protecţia angajaţilor;


- Angajaţii care s-au aflat în apropierea invitatului se află izolaţi la domiciliu, medicii de la Cabinetul medical din cadrul SRTv recomandându-le să urmeze procedurile medicale şi legale în vigoare în această situaţie;


- Dezinfectarea echipamentelor şi a studiourilor a fost realizată ca o măsură generală de prevenire a răspândirii coronavirusului;


- Întrebările 5 şi 6 sunt simple speculaţii."

Citeşte şi: Schimbări la TVR 1, în grilă, dar şi la ştiri. Unele emisiuni, înlocuite cu Telejurnale sau cu reluări. „Orice ştire difuzată pe post va avea doar surse oficiale. Conduita trebuie să fie una care să nu creeze panică.”


REVIZIE TEHNICĂ. TVR, oprit pentru dezinfecţie. Emisia, suspendată noaptea trecută


Şcoală TV. La TVR. Teleşcoala, soluţia Guvernului cât şcolile sunt închise din cauza Coronavirusului


FĂRĂ SPECTATORI. Măsuri anti-coronavirus în TVR: Toate emisiunile care se produc se vor realiza FĂRĂ public

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • angajat TVR angajat TVR
    Respect pentru dna Sonia Argint Ionescu, care si-a asumat onest aceasta situatie. In timpul asta șefii iresponsabili si inconstienti o dau cotita prin comunicate in care bat campii incercand sa cosmetizeze minciuna criminala. Poate pe acolo au trecut zeci de oameni, de la femei de serviciu la tehnicieni si prezentatori. Cum sa lasi balta atata lume dupa ce niste oameni responsabili te-au anuntat rapid ce si cum?! Rusine, demisii, demiteri si pușcărie!
  • Ion Ion
    Joi, 12 Martie sotul doamnei prezentator umbla printre rafturile magazinului Mega Image din baneasa, iar Vineri 13 Martie unul din copiii doamnei iesea si intra din blocul unde locuiesc intr o veselie...Hai totusi sa nu mai pozam in acest influencer al responsabilitatii si corectitudinii...
  • Principele Radu Principele Radu
    @Gabriela Constantinescu
    Doctorul respectiv a facut poate 50 de drumuri pe zi, poate a intrat in depresie, poate a ascuns, poate a fost inconstient. Ideea e ca miercuri a anuntat, cum-necum, producatorii, care au anuntat rapid conducerea TVR! Dar este halucinant ca intr-o institutie MEDIA care ar trebui sa fie ETALONUL ADEVARULUI angajatii sa afle de pe net, de la altii, despre bomba virala din curtea lor. Daca nu scria paginademedia poate ca ar mai fi durat cateva zile. Pentru asa ceva Comitetul Director, care se ocupa cu minciuna si cu slugarnicia politica, ar trebui sa intre rapid pe mana procurorilor. Si sa demisioneze in bloc! Nu exista niciun motiv pentru o asemenea tentativa de crimă prin manipulare.
  • Gabriela Constantinescu Gabriela Constantinescu
    Pe data de 9 martie a fost diagnosticat cu virusul covid-19 pacientul de la Gerota, in consecinta deja toti cei care-au interactionat cu el erau suspecti de covid-19, si-ar fi trebuit sa intre la izolare, si la fel si altii care erau apropiati de ei, adica si acest invitat. A venit la inregistrarea emisiunii pe 9 martie, in 10 deja stia de situatie, sotia lui fusese testata, iar pe 11 afla ca ea are corona. Pe 12 e testat si el, iar azi afla ca e pozitiv. Acest om, medic, anunta institutia tvr abia pe 11 martie, cata vreme el a avut informatia directa despre pacientul depistat pozitiv la Gerota inca din ziua cand l-au gasit, adica 9 martie. Nu putea sa-i anunte inca din 10 martie ca e suspect, sau chiar din seara de 9 martie???

Trimite un comentariu

sus