Skip to main content

Redactorul-şef Capital.ro, Anca Andrei, cea care a schimbat radical site-ul în ultimii ani, "îşi ia o pauză"

 
Redactorul-şef Capital.ro, Anca Andrei, cea care a schimbat radical site-ul în ultimii ani, "îşi ia o pauză"

Mişcări la vârful redacţiei publicaţiei Capital. Redactorul-şef Anca Andrei, artizanul schimbării radicale a publicaţiei din ultimii ani, "îşi ia o pauză" de la conducerea redacţiei.

Publicitate

Pleacă Anca Andrei de la conducerea redacţiei?

Contactată de Paginademedia.ro, Anca Andrei a declarat că urmează o perioadă în care va decide ce va face.

În perioada următoare, atribuţiile de coordonare editorială vor fi preluate de Valentin Vioreanu.

Anca Andrei, pentru Paginademedia.ro:

"Am discutat cu managementul companiei şi i-am spus că urmează să îmi iau o perioadă de pauză. Este o perioadă de o săptămână-două, în care analizez ce voi face, dacă mă orientez către alte propuneri şi oferte, dacă mă întorc sau dacă mă voi ocupa de proiectele personale (Anca Andrei a dezvoltat şi site-ul VoxBiz.ro).

Mă gândesc în ce direcţie o voi lua."

De ce această pauză?

"Oboseala acumulată şi suprasolicitarea şi-au spus cuvântul şi au avut efect asupra sănătăţii mele. De aceea am considerat că este mai bine să îmi iau o pauză. Nu este o demisie, este doar o perioadă după care voi lua o decizie", a declarat Anca Andrei pentru Paginademedia.ro

Anca Andrei a venit la conducerea redacţiei Capital în urmă cu aproape doi ani, în iulie 2018. După venirea ei, site-ul a fost transformat radical. La fel politica de titrare.

Anca Andrei, pentru Paginademedia.ro:

"Eu am venit la Capital cu un scop clar. Atunci, site-ul era la 50.000-80.000 de unici. Am încercat să aduc Capital într-o zonă care să atragă un public cât mai mare. La început, titrarea era destul de agresivă, pentru că noi trebuia să creştem,

Politica de titrare s-a mai schimbat şi în ultima perioadă. Sigur, încă mai există exagerări în titluri, cu care nu sunt de acord."

Anca Andrei, Carte de vizită:

Anca Andrei a venit la Capital.ro după doi ani la bugetul.ro şi Ştiripesurse.ro. Până în 2016, a lucrat doi ani la Parlamentul European, asistent al vicepreşedintelui PPE Marian Jean Marinescu (PNL). Înainte, a fost PR Manager la firma de avocatură a lui Cătălin Predoiu şi la Westgate.

În urmă cu zece ani, a lucrat, printre altele, la departamentul de PR al Pro TV şi la ziarul Libertatea.

A lucrat şi în comunicare politică, pentru Cătălin Predoiu (PDL), Laurenţiu Mironescu (PD) şi Marian Jean Marinescu (PNL).

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • radu radu
    .. articolu' de azi cu Velea este TOTAL ... *** .. *** ( *** ) *** ??? ... vaiiii
  • Dumbrava Minunata Dumbrava Minunata
    S-a cam terminat pauza. Probabil urmeaza si procesul. Ala in care va fi acuzata de furt de la Editura EVz si Capital. Principalul sau "denuntator"? Chiar cel impreuna cu care au furat de acolo si nu doar de acolo( trafic si nu numai), adica omul cu tehnicul. Dar asta e. Se mai intampla. Adevarul e ca ajunsese mult prea departe, profitand de teama unora, prostia altora si lipsa de reactie a multora( care fie au subestimat-o fie au crezut ca pot ptofita o perioada de combinatiile cu trafic fara sa se manjeasca si fara sa li se urce in cap doamna de fata) .Sigur, va urma o perioada in care va incerca din rasputeri sa ridice parazitul Voxbiz, un demers facut exclusiv pentru bani( luati de la altii), fara legatura cu presa, pentru a demonstra ca poate si a combate astfel acuzatiile ce vor veni. Cat despre "stelarii" la care facea aluzie cineva intr-un comentariu de aici, cred ca ar trebui sa ne uitam in zona de externe, chiar la conducerea politica actuala, avand in vedere ca domnul respectiv era protejat pe fata( cu directiva clara), la Capital. Tot pe acolo ne putem uita si la o doamna, acum legendata prin PR, fost purtator de cuvant al unui director, fost purtator de cuvant al aceluiasi om cand era ministru de externe. Iar de pe la interne, domnul cu campul tactic.
  • Anamaria Anamaria
    Stati linistiti, femeia nu a fost nici data afara si nici nu si-a dat demisia. Practic stirea asta ne anunta ca isi ia concediu, atata tot. Ea le zice tuturor pe acolo de ani de zile ca daca pleaca ea se prabuseste tot si vor muri toti de foame, inclusiv Andronic. Din pacate aia o si cred!
  • Corneliu Corneliu
    A făcut comunicare politică și pentru PSD. Mai exact pentru Mircea Titus Dobre când era ministru. A fost dată afară și de acolo pentru că în același timp în care era bugetară înjura guvernul pe bugetul.ro.
  • Drona Drona
    Interesant si cum a ajuns sa conduca duduia un brand. Oare ce "stelari" au impins-o spre functie?
  • Cornel Cornel
    Nu mar mira sa o vedem la stirileprotv din toamna. Ala de e acolo am inteles ca va fi zburat. Sau poate la mediafax. Oricum, de acord cu colegul: ne place sau nu a facut trafic. cum, de ce... etc... da..nu e presa. dar e trafic.
  • Sebastian Sebastian
    De partea cum că amenința oamenii, echipa, colaboratorii, angajații cu SRI, DNA, procurori, poliție cum că ea știe cunoaște are prieteni, dă telefoane ăia imediat pac ii răspund... nu scrie nimeni.

    Când traficul o lua în jos le spunea la toți că sună sau a a sunat la Poliție pentru că cineva din interior sabotează site-ul și că o să se afle... toate tampeniile de îți faci cruce.

    Trebuie să acceptăm faptul că ea a a schimbat capital ce înainte era în pierdere spre faliment, iar acum în una de succes (din punct de vedere financiar). Capital produce bani în momentul ăsta datorită ei și a aportului adus (așa cum a știut). Acum 2 ani era gaură. Nu aveai cum să faci bani cu 50 000 unici.

    Că mulți dintre voi nu sunteți de acord cu strategia cu care a venit este partea a doua. Ea ca om... nu are nicio treabă cu jurnalismul, spiritul de echipă, bună starea, comunicarea și acceptarea ideilor și sfaturilor din exterior. O zi bună.
  • Catalin Catalin
    Stati linistiti ca nu pleaca nicaieri! Este total neangajabila. Va face tot posibilul sa se intoarca la Capital si sa promita ca de data asta va face lucrurile altfel, dar prejudiciul de imagine pe care l-a adus acestor doua branduri este ireparabil.
  • Serban Serban
    Inca de cand a venit ea la Capital au plecat in mai putin de 6 luni toti jurnalistii, iar doamna si-a adus o echipa foarte numeroasa de copy-paste-ri care nu ieseau din cuvantul ei. Ea personal dadea toate titlurile si nu ezita sa se laude cu asta peste tot. A distrus doua titluri care puteau sa ramana valide si credibile. Nu accepta nicio parere a nimanui care o contrazicea si devenea isterica, oamenii au ales sa nu se mai certe cu ea si sa plece. Nu trebuia sa fii un geniu ca sa-ti dai seama ca "sutele de mii" de cititori adusi cu "click bait" si "fake news" pe site nu inseamna nimic.
  • Claudiu Claudiu
    Doamna s-a facut de ras in tot internetul cu modul in care a inteles ea "performanta". In nenumarate comentarii pe Fb la Dragos Stanca sau la Costi Mocanu a ras tot internetul din Romania de ea cand altii mai priceputi in ale online-ului ii dadeau lectii despre ce inseamna jurnalismul de fapt. A stricat iremediabil doua branduri care aveau potential. Iar dupa foarte mult timp Dan Andronic si-a dat seama ca degeaba face "trafic" daca site-urile lui sunt bagate in categoria fakenews pentru modul in care erau prezentate stirile. Dovada clara ca ea este in spatele titlurilor este faptul ca si pe site-ul ei, voxbiz.ro face exact la fel. Acest voxbiz este un site capusa cu care ea parazita produsele lui Andronic si spera ca in felul asta sa ii intre si ei bani direct in buzunar din fake news.
  • Biz Biz
    Cred ca era clickbait la capital se apropie de sfarsit si vor fi un bun studiu de caz pentru online-urile care renunta la calitate pentru volume de click-uri, respectiv publicitate atrasa in felul asta. Fata asta a facut repede pulbere ce mai ramasese din brandul ala tare din anii 90, acum putem spune ca de fapt capital nu mai exista, de la ionut popescu pana la anca andrei a scazut pana a disparut, de la un print economic excelent la un online promiscuu. Totul gratie vizionarilor din management.
  • Marinus Marinus
    Sunteti in urma cu realitatea. A fost data afara de la Capital din cauza conflictului de interese. intre voxbiz.ro. Acum se incearca sa se "dreaga" busuiocul pentru un exit mai ok.
  • Radu F Gabrea Radu F Gabrea
    Capital.ro nu mai are nicio legatura cu economia, cu chestiunile serioase. Nu stiam ca dna in cauza e motivul. A castigat click-uri, dar a ingropat mult din credibilitate.
  • Tudor Reina Tudor Reina
    Curios site, web acel voxbiz. Similarweb spune ca 2.83% din trafic este organic (vizitatori veniti din motoarele de cautare), in rest, 10% trafic din social si 84.66% din referali (adica trafic venit din diverse click-uri de pe alte site-uri).

    Un alt lucru curios, referitor la politica de titrare este faptul ca aceiasi politica observ si pe voxbiz.ro, in timp ce ea afirma ca nu este de acord cu aceste politici.

    Sursa statisticilor se poate vedea public, la adresa mentionata: https://www.similarweb.com/website/voxbiz.ro#search
  • Dan Mălureanu Dan Mălureanu
    Vai dar ce urât poate minții domnișoara

Trimite un comentariu

sus