Skip to main content

ANALIZĂ. Primul "meci" Sport Pro TV - Observator Sport. Pro TV a căștigat detașat "partida"

 
ANALIZĂ. Primul "meci" Sport Pro TV - Observator Sport. Pro TV a căștigat detașat "partida"

AUDIENȚE. Cum s-a descurcat Observatorul Sportiv al Antenei 1 în prima săptămână de difuzare? Câți români s-au uitat la știri din sport la Antena 1, la o rubrică reluată după mulți ani?

Publicitate

Antena 1 a avut audiențe mai mici sau mai mari cu sport, față de o săptămână normală? Pentru că, până la (re)lansarea Observatorului Sportiv, emisiunile de seară sau filmele de pe Antena 1 începeau la 20.00. Acum încep la 20.30.

Paginademedia.ro vă oferă o analiză a primei săptămâni în care Observatorul Sportiv al Antenei 1 s-a luptat cu știrile sportive din Pro TV:

A fost prima săptâmână a unui proiect pentru care Antena 1 s-a pregătit câteva luni și a angajat o serie de oameni din Digisport și Por TV.

Înainte de situația detaliată, pe targeturi, câteva concluzii:

 • În general, distanța dintre Antena 1 și Pro TV, pe rubrica sportivă, a fost considerabilă. La nivelul publicului urban și în rândul tinerilor, audiența Pro TV a fost aproape dublă.
 • De luni până joi, cifrele au fost asemănătoare. Vineri însă, în seara când după Știrile Pro TV începe Românii au talent, diferența a fost uriașă: cifre de două, chiar de trei ori mai mari pentru sportul de pe Pro TV, în fața sportului de pe Antena 1
 • Față de săptămâna anterioară, cifrele Observatorului (în număr de telespectatori) sunt mai mici. La fel sunt însă și ale Pro TV. Diferențele vin la cota de piață: foarte ușor plus pentru Antena 1, dar și pentru Pro TV la nivelul întregii țări și o stagnare la orașe, însă o scădere puternică a Antenei pe publicul tânăr.

Citește și: Antena își face iar redacție de sport. Un coordonator al Știrilor Sportive Pro TV, redactor-șef la Sportul Antenei 1

Citește și: Noul jurnal de sport al Antenei își ia prezentator de la DigiSport. Postul de sport rămâne fără 15 oameni într-o lună

Citește și: Jurnalul din sport al Antenei 1 debutează după o pauză de șase ani. Cine va fi la pupitru?

Cifrele, pe targeturi:

NAȚIONAL. La nivelul întregii țări, noua rubrică de sport a Observatorului a fost urmărită de 1,3 milioane de români, în timp de Știrile Pro TV țineau în fața televizoarelor, pe sport, aproape două milioane de români.

Săptămâna trecută, media Pro TV pe interval era de 2,3 milioane, iar a Antenei, fără sport, era de 1,4 milioane.

Chiar dacă în număr de persoane sunt diferențe, în materie de cotă de piață schimbările sunt mici: Pro TV are 23% (față de 23,7 săptămâna trecută), Antena 1 are 15,3 (față de 14,8).

De notat ziua atipică de vineri, când cifrele rubricii sportive de pe Pro TV sunt de două ori mai mari decât ale Antenei.

URBAN. O medie de 610.000 de telespectatori la orașe pentru Observator sportive și de aproape 1,1 milioane la Pro TV.

Și aici, de luni până joi diferența e constantă, însă vinerea e o zi “specială”: Pro TV are cifre de trei ori mai mari decât Antena 1, pe sport (1,1 milioane, față de 350.000) la Observator.

Față de săptămâna anterioară, cifrele sunt foarte apropiate, atât ca număr de persoane, cât și după cota de piață (market share).

COMERCIAL. Care este “scorul” pe publicul tânăr: 476.000 de telespectatori între 18 și 49 de ani la Pro TV și 246.000 la Antena 1. 

Aici sunt cele mai mari diferență față de săptămâna trecută: Pro TV își “conservă” audiența, însă cifrele Antenei 1, cu sport, sunt mai mici față de săptămâna trecută (fără sport).

Fără sport, Antena 1 scotea pe interval cu aproape 100.000 de tineri mai mult ca acum (pe interval erau începuturile show-urilor de seară sau ale filmelor). Cu rubrica sportivă, Observatorul a marcat negativ și la cota de piață (unde a pierdut aproape trei puncte, în timp ce Pro TV a câștigat aproape trei puncte de piață).

Vinerea, plusul Pro TV în fața Antenei este și mai mare: audiența sportului de pe Antena 1 este de peste trei ori mai mică decât a Pro TV (450.000 la 135.000)

Audienta noului Observator Sport față în față cu Știrile Pro TV Sport, în săptămâna 30 martie - 3 aprilie. Număr persoane (rating%), Share:

  Sport Pro TV   Share     Observator Sport Antena 1   Share  
NATIONAL 1.997.000 (11,4) 23% 1.334.000 (7,6) 15.3%
URBAN 1.076.000 (11,3) 23.8% 614.000 (6,4) 13.5%
COMERCIAL 476.000 (11,2) 31.1% 246.000 (5,8) 16.1%

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deținătorilor de televizoare.

**Share/Cotă de piață: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Citește și: Antena își face iar redacție de sport. Un coordonator al Știrilor Sportive Pro TV, redactor-șef la Sportul Antenei 1


Citește și: Noul jurnal de sport al Antenei își ia prezentator de la DigiSport. Postul de sport rămâne fără 15 oameni într-o lună


Citește și: Jurnalul din sport al Antenei 1 debutează după o pauză de șase ani. Cine va fi la pupitru? 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Lumea s-a uitat la sportul Antenei (nu cu placere) fiindca tot astepta sa inceapa Asia Express la 8 ca de obicei. N-o sa se repete si saptamanile viitoare cand toti vor stii ca incepe pe la 20:25
 • Și totuși, ați greșit poza!
  Audiențele prezentate sunt de săptămâna trecută când prezenta Alexandra Tudor, în această poză se află Camelia Bălțoi.
 • Prea devreme sa se faca comparatii, zic! E normal sa faci balanta mai tarziu si sa nu faci comparatii cu audientele Asia Express, de asta articolul e total irelevant. Daca audientele PRO ului vor fi la fel si peste x luni, atunci e o problema. Asa, dupa prima saptamana, diferenta pare ok.
 • E normal ca audientele sport de la Antene sa fie foarte mici.
  Antena cred ca are mai mult de 75% public feminin. Ce femei se uita la sporturi ? Poate doar tenis.
 • Obositor sport n-are cum sa creasca in viitor, avand in vedere ca este doar o copie dupa jurnalul sportiv ProTV. Audientele obositor sport sunt legate strans de performantele obositor. si cum obositorul este prezentat de o propagandista psd audientele vor fi tot mai mici.
 • Valentin, ce meciuri sa bage?
  Tu nu ai citit ce a scris, in urma cu ceva vreme, Pr-istul lor neoficial, Mile, ca publicul A 1 este preponderent feminin și că de-asta A 1 nu transmite competitii sportive !
 • Lumea nici nu stie ca Antena are sport :) De fapt e mult spus "sport" ca e totul suspendat. Jurnalul e bine gandit, aproape identic cu cel al Pro TV-ului. O sa creasca sigur in perioada urmatoare. Plus ca Alexandra Tudor a deschis prima saptamana si au imbracat-o ca pe o bunicuta. Pro TV vine cu decolteuri, fuste scrute si picioare unse.... Sa mai umble nitel si la haine Antena si usor, usor o sa creasca. Trebuie sa obisnuiesti omul ca ai si rubrica de sport

Trimite un comentariu