Skip to main content

Bani pentru presă. Facebook dă trei milioane de dolari pentru jurnaliştii din Europa, în contextul pandemiei

 
Foto | Pexels
Foto | Pexels

Bani pentru jurnalişti. Facebook dă trei milioane de dolari pentru redacţiile şi jurnalişti afectaţi de Coronavirus. Suma vine de la Facebook şi va fi distribuită prin Centrul European de Jurnalism (EJC), o organizaţie non-profit care ajută publicaţiile de pe continent.

Publicitate

Organizaţia anunţată că va decide cine beneficiază de fonduri, în baza unor criterii stabilite de la început. Va administra bursele independent de Facebook, iar acestea nu depind de utilizarea instrumentelor şi produselor Facebook, menţionează de aseamenea.

Pentru ce pot fi folosiţi banii? Răspunsul este dat tot de EJC:

Bursele pot fi folosite pentru iniţiative precum:

- lansarea unui newsletter dedicat Covid-19

- renunţarea la abonamente pentru ca toţi cititorii să aibă acces la conţinut

- angajarea mai multor jurnalişti independenţi sau pentru crearea unor grupuri pentru comunităţi

- raportarea de informaţii specifice unei anumite zone, evenimente online

Iniţiativa face parte dintr-un proiect Facebook Journalism (FJP) şi Centrul European de Jurnalism (EJC), denumit Fondul de Sprijin „European Journalism Covid-19 Support”, prin care îşi propun să îi susţină pe jurnaliştii din Europa să poate acoperi în continuare cele mai importante ştiri, într-o perioada în care toată lumea este afectată de Coronavirus.

„Centrul European de Jurnalism va direcţiona fondurile de urgenţă, cele $3 milioane pe care Facebook le investeşte, către organizaţiile de presă mici şi medii şi către jurnaliştii care au cel mai mult nevoie de acestea, din ţările cel mai afectate din Europa, pentru a le sprijini afacerile şi pentru a-i susţine în relatarea ştirilor despre Covid-19 în comunităţile locale”, menţionează aceeaşi sursă.

Mai multe detalii despre cum se pot obţine bani, pe site-ul Europeanjournalism.fund

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus