Skip to main content

VIDEO. Adelin Petrișor: Aveam puls 132! Nici când alerg nu-l am așa! Povestea primului reportaj din Camera de Gardă, alături de medici și suspecți de Covid

 
VIDEO. Adelin Petrișor: Aveam puls 132! Nici când alerg nu-l am așa! Povestea primului reportaj din Camera de Gardă, alături de medici și suspecți de Covid

VIDEO. „Am vrut să vedem cum se lucrează în aceaste vremuri într-o Cameră de Gardă, însă acolo nu ajung pacienți cu Covid. Întâmplarea a făcut ca noi, când am ajuns acolo, să aflăm că în Camera de gardă ajunsese un pacient suspect, cu toate simptomele”, spune jurnalistul Adelin Petrișor despre cel mai recent reportaj făcut pentru TVR, direct dintr-o „zonă fierbinte” - Camera de Gardă de la Floreasca. 

Publicitate

Interviul cu Adelin Petrișor vine după ce ziaristul TVR, alături de colegul lui Romeo Stancu, a realizat primul reportaj din „zona fierbinte”: la Camera de Gardă a Spitalului Floreasca, chiar în momentul în care medicii trimiteau la Matei Balș un pacient suspect de Covid.

„Aveam pulsul 132, nici când alerg nu-l am atât”, a mai spus Adelin Petrișor. 

Care este atmosfera la fața locului, în spital? Care sunt problemele de acolo? Ce înseamnă să fii jurnalist de teren în astfel de zile? Ce trebuie și ce nu trebuie să facă presa?

Toate răspunsurile și povestea reportajului, în interviu. Transmisiunea a fost realizată cu suportul tehnic al NETv – New Entertainment Television.

VIDEO. Adelin Petrișor, în dialog cu Petrișor Obae 

Câteva idei din interviu:

 • Am vrut să vedem cum se lucrează în aceaste vremuri într-o Cameră de Gardă, însă acolo nu ajung pacienți cu Covid. Totuși, e posibil ca un pacient asimptomatic să aducă virusul acolo fără să știe. Întâmplarea a făcut ca noi, când am ajuns acolo, să aflăm că în Camera de gardă ajunsese un pacient suspect, cu toate simptomele. 
 • Sunt tot felul de discuții despre medici, dar nu poți să spui că toți sunt slabi sau totți sunt buni. Nu poți să spui că toți și-au dat demisia și au fugit. Am vurt să vedem cum se lucrează într-o Cameră de Gardă în aceste vremuri.
 • Eu ca jurnalist am învățat să nu judec breslele și nici să le pun la icoană.
 • Ca să filmăm acolo am fost echipați de medicii de la Floreasca cu tot ce era necesar.
 • Am intrat și am filmat predarea pacientului suspect, care urma să fie dus la Matei Balș.
 • Sunt cinci cadre medicale infectate la Floreasca, dar medicii de acolo își fac treaba în continuare. Cei care se ocupă de suspecți erau foarte bine echipați, dar chiar și așa există un risc mare de infectare pentru că vorbim de o transmisie comunitară a virusului. 
 • E mai ușor să faci jurnalism în momente ca acesta pentru că acum te caută poveștile. E mai ușor să găsești povești dramatice
 • Noi am decis la TVR să nu dăm nimic pe surse în această perioadă
 • Nu preluam nimic pe surse, indiferent câtă încredere am avea în sursa respectivă. Cred că e mai bine să suflăm și în iaurt
 • M-am gândit foarte mult, dacă la transmisiunile din această perioadă să apar cu mască sau fără mască. De ce mi-aș pune masca dacă sunt într-o zonă fără oameni și sunt la cinci metri de colegul meu operator. Apărând așa la televizor putem da senzația de panică. Normal, în situațile în care se impune, masca trebuie purtată.
 • Cred că în această perioadă unii jurnaliști încearcă să exagereze, dar îmi e greu să dau un exemplu cantitativ. Totuși, tentația e mai mare acum. Cei mai mulți jurnaliști sunt onești.
 • Cred că după această perioadă va crește încredere în jurnaliști. Nu cred în jurnalismul cetățenesc, făcut pe Facebook, și nu cred că va lua locul jurnalismului clasic. 
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • @Spagatistu'
  Alooo, dl deontolog, pai mister Adelin Petrisor nu provine tot din pepiniera Varanului? Nu de-acolo si-a luat si nevasta care presteaza in continuare la A3 care nu-ti place tie deloc?
 • pacat de acel combinezon...jurnalistii lu' peste prajit...Tare sutn curios, daca acel combinezon, si toata acea echipare, s-a facut pe spezele spitalului, mai ales ca aceste combinezoane sunt resursa rara...In plus, acest nene jurnalist, mai are o nevasta, jurnalista...ce daca s-a infectat, o va infecta si pe duduie, si apoi implicit toate redactiile. Cat de inconstient sa fii?
 • Raducilor,
  Nu va pune nimeni sa vă uitați la Adelin care ia 100 de milioane și nu da știri pe surse, aveți opțiunea Gâdea, care ia 8-900 milioane și va da fakenews. Bineînțeles, din greșeală , ca mirela bugetara!:)))
  https://www.paginademedia.ro/2020/04/antena-3-a-rectificat-o-stire-falsa
  Să vă mai amintesc că salariile și costurile TVR suportate de la buget sunt made by PSDaddy?! Si că TVr a fost împânzit de latrinisti în posturi cheie?
 • Am vazut si ascultat acest video. Este o reclama ieftina facuta pentru alde Raed Arafat (care lauda desantat materialul pe facebook) si gasca. Exact in stilul TVR se ascunde gunoiul sub pres: se ia un loc unde sunt de toate, un loc care arata bine, pentru a se induce subtil ideea ca peste tot lumea se ocupa, ca medicii au tot ce le trebuie, ca organizarea e impecabila. Unde mai pui ca pe criza asta de echipamente să risipesti materiale de protectie de dragul propagandei e o adevarata bataie de joc. Declaratiile lui Adelin Petrisor sunt o sfidare la adresa meseriei de jurnalist: cand dai stiri "doar din surse oficiale" si te mai si lauzi cu asta se cheama ca faci PR sau ca esti purtator de cuvant, nicidecum reporter!
 • Marea "exclusivitate" prezentată de TVR Știri a fost Adelin Petrișor în costum de extraterestru avand pulsul, cică, 132! În rest, era o cameră de gardă obișnuită, cu un pacient poate suspect care ar fi fost deja expediat de acolo la un alt spital. Prea multă laudă de sine și destulă deontologeală fără sens când postul public e un oficios al Puterii, fie ea ciumă roșie sau febră galbenă. A, și mai aflăm că propagandistul cumpărării avioanelor de kuptă la mâna a treia aleargă, face sport, se întreține.
 • Televiziunile ar trebui să cumpere seriale de pe Netflix, având în vedere că o să rămână curând fără conţinut.
  Filmele rereredifuzate nu mai au niciun farmec.
 • Tocmai asta e problema cu Tvr-ul, ca nu produce nimic. Nu are investigatii, anchete, reportaje de calitate, nimic, nimic. Pare ca nu vrea sa deranjeze pe nimeni, indiferent de culoarea politica ori de institutia pe care o reprezinta, d-aia jurnalele lor sunt gri, zeama lunga, lipsite de substanta. Tvr-ul isi umple jurnalul daca se intampla un accident, o conferinta de presa, un incendiu, altfel da din colt in colt. Priviti audientele si imi veti da dreptate.
 • La cele 100 de milioane pe care le incaseaza lunar din bani publici, dl Adelin Petrisor ar putea face ceva mai mult decat PR pentru Armata si reportăjele "de bine" avand la baza "surse oficiale". L-am tot auzit vorbind la TVR despre investitii absolut necesare in tehnica militara, dar nu am auzit niciodata pe nimeni vorbind raspicat despre nevoile din invatamant sau din sanatate.
 • Cele mai slabe stiri, cei mai bine platiti jurnalisti. Nu va imaginati ca jurnalistii de la stiri se compara la lefuri cu cei de digi sau antene. Cu toate astea, nu ati vazut ceva nou, news, la ei. Cum sa critice acesti oameni statul, cand ei iau salarii de la stat. Toti sunt abonati la lefuri mari si sigure.
 • TVR are cele mai proaste jurnale de stiri. Sub pretextul ca da info doar din surse oficiale nu da, de fapt, mai nimic. Toate scandalurile reale care au aparut in vreme de pandemie ei le-au avut ultimii. Oamenii astia uita ca sunt platiti de cetateni, nu de guvenranti, nici de parlamentari. Adelin Petrisor bate campii si el cu sursele oficiale, pai tocmai asta este esenta jurnalismului: sa nu aiba incredere in sursele oficiale, sa caute dincolo de ele.

Trimite un comentariu