Skip to main content

ANIVERSARE. Europa FM face 20 de ani de la prima emisie. Ilie Năstase era în conducerea stației în 2000

 
ANIVERSARE. Europa FM face 20 de ani de la prima emisie. Ilie Năstase era în conducerea stației în 2000
George Zafiu

ANIVERSARE. Europa FM face 20 de ani, astăzi. Stația a fost lansată în anul 2000, ca parte a grupului Lagardère. 

Publicitate

La începuturile stației, fostul tenismen Ilie Năstase (la acea vreme, apropiat al PSD) era în conducerea postului de radio. La fel Ovidiu Miculescu (care a condus Radioul Public acum câțiva ani, numit de PSD).

Prima emisie a fost pe 26 mai 2000, cu George Zafiu (acum gazda matinalului, atunci director muzical) la microfon. Primul slogan a fost „Viața se schimbă”. 

Oamenii de la Europa FM (unii dintre ei erau în radio și acum 20 de ani) au pregătit și un clip aniversar, cu imagini adunate de-a lungul celor 20 de ani. 

De asemenea, numeroși artiști și-au adaptat unele piese pentru aniversare. Trupa Voltaj și-a rescris integral piesa „20”, iar artiști ca Smiley, Sore, Jean Gavril, VUNK, Antonia, Ami, Alina Eremia sau Dj Project au făcut la fel cu melodiile lor. 

Directorul Europa FM, de astăzi, este Andrada Burdalescu. Printre jurnaliștii care se aud la microfoanele stației radio sunt Cristian Tudor Popescu, Alice Iacobescu (Director al știrilor), Tudor Mușat, Vlad Petreanu, Cătălin Striblea, George Zafiu, Ioana Ene Dogioiu sau Andreea Esca. 

ISTORIA STAȚIEI. Europa FM a pornit ca primul radio privat cu acoperire națională. În anul 2018, și-a schimbat proprietarul și a trecut la Czech Media Invest. Grupul Lagardere, care deținea Europa FM, a vândut operațiunile radio din mai multe țări, inclusiv România.

Printre primii realizatori care au avut emisiuni la Europa FM au fost George Zafiu, Dan Creța (matinal), Lucian Boariu, Cristian Țopescu sau Andreea Raicu (emisiune de weekend). 

VIDEO. Lansare Europa FM (26 Mai 2000) 

VIDEO. Europa FM - De 20 de ani

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Și acum ce coluratură politică are directorul Europa FM, de astăzi, Andrada Burdalescu?e de la Sri sau Sie?securisti peste tot!
  • Februarie90, Radio Contact a fost pasiune. Câţiva dintre cei de acolo au descălecat şi au fondat Europa FM. Unii au rămas, alţii au plecat pe ale vieţii valuri.
  • Au oameni buni in echipa. Cred că trei calupuri de publicitate pe oră e prea mult. Asta cred că e cea mai mare problemă. . În plus e prea multă vorbărie. Nu prea se difuzează mai mult de 3 piese neîntrerupte. Playlist-ul mi se pare că e cam pe nicăieri. Nu are o linie clară. Așa că momentan nu.
  • Am auzit-o ieri pe Irina Rimes la EuropaFM cântând “de 20 de ani cu europafm” și nu găsesc piesa niciunde..

Trimite un comentariu