Skip to main content

ANIVERSARE. Europa FM face 20 de ani de la prima emisie. Ilie Năstase era în conducerea staţiei în 2000

 
George Zafiu
George Zafiu

ANIVERSARE. Europa FM face 20 de ani, astăzi. Staţia a fost lansată în anul 2000, ca parte a grupului Lagardère.

Publicitate

La începuturile staţiei, fostul tenismen Ilie Năstase (la acea vreme, apropiat al PSD) era în conducerea postului de radio. La fel Ovidiu Miculescu (care a condus Radioul Public acum câţiva ani, numit de PSD).

Prima emisie a fost pe 26 mai 2000, cu George Zafiu (acum gazda matinalului, atunci director muzical) la microfon. Primul slogan a fost „Viaţa se schimbă”.

Oamenii de la Europa FM (unii dintre ei erau în radio şi acum 20 de ani) au pregătit şi un clip aniversar, cu imagini adunate de-a lungul celor 20 de ani.

De asemenea, numeroşi artişti şi-au adaptat unele piese pentru aniversare. Trupa Voltaj şi-a rescris integral piesa „20”, iar artişti ca Smiley, Sore, Jean Gavril, VUNK, Antonia, Ami, Alina Eremia sau Dj Project au făcut la fel cu melodiile lor.

Directorul Europa FM, de astăzi, este Andrada Burdalescu. Printre jurnaliştii care se aud la microfoanele staţiei radio sunt Cristian Tudor Popescu, Alice Iacobescu (Director al ştirilor), Tudor Muşat, Vlad Petreanu, Cătălin Striblea, George Zafiu, Ioana Ene Dogioiu sau Andreea Esca.

ISTORIA STAŢIEI. Europa FM a pornit ca primul radio privat cu acoperire naţională. În anul 2018, şi-a schimbat proprietarul şi a trecut la Czech Media Invest. Grupul Lagardere, care deţinea Europa FM, a vândut operaţiunile radio din mai multe ţări, inclusiv România.

Printre primii realizatori care au avut emisiuni la Europa FM au fost George Zafiu, Dan Creţa (matinal), Lucian Boariu, Cristian Ţopescu sau Andreea Raicu (emisiune de weekend).

VIDEO. Lansare Europa FM (26 Mai 2000)

VIDEO. Europa FM - De 20 de ani

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex Alex
    Ciprian Dinu e director de programe, dar cine e directorul muzical (playlist manager) ?
  • SmartGuy SmartGuy
    @Bogdan: Ciprian Dinu.
  • Măta Melu Măta Melu
    Și acum ce coluratură politică are directorul Europa FM, de astăzi, Andrada Burdalescu?e de la Sri sau Sie?securisti peste tot!
  • AG17 AG17
    Februarie90, Radio Contact a fost pasiune. Câţiva dintre cei de acolo au descălecat şi au fondat Europa FM. Unii au rămas, alţii au plecat pe ale vieţii valuri.
  • Bogdan Bogdan
    Cine e directorul de programe? Cred că datorită lui stația se află unde se afla...
  • Cătălin Cătălin
    Au oameni buni in echipa. Cred că trei calupuri de publicitate pe oră e prea mult. Asta cred că e cea mai mare problemă. . În plus e prea multă vorbărie. Nu prea se difuzează mai mult de 3 piese neîntrerupte. Playlist-ul mi se pare că e cam pe nicăieri. Nu are o linie clară. Așa că momentan nu.
  • Februarie90 Februarie90
    Europa fm e singurul post din fm care se apropie de farmecul si frumusetea legendarului post ..."Radio Contact"
  • Iuli Iuli
    Am auzit-o ieri pe Irina Rimes la EuropaFM cântând “de 20 de ani cu europafm” și nu găsesc piesa niciunde..

Trimite un comentariu

sus