Skip to main content

Bani pentru presă și în Marea Britanie. Fix ca în România: Guvernul face o campanie trei luni, de 40 de milioane de dolari

 
Bani pentru presă și în Marea Britanie. Fix ca în România: Guvernul face o campanie trei luni, de 40 de milioane de dolari
Foto | Pexels

Bani pentru presă și în Marea Britanie. Guvernul britanic, la fel ca cel din România, investește bani în campanii de informare pe tema Covid, scrie publicația Digiday.com.

„Guvernul din Regatul Unit a devenit unul dintre cei mai importanți clienți de publicitate pentru publisheri”, scrie sursa citată.

Publicitate

La jumătatea lunii aprilie, Guvernul britanic a lansat un parteneriat publicitar cu industria ziarelor, de trei luni, pentru care ar urma să coste 35 de milioane de lire sterline, adică 44 de milioane de dolari, notează publicația Digiday.com. 

„Recunoaștem rolul vital pe care-l au organizațiile media, inclusiv cele locale, în furnizarea de informații credibile și de calitate. De asemenea, înțelegem problemele financiare cu care se confruntă acestea, din cauza scăderii bruște a veniturilor din publicitate, dar și a celor cauzate de blocarea printurilor”, a spus purtătoarea de cuvânt a guvernului britanic potrivit sursei citate. 

Guvernul britanic a mai cheltuit bani pentru campanii de presă în trecut. În 2019 a dat 6,2 milioane de lire sterline pentru campanii în presă. Cu această sumă, Guvernul s-a plasat pe poziția 30 în topul advertiserilor din Regat.

Guvernul din România, bani pentru presă. Tot printr-o campanie de informare

Reamintim că la o soluție asemănătoare a apelat și Guvernul din România, condus de Ludovic Orban. Autoritățile vor aloca 40 de milioane de euro pentru presă, în următoarele patru luni (200 de milioane de lei).

Adică 10 milioane de euro pe lună, sub forma unei campanii de informare publică privind măsurile de prevenire și limitare a răspândirii coronavirusului, precum și campanii de informare publică privind modul de reluare a activităților economice și sociale după încetarea stării de urgență.

Citește și:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu