Skip to main content

Digi24, somaţie pentru un fake cu un „călugăr-influencer”, care ar fi chemat oamenii la Înviere. Herjeu: „Materialul e o minciună de la cap la coadă”

 
Digi24, somaţie pentru un fake cu un „călugăr-influencer”, care ar fi chemat oamenii la Înviere. Herjeu: „Materialul e o minciună de la cap la coadă”

Consiliul Naţional al Audiovizualului a somat, în şedinţa de astăzi, postul Digi24. Sancţiunea, un avertisment, a venit pentru o ştire dată de staţia de ştiri înainte de Paşte, despre un „călugăr influencer” (aşa cum titra burtiera), care „instiga” oamenii să meargă la Biserică de Înviere.

Publicitate

„Materialul, citind ce a scris părintele pe Facebook, e o minciună de la cap la coadă. Omul n-a instigat pe nimeni să vină la Biserică”, a spus tranşant Radu Herjeu, membrul care a şi propus sancţiunea.

CNA a reproşat postului de televiziune că „nu a prezentat cu bună-credinţă ştirea” şi „nu a prezentat şi punctul de vedere al preotului” care făcea subiectul ştirii.

Herjeu a continuat:

„Omul a spus că el speră ca Dumnezeu să dea autorităţilor ideea să permită oamenilor să meargă la Biserică măcar o oră. Asta nu e instigare. Să spui fără să prezentanţi nicio secundă... În niciunul dintre materiale nu a fost prezentată postarea părintelui respectiv. N-aţi dat citatul din el. Dacă l-aţi fi dat, ar fi văzut toată lumea ce zice el.

De ce aţi discutat atât de mult despre o postare fără să o prezentaţi?

Din punctul meu de vedere informaţia nici nu a fost corectă şi nici nu a fost prezentată cu bună-credinţă”, a punctat acesta.

Somaţia a mai votată şi de Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu şi Nicolae Bălaşa.

Legislaţie - Codul Audiovizual

Art. 64 - (1) În virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte următoarele principii:

b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Art. 40 - (2) În cazul în care acuzaţiile prevăzute la alin. (1) sunt aduse de furnizorul de servicii media audiovizuale, acesta trebuie să respecte principiul audiatur et altera pars; respectarea acestui principiu presupune condiţii nediscriminatorii de exprimare până la finalul aceluiaşi program în cadrul căruia s-au făcut acuzaţiile. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere, trebuie precizat acest fapt.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan A Glontz Dan A Glontz
    Vaaaaai ! A facut digi asa ceva? Nu pot sa cred, fata. Digi 24 e cel mai tare prost, pardon post din lume si din galaxie.
  • Radu Radu
    Un post TV care ***. Am remarcat asa-zisa stire chiar la momentu difuzarii. Interesant ca acest post progresist e totodata ***. Dezgustator.
  • Prompterist-influensăr Prompterist-influensăr
    Somaţia asta e cam ca proverbiala apă sfinţită. Ţinând cont de climatul încordat în care s-a produs feicniusul acestei România TV cu ifose de jurnalism "quality", ultimul lucru de care era nevoie era ca un post de ştiri cu mare trecere în rândul seculariştilor progresişti să-i întărâte pe aceştia împotriva conservatorilor religioşi. Doar că postul acesta înstelat are mereu parte de regim preferenţial din partea CNA.
  • Cantacuzino Cantacuzino
    DIGI24 are cele mai multe materiale fake news pe aceste subiecte. Mai sunt sute de exemple.
  • didi didi
    credibilitate poate ca nu are herjeu, dar in cazul asta are dreptate.
  • jk jk
    Dragos, cand a fost asta la (n-a)iumor?
  • Dragos Dragos
    Cand unul ca Herjeu se duce la iUmor, ce credibilitate mai poate avea acel om?

Trimite un comentariu

sus