Skip to main content

Costi Rogozanu, plecat recent de la Realitatea Plus, semnează opinii în Libertatea. Primul text: Despre banii pentru presă și concedierile de la B1 TV

 
Costi Rogozanu, plecat recent de la Realitatea Plus, semnează opinii în Libertatea. Primul text: Despre banii pentru presă și concedierile de la B1 TV

Semnătură nouă în Libertatea. Jurnalistul Costi Rogozanu, plecat recent de la Realitatea Plus, scrie opinii în ziarul Libertatea. 

Publicitate

Ieri a apărut primul text, iar subiectul este despre presă și banii (cei 40 de milioane de euro) dați de Guvernul Orban instituțiilor de presă din țara noastră, sub forma unei „campanii de informare publică” în legătură cu masurile de limitare a epidemiei de coronavirus. 

Citește și: Guvernul a aprobat. Va da 40 de milioane de euro pentru presă. Jumătate pentru TV. Ce face presa pentru acești bani? Totul despre cum se vor aloca banii

Jurnalistul face o radiografie a felului în care s-a schimbat presa în ultii 20 de ani, de la perioada „mogulilor” la cea în care „se vând de toate”, după cum scrie chiar el. 

„Acum 20 de ani, în presă era despre pro și contra Năstase. Acum 10 ani, presa era împărțită între moguli și Băsescu cu ale sale instituții de forță. Mi se pare că am intrat de vreun an în epoca teleshopping, se vând de toate, saltele, unguente anticancer și antihemoroizi, politicieni, care cum plătește”, scrie jurnalistul. 

Amintește de Google și Facebook care „au rupt oricum vechile lanțuri de producție de știri”, dar și de „analiștii care apără coroporațiile”.

„Google și Facebook au rupt oricum vechile lanțuri de producție de știri, au slăbit industria, au liberalizat informația până când au făcut-o distracție sau, de cele mai multe ori, o simplă iritație – citești un titlu, te scarpini nervos și treci mai departe”, punctează în continuare.

Atinge și subiectul concedierilor de la postul B1 TV: Sorina Matei și Andrei Bădin. 

„Acuzațiile de ieri ale Sorinei Matei, dacă sunt adevărate, sunt foarte grave. Ea spune că ar exista o legătură între fonduri de la Guvern pentru televiziunea la care lucra și scoaterea emisiunii de pe post (aici nu comentez calitatea jurnalistului – pot înțelege rolul lui esențial și dacă nu-mi place deloc)”, mai adăugă Rogozanu. 

Prima opinie publicată de Rogozanu, în Libertatea: Mercurialul libertății de expresie: ce vrea Orban cu banii dați presei, de ce Iohannis n-a acordat un interviu fără PR în 5 ani și cum au fost concediați doi jurnaliști chiar ieri

Reamintim că realizatorul Costi Rogozanu a părăsit stația de știri Realitatea Plus în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Plecarea sa bruscă s-a legat de unele decizii ale patronatului, care a trimis o parte din angajați în șomaj tehnic, dar i-a chemat la munca sub paravanul „voluntariatului”, după cum Paginademedia.ro a scris la vremea respectivă. 

Citește și: Costi Rogozanu pleacă de la Realitatea Plus, după ce o parte din redacție a fost trimisă în șomaj tehnic: „Mulți dintre colegii noștri au fost puși într-o situație fără ieșire”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • N-a observat nimeni că Primăria Capitalei cotizează mascat la Hotnews și la Cațavencii, două siteuri deontoloage?! Reclama la STB, fraților, la transportul în comun. Ca pe vremea lui Adrian Năstase!
  • Parerile d-lui Costi, autodeclarat clar "om de stanga", nu stiu cata valoare sa le dai. Ma surprinde ca si-a gasit culcus la Libertatea.
  • Toti veti plăti, pentru, excrocherii, minciuni, furturi, spargeri bancare, atentate, cuvinte, fapte si ganduri murdare. Vai de voi.

Trimite un comentariu