Skip to main content

Costi Rogozanu, plecat recent de la Realitatea Plus, semnează opinii în Libertatea. Primul text: Despre banii pentru presă şi concedierile de la B1 TV

 
Costi Rogozanu, plecat recent de la Realitatea Plus, semnează opinii în Libertatea. Primul text: Despre banii pentru presă şi concedierile de la B1 TV

Semnătură nouă în Libertatea. Jurnalistul Costi Rogozanu, plecat recent de la Realitatea Plus, scrie opinii în ziarul Libertatea.

Publicitate

Ieri a apărut primul text, iar subiectul este despre presă şi banii (cei 40 de milioane de euro) daţi de Guvernul Orban instituţiilor de presă din ţara noastră, sub forma unei „campanii de informare publică” în legătură cu masurile de limitare a epidemiei de coronavirus.

Citeşte şi: Guvernul a aprobat. Va da 40 de milioane de euro pentru presă. Jumătate pentru TV. Ce face presa pentru aceşti bani? Totul despre cum se vor aloca banii

Jurnalistul face o radiografie a felului în care s-a schimbat presa în ultii 20 de ani, de la perioada „mogulilor” la cea în care „se vând de toate”, după cum scrie chiar el.

„Acum 20 de ani, în presă era despre pro şi contra Năstase. Acum 10 ani, presa era împărţită între moguli şi Băsescu cu ale sale instituţii de forţă. Mi se pare că am intrat de vreun an în epoca teleshopping, se vând de toate, saltele, unguente anticancer şi antihemoroizi, politicieni, care cum plăteşte”, scrie jurnalistul.

Aminteşte de Google şi Facebook care „au rupt oricum vechile lanţuri de producţie de ştiri”, dar şi de „analiştii care apără coroporaţiile”.

„Google şi Facebook au rupt oricum vechile lanţuri de producţie de ştiri, au slăbit industria, au liberalizat informaţia până când au făcut-o distracţie sau, de cele mai multe ori, o simplă iritaţie – citeşti un titlu, te scarpini nervos şi treci mai departe”, punctează în continuare.

Atinge şi subiectul concedierilor de la postul B1 TV: Sorina Matei şi Andrei Bădin.

„Acuzaţiile de ieri ale Sorinei Matei, dacă sunt adevărate, sunt foarte grave. Ea spune că ar exista o legătură între fonduri de la Guvern pentru televiziunea la care lucra şi scoaterea emisiunii de pe post (aici nu comentez calitatea jurnalistului – pot înţelege rolul lui esenţial şi dacă nu-mi place deloc)”, mai adăugă Rogozanu.

Prima opinie publicată de Rogozanu, în Libertatea: Mercurialul libertăţii de expresie: ce vrea Orban cu banii daţi presei, de ce Iohannis n-a acordat un interviu fără PR în 5 ani şi cum au fost concediaţi doi jurnalişti chiar ieri

Reamintim că realizatorul Costi Rogozanu a părăsit staţia de ştiri Realitatea Plus în urmă cu aproximativ trei săptămâni. Plecarea sa bruscă s-a legat de unele decizii ale patronatului, care a trimis o parte din angajaţi în şomaj tehnic, dar i-a chemat la munca sub paravanul „voluntariatului”, după cum Paginademedia.ro a scris la vremea respectivă.

Citeşte şi: Costi Rogozanu pleacă de la Realitatea Plus, după ce o parte din redacţie a fost trimisă în şomaj tehnic: „Mulţi dintre colegii noştri au fost puşi într-o situaţie fără ieşire”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zava zava
    Și dacă e om de stânga ce ?
  • Radu F Gabrea Radu F Gabrea
    N-a observat nimeni că Primăria Capitalei cotizează mascat la Hotnews și la Cațavencii, două siteuri deontoloage?! Reclama la STB, fraților, la transportul în comun. Ca pe vremea lui Adrian Năstase!
  • andipanda andipanda
    Parerile d-lui Costi, autodeclarat clar "om de stanga", nu stiu cata valoare sa le dai. Ma surprinde ca si-a gasit culcus la Libertatea.
  • Ytsok777 Ytsok777
    Toti veti plăti, pentru, excrocherii, minciuni, furturi, spargeri bancare, atentate, cuvinte, fapte si ganduri murdare. Vai de voi.

Trimite un comentariu

sus