Skip to main content

VIDEO. Cu Dobrovolschi - Radio Guerrilla despre Radio în vreme de pandemie. Este bine sau nu ca Guvernul să susţină presa?

 
VIDEO. Cu Dobrovolschi - Radio Guerrilla despre Radio în vreme de pandemie. Este bine sau nu ca Guvernul să susţină presa?

Interviurile Paginademedia.ro. Cum se face radio în vremuri de pandemie? Ce s-a schimbat? Ce a schimbat Guerrilla? Cum au fost afectaţi? Este bine ca Guvernul să dea bani presei? Sau nu?

Publicitate

Răspunde Mihai Dobrovolschi de la Radio Guerrilla.

În interviu, detalii şi despre ce este proiectul Avanpostul Guerrilla.

Mihai Dobrovolschi, în dialog cu Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro

Un interviu realizat cu sprijinul New Entertainment Television.

VIDEO. Radio în pandemie, cu Mihai Dobrovolschi – Radio Guerrilla

Idei din interviu:

  • Noi am trecut prin toate stadiile prin care trec oamenii, în legătură cu pandemia. Am glumit, am intrat în panică, ne-am calmat. Ne-am repliat cum am ştiut, iar cel mai important lucru a fost să fim în siguranţă.
  • Ne-am împărţit în trei categorii: cei care nu trebuie să vine neaparat la radio şi cei care apar pe post (jumătate într-o săptămână, jumătate în altă săptămână).
  • Acum ne-am pliat puţin şi pe programul oamenilor de-acasă. Vede, în funcţie de comentarii, ce face lumea. Acum am observat că lumea se trezeşte după ora 8:00, aşa că am dus şi noi matinalul de la 8:00 la 11:00.
  • Ca om de radio nu prea poţi să stai acasă, mai ales în situaţie de criză. Am şi eu şansa să povestesc nepoţilor că pe timp de pandemie mergeam la radio.
  • Noi când am redeschis radioul n-aveam bani, dar au venit oamenii şi ne-au ajutat, de la mobilă, la scule sau spaţiu. În momente de sincopă trebuie să ajutăm şi noi afacerile mici, cum am fost şi noi ajutaţi
  • Ne-am hotărât să ajutăm afacerile mici, la început de drum. Le-am făcut acest dar, ştampila cu „Avanpost”, ca o promovare.
  • Aceste afaceri nu au bani de publicitate, mai ales în această perioadă, dar au nevoie ca de aer să comunice schimbările pe care le-au făcut în această perioadă de criză.
  • Comunitatea Avanpost Guerrilla îi poate ajuta, măcar în această perioadă.
  • Cafenele, clinici, făbricuţe, afaceri locale, orice ne atrage nouă atenţia. Poate fi şi un magazin de peşte din Tulcea. Oameni care fac ce fac cu pasiune şi care-şi respectă munca pe care o fac.
  • Toate avanposturile, pe care le luăm zilnic la telefon, sunt prezente şi într-o aplicaţie care este disponibilă pe IOS şi Android. De exemplu, se poate vedea cum s-au adaptat aceste afaceri la criză.
  • În aplicaţie oamenii pot propune un avanpost, pe care noi îl luam şi îl evaluăm destul de subiectiv, după sufletul nostru. Ne-am bazat tot timpul pe feeling, la fel şi în acest caz.
  • Oamenii propun, noi evaluăm şi punem ştampila.
  • Am văzut ce a anunţat Guvernul, dar nu ştiu încă exact ce să spun pentru că nu s-a explicat clar nimic. Suma nu e mare, în principiu, din discutiţiile pe care le-am avut ne-ar reveni cât să acoperim un salariu sau două. Nu e miză mare, cel puţin pentru noi, o staţie mică.
  • E o măsură discutabilă, dar nu e neaparat rea.
  • Presa dacă moare cu dreptatea în mână nu a făcut nimic pentru dreptate.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius V Marius V
    Sir, poate n-ai observat, dar toata mass media, in frunte cu ProTV, difuzeaza campaniile PMB. Sigur, un alt post de radio, dupa ce a difuzat multa vreme campanii, a spus ca gata, da banii inapoi, ceea ce se pare ca nu s-a intamplat inca. Intrebarea este: in ce temei legal poti refuza o campanie publicitatara comandata de Primarie sau Stat? Nu este discriminare? Daca Primaria sau Statul vrea sa difuzeze mesaje de interes, cum pot fi eficiente fara mass media privata? Sa lucreze doar cu TVR si cu Romania actualitati, adica mesajul sa ajunga doar la o mica parte populatiei? E discutabil, mai ales ca sunt bugete mici, insignifiante.
  • sir sir
    ....zise el intre doua spoturi publicitare platite de PMB. Serios acum, omul mananca ***. Are principii si sustine antreprenorii doar cat sa manance si gura lui ceva, cat se aliniaza interesele. Pe aceiasi antreprenori si liber profesionisti se pisa cu jet cand protestau in piata. Daca e omul conservator declarat si chiar ii pasa de mediul de afaceri, macar sa nu mai ia bani din taxele bucurestenilor.

    Eu mi-am dat demisia de la doua joburi (fara sa am acoperire) dupa ce-am vazut ca aveau lucrari cu statul obtinute pe pile si el nu se poate abtine de la niste bani veniti de la primarii. Pai bravo boss, ma bucur ca ai bani de bmw si espressoare scumpe, sper sa merite.
  • Pentru Conformitate Pentru Conformitate
    Uau, unde sunt haterii cand ai nevoie de ei? "Mihai", tu esti? Nu te-am mai citit de multa vreme :)
  • edd edd
    interviu cu o goarna pesedista? nastase nu era disponibil?

Trimite un comentariu

sus