Skip to main content

Jurnaliștii din Timișoara, protest contra primarului Nicolae Robu. Îl acuză de „discriminare”, „jigniri” sau „interzicerea accesului la informații publice”

 
Jurnaliștii din Timișoara, protest contra primarului Nicolae Robu. Îl acuză de „discriminare”, „jigniri” sau „interzicerea accesului la informații publice”

Jurnaliști contra primar. Mai mulți jurnalisti din Timișoara, de la diferite redacții, au semnat o scrisoare de prostest împotriva primarului Nicolae Robu. 

Publicitate

Nemulțumirile acestora sunt legate de felul în care Robu gestionează relația cu presa:

„Expresiile preferate de acest domn la adresa jurnaliștilor care-și fac datoria înscrisă în codul etic – aceea de a observa, analiza, investiga, dar și de a critica persoanele publice și pe cei cu responsabilități față de comunitatea care i-a ales – sunt, printre altele, nemernic, ticălos, hater, ziarist de terasă, terchea-berchea, tonomate, pseudoziariști, anti Timișoara”,după cum arată documentul semnat de jurnaliștii bănățeni.

Sunt jurnaliști de la redacții precum Pressalert.ro, Ziua de Vest, Banatul Azi sau ȘtirideTimișoara.ro.

Scrisoarea lor se adresează președintelui Iohannis, Guvernului Orban, Camerei Deputaților și Senatului, după cum arată documentul chiar în deschidere.

Aceștia acuză edilul de „discriminare”, „jigniri” și „interzicerea accesului la informații publice”:

„Totul a culminat, în 3 mai, de Ziua Mondială a Libertății Presei, când Nicolae Robu a postat pe pagina personală de Facebook mesajul „La mulți ani, presei libere! La PUȚINI ani, tonomatelor!”.

Urarea vine în contextul în care, în ultima perioadă, pe lângă jignirea jurnaliștilor, primarul Timișoarei a trecut la acțiuni de discriminare și interzicerea accesului la informații publice”, mai arată scrisoarea. 

Scrisoarea integrală a ziariștilor din Timișoara

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Sunt din Timișoara și citesc zilnic presa locală. Redacțiile de care amintiți sunt nesemnificative ca și audiență. Dar și primarul este la fel de nesemnificativ. Este clar pentru toată lumea că este la ultimul mandat.

Trimite un comentariu