Skip to main content

Jurnaliştii din Timişoara, protest contra primarului Nicolae Robu. Îl acuză de „discriminare”, „jigniri” sau „interzicerea accesului la informaţii publice”

 
Jurnaliştii din Timişoara, protest contra primarului Nicolae Robu. Îl acuză de „discriminare”, „jigniri” sau „interzicerea accesului la informaţii publice”

Jurnalişti contra primar. Mai mulţi jurnalisti din Timişoara, de la diferite redacţii, au semnat o scrisoare de prostest împotriva primarului Nicolae Robu.

Publicitate

Nemulţumirile acestora sunt legate de felul în care Robu gestionează relaţia cu presa:

„Expresiile preferate de acest domn la adresa jurnaliştilor care-şi fac datoria înscrisă în codul etic – aceea de a observa, analiza, investiga, dar şi de a critica persoanele publice şi pe cei cu responsabilităţi faţă de comunitatea care i-a ales – sunt, printre altele, nemernic, ticălos, hater, ziarist de terasă, terchea-berchea, tonomate, pseudoziarişti, anti Timişoara”,după cum arată documentul semnat de jurnaliştii bănăţeni.

Sunt jurnalişti de la redacţii precum Pressalert.ro, Ziua de Vest, Banatul Azi sau ŞtirideTimişoara.ro.

Scrisoarea lor se adresează preşedintelui Iohannis, Guvernului Orban, Camerei Deputaţilor şi Senatului, după cum arată documentul chiar în deschidere.

Aceştia acuză edilul de „discriminare”, „jigniri” şi „interzicerea accesului la informaţii publice”:

„Totul a culminat, în 3 mai, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, când Nicolae Robu a postat pe pagina personală de Facebook mesajul „La mulţi ani, presei libere! La PUŢINI ani, tonomatelor!”.

Urarea vine în contextul în care, în ultima perioadă, pe lângă jignirea jurnaliştilor, primarul Timişoarei a trecut la acţiuni de discriminare şi interzicerea accesului la informaţii publice”, mai arată scrisoarea.

Scrisoarea integrală a ziariştilor din Timişoara

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    @s0rin - lasa ca se mai vopseste o data si va pacaleste iar. Acum e deghizat in Al Bano. Data viitoare va fi Michael Jackson.
  • s0rin s0rin
    Sunt din Timișoara și citesc zilnic presa locală. Redacțiile de care amintiți sunt nesemnificative ca și audiență. Dar și primarul este la fel de nesemnificativ. Este clar pentru toată lumea că este la ultimul mandat.

Trimite un comentariu

sus