Skip to main content

O româncă în echipa câştigătorilor Pulitzer 2020. Monica Ulmanu, Editor Grafic Washington Post

 
Monica Ulmanu | The Washington Post
Monica Ulmanu | The Washington Post

O româncă la Pulitzer. Monica Ulmanu, Graphic Editor Washington Post, a fost în echipa care a câştigat un Premiu Pulitzer la ediţia din acest an.

Publicitate

Monica Ulmanu a făcut parte din echipa care a realizat mai multe articole despre încălzirea globală. Echipei Washington Post a luat premiul pentru Jurnalism Explicativ (Explanatory Reporting) pentru mai multe reportaje despre schimbările climatice, care au cuprins şi infografice explicative animate.

Jurnalista din România are experienţă în grafică la titluri renumite: înainte de Washington Post, a lucrat la The Guardian şi la The Boston Globe. În urmă cu zece ani, a făcut un stagiu la The New York Times. Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Bucureşti.

Articolele din Washington Post a analizat situaţia din anumite locuri de pe planetă, unde temperatura a crescut cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice.

Pentru seria sa, publicaţia a analizat seturi de date globale urmărind aproape 170 de ani de înregistrări de temperatură pentru a cartografia fiecare loc care planeta s-a încălzit cu 2 grade Celsius. Una dintre concluzii a arătat că 10% din suprafaţa planetei s-a încălzit cu 2 grade Celsius.

Mai multe detalii - Read The Washington Post stories that won the 2020 Pulitzer Prize

Monica Ulmanu | Carte de vizită

Monica Ulmanu este licenţiată în jurnalism la Universitatea din Bucureşti (Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării) şi a lucrat de-a lungul timpului ca free-lancer în domeniile jurnalism şi grafică web.

A făcut un master la Facultatea de Jurnalism a University of North Carolina (2008-2010).

Monica Ulmanu a obţinut o diplomă în comunicare vizuală şi a terminat un stagiu la prestigiosul ziar New York Times. A lucrat la The Guardian şi la The Boston Globe, înainte de Washington Post.

Pulitzer 2020 | Premiile

Serviciu Public - Anchorage Daily News şi ProPublica

Breaking News Reporting - Staff of The Courier-Journal, Louisville, Ky

Jurnalism de Investigaţie - Brian M. Rosenthal, de la The New York Times

Jurnalism Explicativ - Washington Post

Local Reporting - Echipa publicaţiei The Baltimore Sun

National Reporting - S-a împărţit în două: Dominic Gates, Steve Miletich, Mike Baker, Lewis Kamb de la The Seattle Times şi T. Christian Miller, Megan Rose, Robert Faturechi de la ProPublica

International Reporting - Echipa de la The New York Times

Comentariu - Nikole Hannah-Jones de la The New York Times

Fotografie de Breaking News - Fotojurnaliştii de la Reuters

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Allex Allex
    Felicitări! Exemplu că se poate!

Trimite un comentariu

sus