Skip to main content

O româncă în echipa câștigătorilor Pulitzer 2020. Monica Ulmanu, Editor Grafic Washington Post

 
O româncă în echipa câștigătorilor Pulitzer 2020. Monica Ulmanu, Editor Grafic Washington Post
Monica Ulmanu | The Washington Post

O româncă la Pulitzer. Monica Ulmanu, Graphic Editor Washington Post, a fost în echipa care a câștigat un Premiu Pulitzer la ediția din acest an.

Monica Ulmanu a făcut parte din echipa care a realizat mai multe articole despre încălzirea globală. Echipei Washington Post a luat premiul pentru Jurnalism Explicativ (Explanatory Reporting) pentru mai multe reportaje despre schimbările climatice, care au cuprins și infografice explicative animate.

Publicitate

Jurnalista din România are experiență în grafică la titluri renumite: înainte de Washington Post, a lucrat la The Guardian și la The Boston Globe. În urmă cu zece ani, a făcut un stagiu la The New York Times. Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București.

Articolele din Washington Post a analizat situația din anumite locuri de pe planetă, unde temperatura a crescut cu 2 grade Celsius ca urmare a schimbărilor climatice. 

Pentru seria sa, publicația a analizat seturi de date globale urmărind aproape 170 de ani de înregistrări de temperatură pentru a cartografia fiecare loc care planeta s-a încălzit cu 2 grade Celsius. Una dintre concluzii a arătat că 10% din suprafața planetei s-a încălzit cu 2 grade Celsius. 

Mai multe detalii - Read The Washington Post stories that won the 2020 Pulitzer Prize

Monica Ulmanu | Carte de vizită

Monica Ulmanu este licenţiată în jurnalism la Universitatea din Bucureşti (Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării) şi a lucrat de-a lungul timpului ca free-lancer în domeniile jurnalism şi grafică web.

A făcut un master la Facultatea de Jurnalism a University of North Carolina (2008-2010).

Monica Ulmanu a obţinut o diplomă în comunicare vizuală şi a terminat un stagiu la prestigiosul ziar New York Times. A lucrat la The Guardian și la The Boston Globe, înainte de Washington Post.

Pulitzer 2020 | Premiile

Serviciu Public - Anchorage Daily News și ProPublica

Breaking News Reporting -  Staff of The Courier-Journal, Louisville, Ky

Jurnalism de Investigație - Brian M. Rosenthal, de la The New York Times

Jurnalism Explicativ - Washington Post

Local Reporting - Echipa publicației The Baltimore Sun

National Reporting -  S-a împărțit în două: Dominic Gates, Steve Miletich, Mike Baker, Lewis Kamb de la The Seattle Times și T. Christian Miller, Megan Rose, Robert Faturechi de la ProPublica

International Reporting - Echipa de la The New York Times

Comentariu - Nikole Hannah-Jones de la The New York Times

Fotografie de Breaking News - Fotojurnaliștii de la Reuters

 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu