Skip to main content

TRANZACŢIE. Ringier a cumpărat TVmania si TV Satelit de la Bauer. De ce au vândut nemţii?

 
Pimul număr TVmania
Pimul număr TVmania

Compania Ringier România a cumpărat revistele TVmania şi TV Satelit de la compania germană Bauer, care le deţinea în România.

Publicitate

Până acum, cele două publicaţii erau doar operate de Ringier România, care avea un contract de management cu nemţii de la Bauer. Ringier a mai deţinut revista în trecut.

De ce această tranzacţie?

Tranzacţia - parafată săptămâna trecută - vine după ce nemţii de la Bauer au decis să se retragă de pe piaţa românească.

Mihnea Vasiliu, manager Ringier România, pentru Paginademedia.ro:

"TV mania şi TV Satelit sunt publicaţii care se vând, în continuare, foarte bine. TVmania este chiar cea mai vândută revistă de pe piaţă.

Cele două titluri completează într-un mod fericit portofoliul nostru de publishing în print.

În următoarea perioadă, vom pune accent şi pe partea digitală, pe platformele onlien ale celor două reviste", a spus Mihnea Vasiliu pentru Paginademedia.ro.

Managerul Ringier România a declarat că a fost voba "de o tranzacţie", fără a oferi alte detalii despre nivelul acesteia.

TV mania a fost lansată pe piaţa românească pe 12 octombrie 1998 de câtre Ringier România. În 2008, Ringier a decis vânzarea titlului către grupul german Bauer Media, ca urmare a unei decizii la nivel european de a renunţa la ghidurile tv.

Ringier a vândut atunci, dar s-a ocupat în continuare de revistă, pe baza unui contract de management cu Bauer.

Potrivit datelor Biroului Român de Audit Transmedia, săptămânalul TVmania tipărea, în ultimul trimestru al anului trecut, aproape 50.000 de exemplare la fiecare ediţie, din care vindea 35.000.

TV Satelit este un bilunar, cu un tiraj de 40.000 de exemplare, din care 28.000 vânzări.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Dacă este așa, dacă nu mai cumpără aproape nimeni revistele fizice, revistele trebuie să existe în continuare și sub o altă formă, iar pasul a fost deja făcut și de Ringier și de Burda, există portaluri care vând variantele digitale ale revistelor.

    De aici până la aplicații Android și IOS care să permită vânzarea și consultarea revistelor pe terminale mobile, nu mai este decât un pas.
  • Marius Marius
    Nu ma gandeam ca mai cumpara cineva revistele fizice. Inca mai am pe undeva primul numar TVMania
  • Marius Marius
    Ejobs, imobiliare, jobradar sunt toate operate si detinute de Ringier. Mai exact, Ejobs este detinut integral iar tot ce cine de imobiliare este detinut in proportie de 87%.
    E adevarat ca fiecare are propriul management dar raporteaza totul catre Ringier.
  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Că tot vorbeați de Imobiliare.ro și situl acesta și geamănul lui ImoRadar.ro sunt operate de firma din Timișoara care a creat situl de imobiliare: RealMedia Network, și nu îmi este clar dacă Ringier mai patronează acest sit (Imobiliare.ro nu mai apare în pagina Portofoliu pe situl Ringier.ro).

    Și eJobs.ro și jobradar.ro sunt operate de o altă companie, dar aceasta are același sediu comercial cu cel al RIngier.

    Dacă Ringier continuă să dețină aceste societăți, atunci ar trebui ca această nișă de piață să fie în continuare dezvoltată, să apară și situri dedicate vânzărilor auto și moto.
  • Biz Biz
    Mda, mai petrica, le înghiți că știuca. Tranzacția de care vb e un mizilic de care și lui vasiliu ii e cam rușine să îi spună tranzacție, cum dezvolți tu pe aici ***
    Bauer media nu a anunțat tranzacția, ringier nu a anunțat, înainte să fie o achiziție e de fapt un exit din Romania, iar astea pe vremea asta se traduce să scăpăm *** de o grijă. Bauer Romania e o afacere care trecea de 1 mil euro pe an în ro. Deci e ceva nesemnificativ.
    Spre comparație, studiaza comunicarea făcută de ringier la imobiliare.ro, aia a fost o tranzactie. Bun, asta a fost consultanta gratuită, data viitoare te tarifez.

Trimite un comentariu

sus