Skip to main content

De ce a fost condamnată la închisoare Ema Pendiuc, fostă realizatoare TVR? Motivarea instanţei: „nu a recunoscut faptele” şi apărarea sa a fost „contradictorie şi neadevărată”

 
Foto | Redactia.ro
Foto | Redactia.ro

De ce a fost condamnată la înschisoare Ema Pendiuc, fostă realizatoare TVR? A apărut motivarea instanţei pentru pedeapsa de 5 ani de înschisoare primită de aceasta, dar şi pentru condamnarea de 8 ani primită de tatăl ei, Tudor Pendiuc, fost primar al oraşului Piteşti, în acelaşi dosar.

Publicitate

Principalele motive invocate de instanţă, în cazul Emei Pendiuc, sunt: Nu a recunoscut faptele”, iar apărarea sa a fost „contradictorie şi neadevărată”, transmite Ziare.com.

Aceasta a fost găsită vinovată pentru complicitate la luare de mită şi spalare de bani. Instanţa a confiscat de la Ema Pendiuc apartamentul care ar fi fost primit mită de tatăl său.

Judecatorii au contopit pedepsele pentru cele infractiuni pentru care a fos gasita vinovata: 4 ani pentru complicitate la luare de mita si 3 ani pentru spalare de bani.

Câteva fragmente din motivarea magistraţilor, potrivit Ziare.com:

  • Instanta de judecata nu poate primi apararea inculpatei Pendiuc Emanuela- Elena in sensul ca apartamentul a fost achitat din fonduri proprii si din donatii din partea bunicii (avansul contractului de vanzare-cumparare), respectiv dintr-un imprumut de bani primit de la numitul Inal Cagri
  • Toate aceste afirmatii sunt contrazise de probele administrate in cauza
  • Nu a reusit sa faca dovada imprejurarii ca sumele de bani astfel castigate ii ajungeau atat pentru plata chiriei, a utilitatilor si nevoilor proprii, cu atat mai mult cu cat in perioada de referinta nu figureaza cu depozite la banci
  • Nu a recunoscut savarsirea faptelor in ciuda unui probatoriu convingator si a unor aparari contradictorii si neadevarate, s-a prezentat la fiecare termen de judecata acordat

Ema Pendiuc a prezentat şi realizat emisiuni la Televiziunea Română din anul 2008.

Ea a realizat „Alo, Bucureşti!”, „Jurnalul public”, „9409 Romantica”, în cadrul trustului Realitatea-Caţavencu, iar la Televiziunea Română: „Tema Zilei” (TVR 1) şi „Impact” (TVR 3). A fost producător al emisiunilor: „Iartă-mă” şi „Vreau să vină Moş Crăciun”, la care a lucrat alături de regretatul Valeriu Lazarov.

Citeşte mai multe, pe Ziare.com

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihai
    Ati fost chiar neserioși cu audientele. Macar puteati da un răspuns. Am așteptat 2 săptămâni degeaba..

Trimite un comentariu

sus