Skip to main content

Pentru jurnalişti. Conferinţă internaţională online, găzduită de Facultatea de Jurnalism din Bucureşti. Subiectul: Fact-checking

 
Pentru jurnalişti. Conferinţă internaţională online, găzduită de Facultatea de Jurnalism din Bucureşti. Subiectul: Fact-checking

Pentru jurnalişti. Facultatea de Jurnalism din Bucureşti va găzdui o conferinţă internaţională de fact-checking.

Publicitate

Va fi live online, pe pagina de Facebook a FJSC (Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării) - între 22 şi 27 iunie. Este vorba de conferinţa Global Fact 7, eveniment organizat de International Fact-Checking Network.

Vor fi dezbateri online, cu peste 150 de speakeri din peste 40 de ţări, care vor dezbate despre demersurile pe care le fac jurnaliştii din întreaga lume pentru verificarea faptelor şi a informaţiilor.

Din cele 50 de paneluri, 24 sunt gratuite pentru public, live-stream pe Facebook şi YouTube.


Agenda conferinţei virtuale din acest an poate fi consultată aici


Paradoxal, deşi evenimentul nu va fi într-o sală de conferinţe, el va avea de patru ori mai mulţi participanţi, comparativ cu anul trecut când au fost 240 de participanţi din 55 de ţări.

Pentru evenimentul care începe luni s-au înscris 950 de participanţi, din 70 de ţări, după cum anunţă reprezentanţii instituţiei.

Antonio Momoc, decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a UB:

„La conferinţa Global Fact de anul trecut au fost 240 de participanţi din 55 de ţări. Anul acesta, la Global Fact 7, pentru că evenimentul este online, vor fi 7 zile de dezbateri online, în loc de 3, vom fi de 4 ori mai mulţi.

950 membri ai comunităţii de fact-checking din 70 de ţări s-au înregistrat deja pentru conferinţă.

Împreună cu partenerii noştri de la Stadeum Group invităm studenţii şi profesorii pe pagina noastră oficială de Facebook acolo unde vom oferi acces gratuit la dezbaterile şi work-shopurile despre cum verificăm informaţiile, acurateţea datelor, despre cum prezentăm publicului fapte demonstrabile şi mai ales despre cum informăm corect şi responsabil publicul într-o epocă a dezinformării şi ameninţărilor propagandei şi manipulării prin fake-news”, spune acesta.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus