Skip to main content

Pentru jurnaliști. Conferință internațională online, găzduită de Facultatea de Jurnalism din București. Subiectul: Fact-checking

 
Pentru jurnaliști. Conferință internațională online, găzduită de Facultatea de Jurnalism din București. Subiectul: Fact-checking

Pentru jurnaliști. Facultatea de Jurnalism din București va găzdui o conferință internațională de fact-checking. 

Va fi live online, pe pagina de Facebook a FJSC (Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării) - între 22 și 27 iunie. Este vorba de conferința Global Fact 7, eveniment organizat de International Fact-Checking Network.

Vor fi dezbateri online, cu peste 150 de speakeri din peste 40 de țări, care vor dezbate despre demersurile pe care le fac jurnaliștii din întreaga lume pentru verificarea faptelor și a informațiilor.

Publicitate

Din cele 50 de paneluri, 24 sunt gratuite pentru public, live-stream pe Facebook și YouTube.


Agenda conferinței virtuale din acest an poate fi consultată aici


Paradoxal, deși evenimentul nu va fi într-o sală de conferințe, el va avea de patru ori mai mulți participanți, comparativ cu anul trecut când au fost 240 de participanți din 55 de țări. 

Pentru evenimentul care începe luni s-au înscris 950 de participanți, din 70 de țări, după cum anunță reprezentanții instituției. 

Antonio Momoc, decanul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării a UB:

„La conferința Global Fact de anul trecut au fost 240 de participanți din 55 de țări. Anul acesta, la Global Fact 7, pentru că evenimentul este online, vor fi 7 zile de dezbateri online, în loc de 3, vom fi de 4 ori mai mulți.

950 membri ai comunității de fact-checking din 70 de țări s-au înregistrat deja pentru conferință.

Împreună cu partenerii noștri de la Stadeum Group invităm studenții și profesorii pe pagina noastră oficială de Facebook acolo unde vom oferi acces gratuit la dezbaterile și work-shopurile despre cum verificăm informațiile, acuratețea datelor, despre cum prezentăm publicului fapte demonstrabile și mai ales despre cum informăm corect și responsabil publicul într-o epocă a dezinformării și amenințărilor propagandei și manipulării prin fake-news”, spune acesta. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu