Skip to main content

SUPORT. O fundaţie creşte abonamentele Dilema Veche cu 50%. A cumpărat până la sfârşitul anului

 
SUPORT. O fundaţie creşte abonamentele Dilema Veche cu 50%. A cumpărat până la sfârşitul anului

SPRIJIN. „Am aflat din presă că cea mai importantă revistă culturală românească ar putea muri. Aşa cum am ajutat medicii şi pacienţii în ultimele trei luni, vrem acum să ajutăm şi cultura.”

Publicitate

Un număr consistent de abonamente Dilema Veche a fost cumpărat de o singură fundaţie, ca formă de sprijin a publicaţiei culturale. Decizia vine după ce, în urmă cu o lună (când titlul era suspendat în carantină), Andrei Pleşu vorbea de posibilitatea închiderii revistei.

Care este fundaţia şi câte abonamente a luat, în continuare:

Dilema Veche are în jur de 1.000 de abonaţi (atât arată ultimele date, cele pentru perioada octombrie – decembrie 2019). Alte 4.000 de exemplare sunt vândute la tarabă.

Până la sfârşitul anului, o fundaţie a cumpărat 500 de abonamente la titlul editat de Adevărul Holding. Practic, o creştere de 50% a abonamentelor publicaţiei.

Cele 500 de abonamente au fost cumpărate de Fundaţia Superbet, finanţată de compania omonimă de pariuri sportive. Compania este implicată în media şi prin finanţarea unui titlu de business, publicaţia NewMoney.

De altfel, începând din această săptămână, pe prima pagină din Dilema Veche este un “timbru” cu Fundaţia Superbet.

Dilema Veche a strâns în cele 843 de apariţii săptămânale dilemele noastre ale tuturor din ultimele trei decenii, este radiografie României, ceva ce nu putem lăsa să se piardă”, spune Augusta Dragic, fondator şi preşedinte al Fundaţiei Superbet.

Am aflat din presă că cea mai importantă revistă culturală românească ar putea muri. Cultura menţine sănătatea minţii, la fel de necesară ca şi cea a corpului. Aşa cum am ajutat medicii şi pacienţii în ultimele trei luni, vrem acum să ajutăm şi cultura”, argumentează ea.

Este posibil ca ajutorul să fie reînnoit anul viitor pentru 12 luni, spun cei de la SuperBet.

Fundaţia SuperBet este finanţată de compania de pariuri sportive SuperBet, deţinută, printre alţii de Sacha Dragic şi de un fond de investiţii. Fundaţia a avut donaţii de un milion de lei în timpul pandemiei de coronavirus către spitale din Bucureşti şi din ţară.

Cine este Sacha Dragic?

Sacha Dragic este acţionarul principal al grupului Superbet, cu operaţiuni în mai multe ţări şi 250 de milioane de euro cifră de afaceri în 2012. În firmă a intrat ca minoritar fondul de investiţii Blackstone.

Ca investitor, Dragic operează prin două vehicule:

  • fondul de private equity Mozaik Investments, alături de Roland Haas şi Vlad Buşilă, şi prin care cei trei au achiziţionat anul trecut 35% din lanţul de cafenele 5 to Go.
  • fondul cu capital de risc DMoonshots care finanţează start-up-uri şi unde este partener cu Ştefan Dragic (fiul) şi Branka Paicu. În portofoliul DMoonshot se află investiţia de jumătate de milion de euro în Medicai, o platformă care permite colaborarea multidisciplinară între doctori şi pacienţi.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ronaldo Ronaldo
    Cum nu se inghesuie lumea nici la Antena 1 lunile astea
    In luna mai scadere cu 3 puncte
  • Mile Mile
    A deci nu se înghesuie lumea la asta

Trimite un comentariu

sus