Skip to main content

SUPORT. O fundație crește abonamentele Dilema Veche cu 50%. A cumpărat până la sfârșitul anului

 
SUPORT. O fundație crește abonamentele Dilema Veche cu 50%. A cumpărat până la sfârșitul anului

SPRIJIN. „Am aflat din presă că cea mai importantă revistă culturală românească ar putea muri. Așa cum am ajutat medicii și pacienții în ultimele trei luni, vrem acum să ajutăm și cultura.”

Un număr consistent de abonamente Dilema Veche a fost cumpărat de o singură fundație, ca formă de sprijin a publicației culturale. Decizia vine după ce, în urmă cu o lună (când titlul era suspendat în carantină), Andrei Pleșu vorbea de posibilitatea închiderii revistei.

Publicitate

Care este fundația și câte abonamente a luat, în continuare:

Dilema Veche are în jur de 1.000 de abonați (atât arată ultimele date, cele pentru perioada octombrie – decembrie 2019). Alte 4.000 de exemplare sunt vândute la tarabă.

Până la sfârșitul anului, o fundație a cumpărat 500 de abonamente la titlul editat de Adevărul Holding. Practic, o creștere de 50% a abonamentelor publicației.

Cele 500 de abonamente au fost cumpărate de Fundația Superbet, finanțată de compania omonimă de pariuri sportive. Compania este implicată în media și prin finanțarea unui titlu de business, publicația NewMoney.

De altfel, începând din această săptămână, pe prima pagină din Dilema Veche este un “timbru” cu Fundația Superbet.

Dilema Veche a strâns în cele 843 de apariții săptămânale dilemele noastre ale tuturor din ultimele trei decenii, este radiografie României, ceva ce nu putem lăsa să se piardă”, spune Augusta Dragic, fondator și președinte al Fundației Superbet.

Am aflat din presă că cea mai importantă revistă culturală românească ar putea muri. Cultura menține sănătatea minții, la fel de necesară ca și cea a corpului. Așa cum am ajutat medicii și pacienții în ultimele trei luni, vrem acum să ajutăm și cultura”, argumentează ea.

Este posibil ca ajutorul să fie reînnoit anul viitor pentru 12 luni, spun cei de la SuperBet.

Fundația SuperBet este finanțată de compania de pariuri sportive SuperBet, deținută, printre alții de Sacha Dragic și de un fond de investiții. Fundația a avut donații de un milion de lei în timpul pandemiei de coronavirus către spitale din București și din țară.

Cine este Sacha Dragic?

Sacha Dragic este acționarul principal al grupului Superbet, cu operațiuni în mai multe țări și 250 de milioane de euro cifră de afaceri în 2012. În firmă a intrat ca minoritar fondul de investiții Blackstone.

Ca investitor, Dragic operează prin două vehicule:

  • fondul de private equity Mozaik Investments, alături de Roland Haas și Vlad Bușilă, și prin care cei trei au achiziționat anul trecut 35% din lanțul de cafenele 5 to Go.
  • fondul cu capital de risc DMoonshots care finanțează start-up-uri și unde este partener cu Ștefan Dragic (fiul) și Branka Paicu. În portofoliul DMoonshot se află investiția de jumătate de milion de euro în Medicai, o platformă care permite colaborarea multidisciplinară între doctori şi pacienţi.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu