Skip to main content

Schimbări la Google. Îți spune ce parole ți-au fost compromise și a schimbat perioada de ștergere a datelor de căutare și locație

 
Schimbări la Google. Îți spune ce parole ți-au fost compromise și a schimbat perioada de ștergere a datelor de căutare și locație
Foto | Pexels

Google anunță schimbări la capitolul confidențialitate și protecția datelor. Printre cele mai importante update-uri făcute recent se numără și cel legat de accesul simplificat la modul incognito, dar și acela prin care te anunță dacă o parolă pe care o folosești ți-a fost compromisă. 

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă, pe scurt, noile update-uri pe care Google le-a făcut în legătură cu protecția datelor și confidențialitatea:

  • Datele personale - modul de autoștergere. Anul trecut, Google a lansat funcția de auto-ștergere a datelor din „Istoricului locației” și „Activității pe Internet și aplicații”, prin care utilizatorii pot alege ca Google să șteargă constant datele privind locația, căutări și voce, la interval de 3 sau 18 luni.

Începând de acum, funcția de auto-ștergere va fi automat setată la 18 luni. Pentru cei care aveau deja activate cele două funcții, setările nu se vor schimba.

  • Verificarea parolelor. Serviciul analizează parolele salvate și spune utilizatorului care au fost compromise și îi oferă recomandări pentru a avea parole mai puternice și sigure.

Utilizatorii vor fi automat înștiințați dacă există riscul ca datele de autentificare au fost compromise și vor fi ajutați să-și schimbe parolele. 

  • Acces simplificat la modul incognito. Va fi mult mai ușor de accesat. Pentru a-l activa, utilizatorul trebuie doar să țină apăsat pe „fotografia lui de profil” in Search, Maps sau YouTube.
  • Protecție sporită a confidențialității. Google va oferi constant recomandări personalizate pentru a o protecție mai bună a confidențialității, precum și sfaturi utile în această zonă. Totul este disponibil în serviciul Verificare a setărilor de confidențialitate

De notat că Google a fost dat în judecată, în California, pentru că ar încălca cererile utilizatorilor de a nu fi urmăriți atunci când folosesc modul incognito, prin colectarea automată de date, după cum informa site-ul ZonaIT în urmă cu trei săptămâni. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu