Skip to main content

Ionuț Cristache, câștig de cauză în procesul cu Gabriel Liiceanu. Decizia nu este definitivă

 
Ionuț Cristache, câștig de cauză în procesul cu Gabriel Liiceanu. Decizia nu este definitivă

Ionuț Cristache, realizatorul România9 de la TVR, a câștigat procesul cu scriitorului Gabriel Liiceanu. Tribunalul București a decis să-i dea câștig de cauză lui Cristache, în primă instanță, în procesul pe care chiar Liiceanu l-a deschis. 

Scriitorul cerea daune de 100.000 de euro. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel, potrivit deciziei publicate pe Portalul Instanțelor de Judecată

Publicitate

Judecătorii au respins, ca „nefondată”, cererea de chemare în judecată venită din partea lui Gabriel Liiceanu, care trebuie să-i plătească și cheltuielile de judecată lui Cristache - aproximativ 5.500 de lei. 

Alături de Gabriel Liiceanu, în calitatea de reclamant, apare și Editura Humanitas. 

Înainte de detalii, ce spune acum Ionuț Cristache despre proces:

„Dincolo de conflict, eu îi port un respect lui Gabriel Liiceanu. În ciuda conflictului, pot să mă detașez și să-i văd calitatea de scriitor cât și să-i apreciez opera. Îmi pare rău că am ajuns în această situație. Să hărțuiești niște persoane publice pentru niște afirmații evidente, despre care s-a scris, mi se pare indecent.

Doar m-am apărat în acest conflict. Nu-mi face plăcere să mă remarc prin scandaluri”, a spus realizatorul TV pentru Paginademedia.ro.

Totul a pornit de la un articol scris de Gabriel Liiceanu pe site-ul contributors.ro, în anul 2017, intitulat „Scuipați aici!” TVR în era infractorilor. Respectivul material și-a primit răspunsul, într-o postare pe Facebook, din partea lui Cristache.

Ulterior, Liiceanu l-a chemat pe Cristache în judecată pentru defăimare. 

În respectivul editorial, scriitorul a vorbit, în principal, despre TVR, Ionuț Cristache și România9. Câteva fragmente din text: 

- A povestit despre cum fusese „târât într-o mocirlă amenajată pe ecran, cu securiști și infractori, sub numele România 9. Emisiune făcută de un domn Ionuț Costache”

- „Domnul Costache are, se pare, un proiect TV compact cu crema infractorilor, cărora, uneori, li se adresează cu „domnule premier”, lăsând să se înțeleagă că invitatul e acolo, în fața lui, în calitate de prim ministru, nu de infractor”

- „România în care scursurile lumii noastre, ieșite de la pușcărie mai obaznice decât erau înainte de a intra, ajung directori de conștiință, emit judecăți de valoare, ne fură cuvintele care-i caracterizau și le întorc împotriva noastră. Și asta sub oblăduirea președintei Televiziunii

În răspunsul său, dat pe Facebook, Cristache a scris, printre altele:

- „Liberalul Dan Rau Rusanu a venit la #Romania9 (Domnu’ Liiceanu, #insist ca stiu ca va place sloganul, domnul Rusanu este achitat, dupa ce a stat abuziv 6 luni in arest, ACHITAT DEFINITIV) si a relatat cum domnul Liiceanu a venit cu mana intinsa sa-i fie sterse niste datorii Humanitas, prin 2002, ca “era un act de cultura” ce facea domnia sa si ca nu mai avea de unde sa plateasca si darile catre stat.”

- „Eu nu am plecat niciodata urechea la faptul ca ati fi fost “detasat” pe langa Noica, la faptul ca ati fi furat texte ca un pungas si ca ati fi plagiat sute de pagini, la faptul ca ati fi primit editura Humanitas(fosta Politica) de la stat, cu tot cu patrimoniu, la faptul ca i s-au sters datorii de milioane editurii Humanitas

- „Ati fost intelectualul preferat al lui Basescu, intelectualul-butoniera al acestuia, la faptul ca va plac luxul, opulenta, atentiile politicienilor (avionul trimis special de Basescu pentru a va aduce pe dvs. si pe altii la Vila de Protocol de la Neptun”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • cristache este o sluga care linge mina psd-ului *** la comanda si nu pe bani putini ( chiar ! de ce nu se spune cum ar fi normal cu citi bani il plateste populatia ) Un baiat tinar ca el sa-si inceapa cariera ( ca a aparut din bezna psd-ista ) in stilul asta e de o josnicie crasa

Trimite un comentariu