Skip to main content

O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Șefa TVR nu renunță. Ce spune Gradea?

 
O parte din conducerea TVR îi cere demisia Doinei Gradea. Șefa TVR nu renunță. Ce spune Gradea?
Foto | Libertatea

O parte din Consiliul de Administrație al SRTv cere demisia Doinei Gradea, șefa TVR, anunță Sindicatul MediaSind. Pe de altă parte, PDG-ul postului public susține că cererea nu reflectă pozițiile tuturor membrilor conducerii și spune că, sub mandatul său, TVR a făcut cele mai mari investiții din ultimii ani.

Publicitate

Totodată, șefa TVR pune cererea de demisie în contextul unor evaluări care se fac în TVR. 

"Rămâne, însă, întrebarea dacă este o coincidenţă faptul că o asemenea abordare a apărut în contextul în care, în spiritul unei bune şi transparente gestionări a banului public, mai ales în condiţiile crizei generate de epidemia COVID, managementul TVR face o evaluare atentă a producţiilor curente, pentru a optimiza bugetele şi a creşte eficienţa în administrarea tuturor resurselor – umane, financiare şi tehnice.", spune Doina Gradea.

Detalii, și punctele de vedere ale părților implicate, în continuare:

1. Sindicaliștii: "Vă solicit să vă retrageți din poziția de PDG!"

„S-a cerut oficial Doinei Gradea retragerea din funcția de președinte-director general al instituției publice de presă (...) Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susținând că numai Parlamentul poate să o demită”, susțin sindicaliștii. 

Ce spun sindicaliștii:

În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune – SRTV (18 iunie 2020), s-a cerut oficial Doinei Gradea retragerea din funcția de președinte-director general al instituției publice de presă.

Solicitarea a fost făcută de Karen Sebeși, membru al CA - reprezentant al salariaților și a fost susținută de reprezentantul PSD, Sorin Ilieșiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu și Dan Lazea, reprezentantul USR.

Reprezentanta salariaților Monica Ghiurco și reprezentanta Președinției României în CA, Christel Topescu au propus organizarea în cel mai scurt timp a unei ședințe extraordinare de CA în care să se analizeze întreaga activitate a managementului.

Patru oameni din CA i-au cerut retragerea din funcție Doinei Gradea, potrivit MediaSind. Este vorba despre:

 • Karen Sebeși, reprezentant al salariaților 
 • Sorin Ilieșiu, reprezentantul PSD 
 • Cristian Petcu, reprezentantul PNL
 • Dan Lazea, reprezentantul USR

De partea șefei postului public, din informațiile furnizate de MediaSind, au fost:

 • Cătălin Blebea, reprezentantul Guvernului
 • Nagy - Debreczeni Hajnalka, reprezentanta UDMR

"Având susținerea acestor membri, Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susținând că numai Parlamentul poate să o demită", spun sindicaliștii.

2. Doina Gradea: acest sindicat a comunicat în media informaţii neadevărate

Doina Gradea spune că solicitarea nu reflectă poziția întregii conduceri și că vine într-un moment în care se fac evaluări în instituție.

"Rămâne, însă, întrebarea dacă este o coincidenţă faptul că o asemenea abordare a apărut în contextul în care, în spiritul unei bune şi transparente gestionări a banului public, mai ales în condiţiile crizei generate de epidemia COVID, managementul TVR face o evaluare atentă a producţiilor curente", punctează șefa TVR într-o poiție trimisă Paginademedia.ro.

Doina Gradea:

"Episodul la care se face referire în informarea de presă a fost o intervenţie surprinzătoare şi bizară în condiţiile în care, sub mandatul actualului CA, am făcut cele mai mari investiţii în TVR – atât la studioul central, cât şi la toate cele 5 staţii teritoriale, am reluat producţia unor evenimente de anvergură şi, mai ales, am asigurat o bună gestionare a bugetelor pentru a nu repeta episoade de tristă amintire din istoria SRTv care ajunsese, în 2016, la datorii de aproape 150 de milioane de euro.

Rămâne, însă, întrebarea dacă este o coincidenţă faptul că o asemenea abordare a apărut în contextul în care, în spiritul unei bune şi transparente gestionări a banului public, mai ales în condiţiile crizei generate de epidemia COVID, managementul TVR face o evaluare atentă a producţiilor curente, pentru a optimiza bugetele şi a creşte eficienţa în administrarea tuturor resurselor – umane, financiare şi tehnice."

Șefa TVR mai spune că sindicatul "nu e constituit la nivelul TVR" și că "în repetate rânduri sindicatul a comunicat în media informații neadevărate",

Doina Gradea:

"Menţionez că respectiva informare de presă, transmisă de un sindicat care nu este constituit la nivelul SRTv, nu reflectă întrutotul poziţiile exprimate de toţi membrii Consiliului de Administraţie al TVR în şedinţa de astăzi.

Mai mult, reprezentanţii acestui sindicat participă la şedinţele CA în calitate de observatori, semnând o declaraţie de confidenţialitate şi asumându-şi că discuţiile interne se rezolvă intern şi nu pot fi făcute publice decât cu acordul tuturor membrilor CA.

În repetate rânduri, însă, acest sindicat a comunicat în media informaţii neadevărate, aducând permanent daune de imagine televiziunii publice."

Comunicatul sindicatului MediaSind, pe larg: 

Membri ai CA au cerut oficial retragerea Doinei Gradea din functia de presedinte- director general al Televiziunii Naționale!

În urma abuzurilor repetate ale administrației Gradea și a managementului defectuos, astăzi, 18 iunie 2020, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune – SRTV, s-a cerut oficial Doinei Gradea retragerea din funcția de președinte-director general al instituției publice de presă. Solicitarea a fost făcută de Karen Sebeși, membru al CA - reprezentant al salariaților și a fost susținută de reprezentantul PSD, Sorin Ilieșiu, reprezentantul PNL, Cristian Petcu și Dan Lazea, reprezentantul USR.

Reprezentanta salariaților Monica Ghiurco și reprezentanta Președinției României în CA, Christel Topescu au propus organizarea în cel mai scurt timp a unei ședințe extraordinare de CA în care să se analizeze întreaga activitate a managementului. Surprinzător, Doina Gradea a fost susținută de ceilalți membri ai CA, inclusiv de reprezentantul Guvernului, Cătălin Blebea (trimis în judecată de DIICOT pentru fapte de corupție săvârsite într-o instituție națională de televiziune) și de reprezentanta UDMR, Nagy - Debreczeni Hajnalka (declarată incompatibilă de Curtea de Apel Cluj în procesul cu ANI).

Având susținerea acestor membri, Doina Gradea a refuzat să demisioneze, susținând că numai Parlamentul poate să o demită. În finalul ședinței CA, presedintele Mediasind TVR, Sorin Torică, a susținut poziția reprezentantului salariaților, Karen Sebesi și a acuzat-o pe Doina Gradea că a făcut de râs instituția inclusiv pe plan internațional, din cauza repetatelor abuzuri și încălcări ale legii.

Reprezentantul salariaților, KAREN SEBESI, a prezentat membrilor prezenti următoarea declarație, solicitând retragerea Doinei Gradea din funcția de Presedinte-director general:

“Doamna Președinte-director general, Doina Gradea!

Distinse colege, distinși colegi din CA al SRTv!

Doamna PDG, mă folosesc de acest moment și vă solicit să vă retrageți din poziția actuală, cea de PDG! De ce îmi permit să vă solicit? Pentru că reprezint o parte a colegilor noștri din TVR. Iar, aceștia nu vă mai vor în această poziție! Puteți să ne puneți cap în cap, la fel cum ați procedat de nenumărate ori cu noi, membrii CA, dar și cu cei de la studiourile teritoriale.

Puteți să ne vorbiți urât pe la spate, să ne acuzați, dar tăvălugul a pornit, și nu acum, ci de o vreme bună. TVR a ajuns batjocura multora, din păcate! Aștept să mă atacați și pe mine, dar înainte de aceasta, doamna PDG: trebuie să recunosc, am și eu partea mea de vină, în multe momente, poate chiar si alți colegi au avut, dar îi las pe ei să mărturisească, dacă vor.

Doamna PDG, vedeți, eu nu vorbesc acum nici despre Raportul Curții de Conturi, nici despre Procedura de etică, am să-i las pe alții să o facă. Eu vă spun doar așa: epuizarea fizică și mentală poate să nască uneori gesturi și cuvinte nesăbuite și fără niciun gând rău: acum înțeleg de ce ne-ați spus de nenumărate ori că sunteți obosită de toată chestiunea aceasta, numită TVR. Oboseala te mai poate face si debusolat, răutăcios și neatent. Fatal de neatent.

Așa ca, doamna PDG, vă solicit să vă retrageți din poziția de PDG! Și noi, mulți din TVR, suntem siguri că trebuie să luați o pauză.. Neapărat una mai lungă, definitivă, din poziția de PDG. Prin acest gest dați dovadă de grija față de Dvs , de Instituție și de colegi. V-am votat și v-am susținut , dar acum vă solicit să vă retrageți!

Karen A. SEBESI, membru CA al SRTv (din partea salariatilor) Cluj, la 18 iunie 2020”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Si voi sunteti obositori si obsedați dupa Pro Tv, tb sa fi cu capul sa stai toata ziua pe un site sa aperi un post, de parca iti da de mâncare

  Tu vorbesti obsedatule care in fiecare zi ceri audientele serialelor?
 • Doina Gradea a facut multe lucruri ok in TVR si are dreptate in ce sustine. Pe de alta parte, este dependenta de interesele politice si a numit nenumarati oameni slabi in functii de directori. Astia duc de rapa TVR. Pe timpul pandemiei, pe la munca au venit mereu aceiasi "fraieri" care tin institutia in viata. Greii au ars gazul. S-au dat chiar prime uriase pentru sefi, in timp ce reporterii si operatorii care au tras zi de zi nu au vazut nimic.
 • Mihăiță ma raspandac pesedeu,mah troll micuț pesedeu ia l și p ăla de și zice allex, un alt pesedeu și împușcați va. Scroafa asta trebuie sa plece, capisci pesedei?
 • Si voi sunteti obositori si obsedați dupa Pro Tv, tb sa fi cu capul sa stai toata ziua pe un site sa aperi un post, de parca iti da de mâncare
 • Hai că sunteți culmea dragi TVR-iști. Dar ce s-a întâmplat, de când a venit Doina nu se mai bagă bani doar în buzunare, ci și în tehnic și programe așa-i?
 • Antenistule, audientele serialelor? Pai e clar ca Las Fierbinti e lider detasat! Dublu, chiar si triplu peste locul 2.
  Dar de ce te intereseaza top seriale? Stai toata ziua in casa si te uiti la seriale?
 • Mihai (iță)...sau să-ți spun Mile, Răzvan? Ești obositor cu audiențele tale. Cu ce te încălzește să vezi audiențele? Crezi că dacă se primeau până acum, nu le vedeai deja pe site? Nu ai și tu o viață? Iți place să tot dai refresh la pagina asta de net? Ieși afară și mai oxigenează-ți creierul puțin!

Trimite un comentariu