Skip to main content

Fotbalul „întrece” Formula 1. RTL Germania renunță la Formula 1 pentru meciuri de fotbal

 
Fotbalul „întrece” Formula 1. RTL Germania renunță la Formula 1 pentru meciuri de fotbal
Foto | Pexels

Fotbalul „întrece” Formula 1. Televiziunea germană RTL renunță la Formula 1 pentru fotbal. 

RTL nu va mai difuza cursele de Formula 1, pe care le-a dat din 1991. Postul va renunța la competiția cu mașini la finalul acestui sezon, după 30 de ani, scrie site-ul HD Satelit.

Motivul? - Banii

Publicitate

Principalul motiv pentru care RTL renunță la Formula 1 sunt legate de partea financiară, după cum reiese dintr-o declarație pe care șeful departamentului de sport, Manfred Loppe, a dat-o publicației GPfans.

„Când există concurenți puternici care sunt pregătiți să ofere o sumă dublă comparativ cu ceea ce putem noi plăti, atunci suntem forțați să ne retragem.

RTL va încerca să prezinte telespectatorilor și alte evenimente sportive atractive, dar este clar că limitele economice vor juca un rol important, precum și schimbarea mediului concurențial.

Am difuzat Formula 1 de trei decenii, cu multă dragoste și pasiune.

Televiziunea RTL va fi pentru totdeauna asociată cu cele mai vizionate, cele mai emoționante momente de neuitat din această competiție auto de top”, a spus Loppe. 

Postul din Germania a transmis curse legendare de Formula 1, cu Schumacher, Vettel și apoi Mercedes.

„Acum ne vom concentra toată energia, pasiunea și emoția asupra fotbalului, care este sportul rege, și asupra pachetului nostru de drepturi de televizare, dobândite recent”, a precizat Jörg Graf - directorul RTL.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Păcat ! Era o "tradiție" Formula 1 la RTL. De curiozitate, ce meciuri de fotbal vor transimite, cele din Bundesliga și implicit cele ale Mannschaft ?
 • RTL este un grup imens prezent în mai multe piețe vest-europene (Luxembutg, Belgia, Olanda, Franța, Spania și Germania) și est-europene (Ungaria și Croația).

  Renunțarea la transmisia marilor premii de Formula 1 nu este motivată doar financiar, ci este dată și de profilul televiziunilor operate de grupul RTL, care sunt în principal televiziuni generaliste și câteva de nișă, dar nu televiziuni axate pe sport.

  Piața TV s-a schimbat, televiziunile generaliste - în general recepționate gratuit de majoritatea telespectatorilor - nu mai au datoria de a transmite genul acesta de programe, care oricum sunt accesibile pe canalele dedicate.
  Au renunțat la aceste programe în favoarea televiziunilor de sport, ca Eurosport, Sport 1, DAZN, Sky Sport sau SportDigital.

  Și la noi s-a întâmplat același lucru, însă cu mulți ani înainte.
  Tradiția de a transmite Formula1 o avea primul canal al postului național de televiziune (TVR1).
  De asemenea cele mai mari trusturi de presă care operează și televiziuni generaliste PRO TV și Antena, au avut și ele aventuri în zona canalelor de sport, GSP TV și Sport.ro au fost o vreme canale însărcinate cu transmisii sportive, însă și aventura lor s-a terminat.

  Acum doar canalele premium Digi Sport și Telekom Sport, dar și pan-europeanul EuroSport, își mai permit transmisia unor competiții scumpe.

  Încă mai există un canal de sport care nu este poziționat ca post premium: LookSport. Vom vedea dacă va reuși să se mențină!
 • Geo, daca la partea cu F1 ingropat de echipe de succes din istoria sportului am inchis ochii, la partea cu nemtii care “au ales” fotbalul in defavoarea F1 mi s-a incins procesorul. Tu ai citit vreun cuvant din declarati RTL? Pentru ca, daca ai fi citit, ai fi vazut ca nu isi permit sa tina pasul cu ofertele concurentei...adica, mai exact, sunt altii care liciteaza si mai mult decat ei pentru drepturile de difuzare in Germania. Cum ai ajuns de la asta ma interes scazut...beats me.
 • Formula 1 de acum nu se mai compara cu ce a fost o decizie oarecum logica chiar daca la baza decizia e luata oarecum pe considerente financiare
 • Mihai, daca nu stiai, afla ca F 1 nu mai este ceea ce era odata, cu zeci de depasiri intr-o cursa, depasiri roata la roata, suspans, emotie si competitie. Dominatia Schumacher, apoi a Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, cu L Hamilton, au ”ingropat” F 1. Care a fost preluata de o mare firma americana. Si aici un aspect interesant. Daca un neamt a zis ca este mai rentabil economic fotbalul, probabil cu un raport audienta / pret mult mai bun decat F 1, este un lucru îngrijorător. Ai noștri, se pare, că le-au luat-o înaintea nemților și au renunțat la acest sezon de F 1.

Trimite un comentariu