Skip to main content

Cât de sigur e sectorul 4! În plin scandal cu legături între interlopi și primărie, Site-uri și televiziuni au preluat comunicatul lui Băluță fără un cuvânt despre context

 
Cât de sigur e sectorul 4! În plin scandal cu legături între interlopi și primărie, Site-uri și televiziuni au preluat comunicatul lui Băluță fără un cuvânt despre context
Foto: Libertatea. Daniel Băluță, în prim-plan. În spate, un cadru publicat de Libertatea cu oameni din Clanul Sportivilor

Sectorul 4, cel mai sigur din București! Coeficienții de criminalitate au scăzut”. “Sectorul 4, cea mai mare scădere a criminalității din Capitală”.

Publicitate

Site-uri și posturi de televiziune au preluat comunicatul Primăriei lui Daniel Băluță: Adevărul, DCnews, cancan, RomâniaTV, B1 sunt doar câteva. Niciun cuvânt pe nicăieri dintre titlurile monitorizate de Paginademedia.ro despre contextul în care vine comunicatul:

Publicații precum Libertatea sau Rise Project au publicat în ultima lună mai multe materiale, cu multe fotografii, despre legături dintre interlopi - Clanul sportivilor și polițiști locali și alți angajați ai instituției.

Detalii, în continuare:

ADEVĂRUL. “Sectorul 4, cea mai mare scădere a criminalităţii din Capitală”, titrează Adevărul. Publicația citează o postare pusă pe Facebook de Primarul Băluță, cu o o statistică a Poliţiei Române din care reiese că sectorul pe care acesta îl conduce este singurul din Capitală care a avut o scădere a criminalităţii.

Ziarul se limitează la a publica postarea în care primarul se laudă.

ROMÂNIA TV. Postul TV difuzează știrea pe online și pe TV, cu titlul “Sectorul 4, cel mai sigur din Bucureşti. Coeficienţii de criminalitate au scăzut, în ultimii cinci ani, cu 17 procente”.

Aflăm că Sectorul 4 al Capitalei se menţine în topul celor mai sigure comunităţi din Bucureşti, conform statisticilor publicate de către Poliţia Municipiului Bucureşti, în privinţa evoluţiei coeficienţilor de criminalitate din ultimii ani.

Și că Daniel Băluţă, primarul sectorului, "susţine că şi-a asumat din prima zi dorinţa de a le asigura cetăţenilor un nivel din ce în ce mai bun de servicii publice. Acesta a adăugat că sectorul se află pe drumul cel bun, autorităţile lucrând în continuare pentru beneficiul public.

„Scăderea criminalității în sectorul 4 este o realitate confirmată de Poliția Națională și mă bucură faptul că una dintre prioritățile mandatului meu ca primar se află pe un trend bun", zice primarul, așa scrie și România TV.

Nici aici, nimic despre scandalul cu interlopi și oameni din primărie.

DCnews. “Daniel Băluță: Sectorul 4, cel mai sigur din București”, scrie și DCnews.

Primul paragraf: “Sectorul 4 continuă să se mențină în topul celor mai sigure comunități din Capitală. Acest lucru este confirmat de statisticile publicate ieri, 21 iunie 2020, de către Poliția Munipiului București, în privința evoluției din ultimii ani a coeficienților de criminalitate. Coeficienții de criminalitate au scăzut, în ultimii 5 ani, cu peste 17 procente.”

Fără a fi atribuit cuiva cu ghilimele, în text apare paragraful “Rezultatele îmbucurătoare pentru comunitatea noastră sunt urmarea firească a măsurilor ferme adoptate de administrația locală în ultimii ani, măsuri ce au vizat asigurarea permanentă a siguranței cetățenilor - acasă, pe stradă, în parc, la școală sau în alte locuri cu destinație publică.

Urmează o declarație a lui Băluță și .. atât.

În primăvara acestui an, publicația DC News, condusă de Bogdan Chirieac, a câștigat un contract de 2,4 milioane de lei pentru organizarea a 24 de conferințe pentru Primăria Sectorului 4. Detalii, aici.

CANCAN. Publicația tabloidă titrează cu majuscule “SECTORUL 4 CONTINUĂ SĂ FIE CEL MAI SIGUR DIN BUCUREȘTI. COEFICIENȚII DE CRIMINALITATE AU SCĂZUT, ÎN ULTIMII 5 ANI, CU PESTE 17 PROCENTE”

Practic, este același comunicat, publicat ca atare (ca și la DCnews). Cu tot cu paragraful despre “Rezultatele îmbucurătoare pentru comunitatea noastră”

B1TV. Știrea cu siguranța din sectorul 4 a fost și la postul B1 TV. Titlul: Sectorul 4, cel mai sigur din București. Primarul Daniel Băluță: Siguranța și dezvoltarea merg mână în mână. Suntem singurii care avem patrulă școlară.

“În urma unor statistici publicate de Poliția Capitalei, aflăm că printre cele mai sigure comunități din București se află și sectorul 4. Primarul Daniel Băluță a declarat că modernizarea unei comunități atrage cu sine și o siguranță în plus pentru aceasta.”

B1 a avut subiectul interlopilor pe post chiar ieri, separat, la emisiunea Bună România, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Interlopi și polițiști - dezvăluiri Libertatea și Rise

În ultima lună, Libertatea a publicat o serie de materiale despre legăturile unor polițiști locali și oameni din Primăria Sectorului 4 cu interlopi din Clanul sportivilor. Și Rise a scris pe această temă.

Câteva dintre materiale:

8 iunie: Gruparea Goleac – primarul PSD Băluță se afișează cu mafia. Șef din Poliția Locală Sector 4, la piscina din curtea casei liderului Clanului Sportivilor, scria Libertatea.

Condusă de Daniel Băluță, Primăria Sectorului 4 și-a transformat poliția locală într-o armată privată, unde sunt angajați foști ofițeri, precum cel care a îmbolnăvit de COVID-19, prin minciună, zeci de oameni la Spitalul MAI Gerota, dar și personaje apropiate de clanurile mafiote.

Antonio Goleac, șeful Ordinii Publice din cadrul Poliției Locale Sector 4, este prieten cu Robert Nica, unul dintre interlopii temuți în Berceni, lider al Clanului Sportivilor.

Antonio Goleac, fiul lui Marian Goleac, șef ADP Sector 4, și al Matildei Goleac, subprefectul Capitalei, a candidat singur și a ieșit șef la Ordine Publică în cadrul Poliției Locale Sector 4.

Mai mulți angajați ai Primăriei Sectorului 4 descriu în termeni resemnați coabitarea dintre autoritățile locale, poliție și interlopii din sectorul bucureștean cu peste 300.000 de locuitori.


15 iunie: Investigația RISE: Cum a ajuns Clanul Sportivilor în administrația Sectorului 4, cu ajutorul lui Nelu Lupu, comisarul care a îmbolnăvit Spitalul Gerota de COVID-19

RISE Project arată cum dosarele aflate pe mesele secțiilor de Poliție conduse de Nelu Lupu, cel angajat după pensionare la Poliția Locală Sector 4, înainte comandant la Poliția Sector 4, au fost, pe rând, închise. Acum, Nelu Lupu și mulți membri ai Clanului Sportivilor se află în administrația sectorului.

29 de dosare penale, deschise pe numele recuperatorilor care au fondat sindicatul criminal, au fost finalizate la începutul anilor 2000 prin neînceperea urmăririi penale (NUP). Cazurile s-au adunat teanc la secțiile nr. 14, 15 și 16, toate conduse în acea perioadă de Nelu Lupu, în calitate de comandant al Poliției Sectorului 4. Interlopii aveau legături strânse cu polițiștii, au constatat procurorii antimafia, relații în virtutea cărora erau absolviți de anchetele pornite de la plângerile cetățenilor.

După incendiul de la #Colectiv, Nelu Lupu a fost numit consilierul personal al lui Daniel Băluță, fost viceprimar pe vremea lui “Piedone” și primar interimar după demisia acestuia pe fondul tragediei.

Lupu fusese pensionat forțat din poliția națională în mai 2015, cu 15.000 de lei asigurați lunar în cont, după ce fusese acuzat că l-a favorizat pe magnatul Adrian Sârbu, aflat atunci în arest.

 

20 iunie: Surprins pe domeniul de lux al unui lider de clan, șeful de poliție locală Antonio Goleac cere eliminarea fotografiilor! Antonio Goleac este nemulțumit că Libertatea nu a precizat că înainte să ocupe postul de șef la Ordine Publică, el a mai ocupat o funcție similară, de director al Structurii de Direcție și Control din cadrul Poliției Locale Sector 4.

Goleac solicită eliminiarea fotografiilor cu el, în care apare la piscină, dar și în alte ipostaze, alături de interlopii din sectorul 4, deși este șef în Poliția Locală.

21 iunie: Rudele interlope ale polițiștilor locali din clanuri au trecut la mesaje pentru ziariștii de investigație: “să te f**ă băieții ăia”! După publicarea imaginilor cu interlopii și polițiștii stând ca frații, unul dintre jurnaliști a început să primească mesaje pe Facebook în care i s-a spus că ”sa-mi bag pula in mortișori lu aia care ii zici mama”. Articolul, aici.

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • *** , un atentat la banul public ca in Sect. 4 nici ca exista ??? Pe cind un Control Financiar ?????
 • Pai si d-nii procurori ce au de zis, nu se autosesizeaza? Mi-a fost suficient sa vada filmuletul cu agresarea, de catre PL sect 4, a cantaretei Cristina Balan si copiilor ei...Doamne, cand am vazut cum arata acel politist local plin de tatuaje nu mi-a venit sa cred, chiar ca era un interlop in uniforma de politist. La PS4 trebuie facute investigatii serioase...
 • Se incearca spalarea cadavrului politic al primarului Baluta. Dupa dezvaluirile legate de interlopii care defileaza prin primarie ca Voda prin loboda, deodata PS4 face numai fapte bune si se gasesc imediat ziare, site-uri, radiouri, televiziuni care sa distribuie nonsalant un comunicat de slava la adresa acestui edil catastrofal. Exact pe aceeasi ljnie se incadreaza Romania Libera si Radio Bucuresti FM care, astazi, spala cu grija si atentie cadavrul primarului. Carevasazica asistam la o campanie de cosmetizare a imaginii acestui personaj si totodata vedem cum numeroase institutii de presa ii mananca din palma. Nu vi se pare ridicol ca presa, ***, are tupeul sa vorbeasca despre coruptie ? Nu exista domeniu in presa unde sa nu fie jurnalisti corupti. Politica, social, sport, cultura, peste tot sunt ziaristi manjiti.
 • @Mihaiiiiii,
  Lasand la o parte faptul ca Piedone nu a avut nici macar 2 mandate de primar, dar'mite 3,
  unde este bre strada asta cu canalizare de trebuia inlocuita( avea deci fo'20-30 de ani), dar cu pamant? Si ce fire ti-a tras baluta pe sub pamant?
  Baluta a distrus spatii verzi, a dat autorizatii de construire aiuristice, a angajat toti interlopii la locala pentru a da amenzi si a ridica masini, a refacut bulevarde care de abia erau facute, nu a construit decat un loc de parcare si ala pe locul unde trebuia sa fie un parc si multe alte proiecte a caror singura utilitate este sa genereze " cash flow" pentru gasca care conduce sectorul.
  Astazi in sectorul 4 se circula cel mai rau din tot Bucurestiul, este plin de borduri si garduri inutile, au schimbat panselutele lui piedone cu plante exotice samd.Chiar azi eram in zona Sincai si am remarcat cum un loc de joaca, inconjurat in trecut de arbusti, acum avea un gard metalic de 2 m, fixat pe o bordura de beton!
  Cei din zona Sincai nu au unde lasa masina, nu a facut nimic in 4 ani, dar trimite zilnic 2-3 echipaje sa dea amenzi locatarilor care nu au unde sa-si lase masina.
 • Baluța pe strada la mine, a refacut canalizarea, a refacut conductele de apa, tras fire pe sub pamant si apoi a asfaltat. Inainte era PAMANT, mai rau ca la tara unde cel putin era pietruit. Piedone nu a facut in 3 mandate pentru strazile de pamant din sector, cate a facut Baluța intr-unul singur.
 • In cazul România TV si B1-este vreo încălcare a legii audiovizualului-posibil sancționabila de CNA?

Trimite un comentariu