Skip to main content

TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces

 
TVR, război cu MediaSind. A angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu un sindicat. Primul pas: Un proces
Foto | Paginademedia.ro

TVR versus MediaSind. Postul public a angajat o casă de avocatură prin care se luptă cu sindicatul.

Prima mișcare: SRTv a dat în judecată MediaSind, după cum sindicatul a anunțat ieri.

Publicitate

Televiziunea a venit cu o replică, astăzi, în care confirmă acțiunea în instanță:

„Societatea Română de Televiziune a încheiat un contract de asistenţă juridică cu societatea civilă de avocați „Zamfirescu Racoți Vasile și Partners”, şi nu cu 4 avocaţi, pentru reprezentarea SRTv într-o acţiune împotriva sindicatului MediaSind”, menționează poziția TVR. 

Procesul, despre care sindicatul susține că ar fi o formă de „hărțuire”, este explicat tot de TVR: 

- MediaSind își arogă drepturi în mod ilegal

- Acționează abuziv, subminând activitatea SRTv

- Prin propagarea constantă de informaţii false, neverificate, prin amenințări, instigare la ură şi revoltă, MediaSind afectează grav imaginea serviciului public de televiziune, inducând în eroare angajaţii instituţie şi opinia publică;

Ce vrea TVR prin procesul cu sindicatul? 

Motivația postului public este următoarea:

„Televiziunea publică are dreptul, dar şi obligaţia să ceară în instanţa - dacă altfel nu este posibil - încetarea acestui abuz şi corectarea nedreptăţilor şi a prejudiciilor de imagine aduse SRTv”, arată punctul de vedere remis de TVR. 

MediaSind acuză: Avocații sunt angajați ilegal. O lege interzice instituților publice să cumpere consultanță, dacă au un departament juridic intern

Sindicatul acuză TVR că ar fi angajat avocații fără să respecte legea. 

MediaSind susține că o ordonanță de urgență a Guvernului interzice instituțiilor publice, care deja au departament juridic propriu să cumpere servicii juridice de consultanță sau de reprezentare din exterior.

În replică, reprezentanții postului spun că instituția are dreptul să lucreze și cu avocați externi, întrucât Ordonanța la care face referire MediaSind nu se aplică Televiziunii Publice.

Nu este prima data când se ridică această problemă. MediaSind a publicat, în urmă cu câteva luni, un set de date care arată că TVR a cheltuit aproape 1,3 milioane de euro pe servicii externe de consultanță jurdică, în opt ani.

Totul s-a întâmplat în condițiile în care instuția deja avea un departament jurdic intern pentru care a mai cheltuit 1,5 milioane de euro, tot în opt ani. 

Citește și: TVR, cheltuieli de 1,3 milioane de euro pentru servicii juridice externe. "O lege interzice". TVR: Legea nu se aplică TVR

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu