Skip to main content

EXCLUSIV. Plecare în masă de la Ziare.com. Toată echipa: redacția, tehnicul și vânzările

 
EXCLUSIV. Plecare în masă de la Ziare.com. Toată echipa: redacția, tehnicul și vânzările

EXCLUSIV. Publicația online Ziare.com rămâne, în perioada următoare, fără întreaga echipă care se ocupa de site.

Publicitate

Practic, din informațiile Paginademedia.ro, pleacă toată redacția condusă de Serinela Spătărelu, dar și departamentele de suport, de tehnic și de vânzări. În total, câteva zeci de persoane (aproximativ 30).

Conform acelorași surse, la mijlocul acestor plecări este o neînțelegere între echipa redacțională și patronat, mai exact reprezentantul patronatului, Andrei Siminel.

Ziariștii ar fi acuzat, spun sursele Paginademedia.ro, tentative de ingerințe editoriale din partea lui Andrei Siminel.

De cealaltă parte, potrivit unor surse Paginademedia.ro patronatul și-ar fi arătat nemulțumirea de faptul că Ziare.com este deținut de NCH (New Century Holdings), însă operațiunile erau derulate prin compania deținută de Serinela Spătărelu.

Site-ul Ziare.com este administrat , de mai mulți ani, de firma Alert News, deținută de Serinela Spătărelu. Pe aceeași companie sunt angajați și membrii echipei din redacția publicației online.

Contactată de Paginademedia.ro, Serinela Spătărelu nu a comentat plecarea echipei pe care a condus-o.

Până la ora publicării articolului, nici Andrei Siminel nu a răspuns întrebărilor Paginademedia.ro. Andrei Siminel este reprezentantul companiei americane NCH în România.

NCH administrează și fonduri de investiții (Broadhurst – acționar la Vel Pitar) și Lindsell Enterprises. În portofoliul administrat sunt companii din imobiliare (United Capital), retail (Romarta), bănci (Libra Bank) și internet (Netbridge).

Neînțelegerile dintre echipă și Siminel au început în urmă cu câteva luni, iar în ultima perioadă a fost căutat un nou coordonator pentru site.

După o perioadă de discuții “în piață” cu mai mulți ziariști, a fost găsit un nou redactor-șef care urmează să reconstruiască Ziare.com. Este vorba de jurnalista Ramona Ursu.

Ziarista urmează să preia atribuțiile de redactor-șef în următoarele zile.

Ramona Ursu lucrează în prezent la Newsweek România, unde este și printre fondatorii publicației. Înainte, a fost jurnalist la Adevărul, de unde a demisionat în 2017. Timp de un an, a lucrat apoi la Revista 22.

La vremea respectivă, spunea Ramona UrsuConcret, redactorul-sef mi-a transmis ca patronul ziarului, Cristian Burci, face tot felul de presiuni asupra lui, presiuni carora, pana acum, le-a facut fata”.

Contactată de Paginademedia.ro, Ramona Ursu a confirmat informația legată de oferta Ziare.com, fără da alte detalii.

Echipa face un nou site. Emilian Isăilă se alătură proiectului

Echipa Ziare.com va lansa în perioada următoare o nouă publicație online.

În echipă sunt, practic, toți ziariștii Ziare.com, cu nume precum Serinela Spătărelu, Ioana Ene Dogioiu, Magda Grădinaru sau Ionel Stoica.

În proiect intră și jurnalistul Emilian Isăilă, care a lucrat cu Ziare.com până în toamna lui 2019, când a pleca pentru a-și lansa proiectul PolitikNews.ro.

Noua publicație online va fi lansată în perioada următoare.

Citește și: Ramona Ursu a demisionat de la Adevărul: Redactorul-sef mi-a transmis ca patronul ziarului, Cristian Burci, face tot felul de presiuni asupra lui
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • Deci noul sef de la Ziare va fi Ramona Ursu. O fi de ras, o fi de plans? Aceeasi Ramona care isi dadea demisia "de onoare" de la Adevarul pe motiv ca a fost pusa la cazne de patronul Burci vine sa conduca o redactie cu patroni carora le place sa se amestece in politica editoriala. Mi se pare mie sau ceva scartaie aicea?
 • @Iuli pai nu am mai vazut o de ceva vreme pe post
  @Dana serios?
  @marius cântă la alta masa,hai
 • @Mihai, Bebe Cotimanis urmează să se pensioneze, iar PROTV încearcă cu altă voce de fundal (cred că esti băiatul de la Meteo — Daniel Nițoiu)

  Cât despre Oana Andoni, ea nu prezintă stirile de weekend?
  Desigur, vocea lui Bebe încă se aude la anunțarea Filmului Pro.
 • Lista Rușinii. Instituții de presă care s-au înscris la *** ***
  https://mariusmioc.wordpress.com/2020/05/28/lista-rusinii-institutii-de-presa-care-s-au-inscris-la-spaga-de-200-milioane-lei-pentru-propaganda-covid/
  ziare.com e pe listă. ***
 • Mihai, am observat și eu că vocea lui Bebe nu mai e pe promouri. Dar din câte știu, el are contract cu Pro pentru Vlad, în continuare. Totuși, sper să revină și ca voice over. Nu știu însă despre Oana Andoni.
 • e nevoie de încă o gură de foc împotriva ciumei roșii. nu ajunge cât au urlat până acum și degeaba. ciuma roșie n-a dispărut, din contră, are șanse să câștige alegerile din toamnă. așa că serviciile împart gurile de foc, să fie cât mai multe.
 • am și eu o întrebare mai offtopic așa Știe cineva Oana Andoni și bebe cotimanis mai sunt la Pro TV?? că aparent nici după ce a trecut pandemia starea de urgență nu au revenit unul cu voce celălalt la știri

Trimite un comentariu