Skip to main content

Teo și Măruță, „lupta” de după-amiază. O analiză pe șase luni: Măruță, vârfuri de aproape un milion de români

 
Teo și Măruță, „lupta” de după-amiază. O analiză pe șase luni: Măruță, vârfuri de aproape un milion de români

AUDIENȚE. Românii și emisiunile de după prânz: Teo Trandafir sau Cătălin Măruță. Două emisiuni își dispută intervalul de după-amiază (15:00-17:00): Teo Show (Kanal D) și La Măruță (Pro TV). Care au fost rezultatele după șase luni și 126 de ediții din fiecare show? Cine a fost pe primul loc? 

În urma cu două zile, Teo trecea peste Măruță la nivel national și în mediul urban. 

În ultimele șase luni, însă, show-ul lui Măruță de pe Pro TV este cel care domină intervalul. Diferența este mai mare în favoarea Pro TV pe publicul comercial. La nivel național și la orașe, situația este mult mai "strânsă". 

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă față în față rezultatele de audiență pentru cele două show-uri, pe primele șase luni. Înainte de cifrele detaliate să notăm vârfurile: 

- Pentru Măruță, emisiunea cu cea mai mare audiență a fost cea din 31 martie, în plină pandemie, când mai avea puțin și ajungea la un milion de români pe post: 950.000 de telespectatori a fost media emisiunii de atunci. 

- Pentru Teo, cea mai tare emisiune a fost pe 27 februarie, când la show-ul de pe Kanal D, pe care-l prezintă, s-au uitat 800.000 de români.

De notat că aproape patru luni din această perioadă de șase luni au fost marcate de pandemia de Coronavirus. Lumea a stat mai mult în casă, iar programele au fost adaptate la starea de urgență prin care a trecut România.

Emisiunile au avut foarte rar sau chiar deloc invitați, iar cele mai multe dialoguri au fost făcute la distanță prin aplicații de tip Skype sau Zoom. 

Și acum datele:

NATIONAL. În primele șase luni ale lui 2020, Teo (la Kanal D) și Cătălin Măruță (la Pro TV) și-au disputat tronsonul de după-amiază (15:00-17:00). Concluzia principală este că ambele show-uri au priză la public, iar de multe ori își împart primele locuri. 

Per total, situația e în favoarea lui Măruță, care ocupă primul loc la nivel național, cu o medie de 570.000 de privitori. Totuși, Teo Show a ținut aproape și a adunat o medie de 560.0000 de telespectatori, în medie, în perioada ianuarie-iunie 2020. 

Datele arată media pe toate cele 126 de difuzări ale fiecărei emisiuni.

URBAN. În mediul urban situația seamănă, dar diferența se mărește. Avantajul este tot al lui Măruță, care a adunat la televizor aproximativ 260.000 de urmăritori, în medie, raportat la situația din ultimele șase luni. 

Teo Trandafir și emisiunea sa de la Kanal D a înregistrat o audiență cu 20.000 de privitori mai mică: 240.000. 

COMERCIAL. Diferența cea mai mare dintre cele două emisiuni - La Măruță și Teo Show - este pe segmentul comercial. Tinerii s-au uitat în număr mai mare la show-ul lui Cătălin Măruță de la Pro TV: 100.000 a fost media, în ultimele șase luni. 

Teo Show a avut 40.000 de privitori mai puțin. Astfel, în perioada ianuarie-iunie 2020, a scos o medie de 60.000 de tineri. 

Audiența medie a emisiunilor Teo Show și La Măruță, în primele șase luni ale lui 2020 (ianuarie-iunie), la nivel NATIONAL

NATIONAL   Persoane   Rtg%   Share  
La Maruta 568.000 3,2 13,1
Teo Show 557.000 3,2 12,8

Audiența medie a emisiunilor Teo Show și La Măruță, în primele șase luni ale lui 2020 (ianuarie-iunie), la nivel URBAN

NATIONAL   Persoane   Rtg%   Share  
La Maruta 260.000 2,7 11,5
Teo Show 238.000 2,5 10,5

Audiența medie a emisiunilor Teo Show și La Măruță, în primele șase luni ale lui 2020 (ianuarie-iunie), la nivel COMERCIAL

NATIONAL   Persoane   Rtg%   Share  
La Maruta 99.000 2,3 16,2
Teo Show 61.000 1,5 10,1

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

 • Scuze daca sunt late dar Teo este pentru mine (mai urmaresc din cand in cand si da,imi place mult de cei doi simpatici).
 • Am 15 ani și am început sa urmăresc “la Măruță” pentru ca ma uitam la “lecții de viața” și când se termina începea show-ul dar după mi-am dat seama ca este o emisiune foarte frumoasa și mereu are energii pozitive și cum vorbește cu toată lumea și nimeni nu poate tine secrete fata de el și cedează la emisiune și asta ma face sa rad de fiecare data. IUBESC “LA MĂRUȚĂ”!!❤️
 • @Iuli.Simona Gherghe nu a semnat nimic cu Pro.A spus pe Instagram "colegii mei de la Digital de la Antenă"...(n.r.i s-a furat contul de Facebook).Nu cred că a semnat cu nimeni în 2 zile.
 • "Iuli" ai mai spus pe surse acu ceva saptamâni ca Berecleanu a semnat cu Kanal D pestru stirile de la 19 , lasa aberațiile
 • De ce ar renunta la Maruta care performeaza pe intervalul sau si ar lasa intervalul cadou pentru Teo?! Emisiunea lui Cabral a devenit foarte plictisitoare, cine o mai urmareste oare? Simona Gherghe a depasit cititea prompterului?!... Cine poate uita cand o cauta in urechi daca e curata pe fiica Andei Calugareanu?! Poate pe Madalin Ionescu sau pe Adrian Artene ar trebui sa aduca, dar pe Simona...
 • @Iuli, până când nu apare ceva oficial de la ProTV, în legătură cu grila din toamnă și Simona Gherghe, nu mai arunca pe piața știri false.
 • Bun,confruntarea teo-maruta am vazut,dar ce fac celălalte. De exemplu a1,cu reluari/seriale/mireasa+obs16?
  Sau prima cu stiri+telenovele italiene
 • Iuli,aici e o mica fractură de logică sau sa fie de la mine
  Vineri si emisiunea noua si filmele
  Păi sâmbătă -duminica?
 • Iuli ,parerea mea este ca Imperiul Leilor nu cred ca se mai face sau sa se dea la televizor deoarece la criza economica nu mai investeste nimeni ,iar in programul tau lipseste sambata si duminica , si apoi grila ce a-i dat-o este slaba cred ca pro mai pregateste ceva , mai sunt si meciurile Romaniei , daca nu se intampla ceva ,nu cred ca Maruta va disparea usor .
 • Surse: Simona Gherghe a semnat cu ProTV pentru o emisiune de divertisment pe tronsonul 17.00-19.00

  Modificările la ProTV din toamnă:
  6.00 StirileProTV
  10.00 Vorbește Lumea
  13.00 StirileProTV
  14.00 Lecții de viață
  15.00 Ce spun românii
  16.00 StirileProTV
  17.00 noua emisiune
  19.00 StirileProTV cu Andreea Esca

  PrimeTime
  Luni — Vlad
  Marți — Las Fierbinți + Profu’
  Miercuri — Visuri la cheie
  Joi — Las Fierbinți + Imperiul Leilor
  Vineri — Masked Singer
  Vineri — Filme “noi”

Trimite un comentariu