Skip to main content

VIDEO. Punct și de la capăt. Shurubel, comediant stand-up? Am început să merg la sesiuni de open-mike. Ar vrea și hip-hop. Ce face după ce a agățat căștile în cui, după zece ani de radio

 
VIDEO. Punct și de la capăt. Shurubel, comediant stand-up? Am început să merg la sesiuni de open-mike. Ar vrea și hip-hop. Ce face după ce a agățat căștile în cui, după zece ani de radio

VIDEO. „Shurubel e o poreclă din liceu. Eram în echipa de fotbal și nu jucam niciodată. L-am rugat pe un coleg să mă lase să intru în locul lui, când nu era profu' atent, că nu se prinde. S-a prins proful pentru că prima minge pe care am primit-o am pierdut-o. El a început să strige: Cine l-a băgat bă pe șurubel ăsta în echipă?, și-a amintit Andrei Lăcătuș - Shurubel, la interviurile Paginademedia.ro. 

Shurubel a explicat, pe larg, motivele pentru care a decis să pună punct carierei de om de radio. A dat detalii despre planurile pe care le are, iar nu în ultimul rând și-a amintit cum și-a început aventura în radio, acum peste zece ani. 

Publicitate

Totuși, legătura cu radioul e și mai veche, iar pasiunea pentru microfon și studio a început mai devreme, în liceu: 

„În liceu Pro FM organiza tot felul de proiecte pentru elevi. Chiar am primit și noi echipament să facem un radio al liceului. Prima dată când am intrat într-un studio de radio a fost tot atunci, la Pro FM”, a spus povestit el. 

De ce pleacă Shurubel - Andrei Lăcătuș din radio? Omul de radio a explicat toate motivele plecării, într-un interviu Paginademedia.ro. A vorbit nu doar despre plecare definitivă din radio, ci și despre cum a început aventura în FM, în urmă cu peste zece ani. 

Ce va face în viitor? În primul rând, vrea un an sabatic. 

„Primul pas este să îmi iau un an sabatic. Aș vrea ca la finalul acestui an să fac schimbarea de la „a căuta interesul și aprecierea celorlalți” la „a căuta interesul și aprecierea mea”. Vreau să fac și lucruri pentru mine. Nu vreau să îmi mai pun nici problema cifrelor sau a audienței.

Îmi propun să studiez tot ce se poate pe zona de stand-up comedy, să devin autodidact. N-ar strica să studiez nici zona de actorie. Mi-ar plăcea să scriu și piese hip-hop”, a afirmat Andrei Lăcătuș. 

Nu în ultimul rând, a mărturisit și ce o să-i lipsească din viața de om de radio: energia din studio și relația cu ascultătorii

VIDEO. De ce se lasă Shurubel de radio după zece ani

Câteva idei din interviu

- Nu-mi dau seama, momentan, că s-a terminat experiența asta. A fost o zi copleșitoare. Am primit mesaje de la multă lume, inclusiv de la colegii Andrei Ciobanu și Ionuș Rusu de la Kiss FM.

- În noiembrie, după ce a început sezonul la radio, am început să mă uit atent la mine: la ce program am, la ce fac și ce vreau să fac. Am ajuns la concluzia că matinalul nu îmi mai lăsa loc de altceva. 

- Matinalul e vârful carierei pentru om de radio. Trebuie să muncești foarte mult, dacă ajungi la matinal. Emisiunea de dimineață o trăiești toată ziua, nu doar dimineața.

- Eu am făcut jurnalismul, apoi am făcut parte din proiectul Pro FM Campus (2007), iar la un an distanță am ajuns reporter la MTV. După experiența MTV, am făcut un clip pentru blogul meu care s-a viralizat foarte tare. Atunci, după acel clip, m-a sunat directorul de programe de la Radio 21. Am trecut și prin două televiziuni muzicale - U TV și Music Channel. 

- În perioada 2010-2011 am pornit și proiectul 10Lucruri. 

- Am avut o întâmplare, în 2016, când am făcut o apă la plămâni. M-a înlocuit Ionuț Bodonea, colegul meu de la 10Lucruri la matinal, și când m-am întors toată lumea îl adora. Mă bucuram pentru el, dar totodată am hotărât să mă pun la masă „cu demonii mei” și să îmi dau seama ce vreau să fac, să văd unde e locul meu. Atunci am realizat că trebuie să muncesc, dacă vreau să fiu relevant. A început să se formeze o etică de muncă la mine. 

- Shurubel e o poreclă din liceu. Eram în echipa de fotbal și nu jucam niciodată. L-am rugat pe un coleg să mă lase să intru în locul lui, când nu era profu' atent, că nu se prinde. S-a prins proful pentru că prima minge pe care am primit-o am pierdut-o. El a început să strige: „Cine l-a băgat bă pe șurubel ăsta în echipă?”

- Colegii s-au prăpădit de râs și doar așa m-au strigat. E o poreclă memorabilă. Mi-a modelat și personalitatea cumva, am încercat să fiu un om bun și principii sănătoase. Nu o să te gândești niciodată că cineva cu porecla „shurubel” îți poate face rău. 

- Prima dată am intrat într-un studio de radio când eram în liceu, la Pro FM. 

- Când le-am spus părinților că vreau să renunț la radio au zis să rămân, că e un loc cald. 

- Mă bucur că am luat decizia asta când am ajuns la un anumit grad de maturitate

- Primul pas este să îmi iau un an sabatic. Aș vrea ca la finalul acestui an să fac schimbarea de la „a căuta interesul și aprecierea celorlalți” la „a căuta interesul și aprecierea mea”. Vreau să fac și lucruri pentru mine. Nu vreau să îmi mai pun nici problema cifrelor sau a audienței. 

- Nu au existat telefoane sau propuneri de la alte radiouri. Cred că lumea mi-a înțeles decizia. 

- O să îmi fie dor de energia din studio, pe care o aveam cu colegii, și de relația cu ascultătorii. 

- Îmi propun să studiez tot ce se poate pe zona de stand-up comedy, să devin autodidact. N-ar strica să studiez nici zona de actorie. Mi-ar plăcea să scriu și piese hip-hop. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Păcat ca s-a lăsat de clipuri comice pe YouTube... acolo era perfect alături de Ionut și restul din acea echipa

Trimite un comentariu