Skip to main content

Din presa locală. Un jurnalist ar fi fost dat afară pentru că a criticat public un articol publicat de ziarul la care lucra

 
Din presa locală. Un jurnalist ar fi fost dat afară pentru că a criticat public un articol publicat de ziarul la care lucra

Din presa locală. Un jurnalist susţine că a fost dat afară de la ziarul la care lucra pentru că ar fi criticat, pe Facebook, un titlu al unui articol cu tentă senzaţională, scrie Info Sud-Est.

Publicitate

Întâmplarea s-ar fi petrecut în redacţia cotidianului „Replica”, din Constanţa. Îl are în centru pe jurnalistul Petruţ Iacob, un tânăr de 22 de ani care era angajat de doar cinci luni în locul respectiv.

Tânărul s-a delimitat, pe Facebook, de o ştire care viza Universitatea Ovidius din Constanţa. Cotidianul a titrat astfel: „Dezastru! Universitatea Ovidius a ieşit din top şi a ajuns la coada vacii!”

În realitate, era vorba de clasarea universităţilor în funcţie de popularitatea paginilor web ale acestora şi nu de rezultatele academice, dar nicăieri în articol nu era specificat acest lucru, menţionează sursa citată.

Iacob s-a delimitat public de poziţia ziarului, lucru care i-ar fi atras concedierea, susţine el:

„Interesele unor „fantome” ale trecutului ovidian nu pot interveni în etica mea ca jurnalist”, arată o parte din mesajul său pe Facebook.

După „ieşirea” din online, ar fi fost chemat în redacţie, unde directorul ziarului i-ar fi luat telefonul şi l-ar fi pus să scrie motivele criticilor de pe Facebook.

Acelaşi director i-ar mai fi spus jurnalistului că este dat afară pentru că a făcut ziarul de râs şi a prejudiciat imaginea publicaţiei.

Citeşte tot articolul pe Info Sud-Est

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    ar fi mult de comentat pentru ca este un caz de incalcare a deontologiei profesionale si daca acum intoarcem capul mai tirziu poate deveni o practica curenta PUMNUL IN GURA ! poate ca era interesant daca se intimpla la o casa mare din capitala avea rasunet dar asa in provincie ...faca ce vor !
  • Bogdan Bogdan
    Va termina vreodata Paginademedia cu stiri neinteresante de nu ai nimic de comentat?! -_-

Trimite un comentariu

sus