Skip to main content

Din presa locală. Un jurnalist ar fi fost dat afară pentru că a criticat public un articol publicat de ziarul la care lucra

 
Din presa locală. Un jurnalist ar fi fost dat afară pentru că a criticat public un articol publicat de ziarul la care lucra

Din presa locală. Un jurnalist susține că a fost dat afară de la ziarul la care lucra pentru că ar fi criticat, pe Facebook, un titlu al unui articol cu tentă senzațională, scrie Info Sud-Est

Întâmplarea s-ar fi petrecut în redacția cotidianului „Replica”, din Constanța. Îl are în centru pe jurnalistul Petruț Iacob, un tânăr de 22 de ani care era angajat de doar cinci luni în locul respectiv. 

Publicitate

Tânărul s-a delimitat, pe Facebook, de o știre care viza Universitatea Ovidius din Constanța. Cotidianul a titrat astfel: „Dezastru! Universitatea Ovidius a ieșit din top și a ajuns la coada vacii!”

În realitate, era vorba de clasarea universităților în funcție de popularitatea paginilor web ale acestora și nu de rezultatele academice, dar nicăieri în articol nu era specificat acest lucru, menționează sursa citată. 

Iacob s-a delimitat public de poziția ziarului, lucru care i-ar fi atras concedierea, susține el:

„Interesele unor „fantome” ale trecutului ovidian nu pot interveni în etica mea ca jurnalist”, arată o parte din mesajul său pe Facebook. 

După „ieșirea” din online, ar fi fost chemat în redacție, unde directorul ziarului i-ar fi luat telefonul și l-ar fi pus să scrie motivele criticilor de pe Facebook. 

Același director i-ar mai fi spus jurnalistului că este dat afară pentru că a făcut ziarul de râs și a prejudiciat imaginea publicației. 

Citește tot articolul pe Info Sud-Est 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • ar fi mult de comentat pentru ca este un caz de incalcare a deontologiei profesionale si daca acum intoarcem capul mai tirziu poate deveni o practica curenta PUMNUL IN GURA ! poate ca era interesant daca se intimpla la o casa mare din capitala avea rasunet dar asa in provincie ...faca ce vor !

Trimite un comentariu