Skip to main content

E sau nu conflict de interese? Şeful unui serviciu TVR cu achiziţii de 250.000 euro, fost angajat al firmei câştigătoare. Conduce o maşină a firmei

 
tvr
tvr

Este sau nu este conflict de interese? Şeful compartimentului logistic din TVR este un fost angajat al firmei cu care instituţia publică a avut, în trei ani, contracte de un sfert de milion de euro, acuză MediaSind, cu documente obţinute de la TVR. Acelaşi şef - Gheorghe Pereş - conduce şi în prezent, spune sindicatul, o maşină înmatriculată pe numele firmei respective.

Publicitate

Ce spune TVR? Că Gheorghe Pereş, din punct de vedere juridic, nu este în conflict de interese, pentru că nu mai este angajatul firmei respective.

Detalii, în continuare:

  • Din 2017 şi până în prezent, TVR a încheiat 10 contracte, din care 8 contracte prin achiziţie directă şi 2 prin procedură simplificată cu firma Inter Mega Construct, din Călăraşi. Datele apar în documentele TVR, obţinute de MediaSind în baza Legii 544. (la finalul articolului).
  • Valoarea totală a contractelor cu firma din Călăraşi este de 1,1 milioane de lei, adică aproximativ 250.000 de euro. Au fost contracte pentru servicii de lucrări diverse în TVR (cele mai multe legate de reţeaua de apă din instituţie).
  • Conform declaraţiei de avere, depusă la începutul mandatului, Gheorghe Peres a fost angajatul acestei firme cu care TVR a avut contractele respective. Şi pe LinkedIn, Peres apare "Consultant at Inter Mega Construct".

Gheorghe Pereş un foloseste şi acum o maşină înmatriculată pe firma din Călăraşi. MediaSind vine cu o fotografie în care apare maşina respectivă, în timp ce vehiculul se încarcă din reţeaua electrică a TVR.

Pereş, mai spune MediaSind, a fost angajat, în trecut, în Pro TV, companie la care a lucrat şi şefa TVR, Doina Gradea (ca asistentă a lui Adrian Sârbu şi, apoi, ca şefă la Pro TV Internaţional).

TVR: Nu este conflict de interese

Ce spune TVR despre situaţia în care se află angajatul instituţiei în cauză? Că nu este conflict de interese.

"Domnul Gheorghe Pereş nu s-a aflat şi nu se află în conflict de interese.

Colaborarea domniei sale cu firma respectivă a fost încheiată înainte ca el să devină salariat al TVR", punctează instituţia publică.

TVR, instituţia care a furnizat MediaSind informaţiile despre achiziţiile compartimentului logistic, acuză, la rândul ei, sindicatul că "lansează iar, din confuzie sau rea-voinţă, acuzaţii false la adresa conducerii SRTv aducând, din nou, prejudicii grave de imagine televiziunii publice".

De asemenea, spune că sindicatul propagă constant "informaţii false, neverificate, prin ameninţări, instigare la ură şi revoltă".

Informaţiile despre achiziţii date de TVR la cererea MediaSind

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mirciulik Mirciulik
    prezentati topuri lunare ca esca e praf de doua luni

    esca praf in capul tau sec de antenist
    stirile pro de la 19 au dublu chiar triplu peste obositorul lui mile , ha ha ha
    si *** , tu vrei doar audiente lunare emisiuni si stiri?

    mai bine sa arate top filme , sau seriale
    chiar serialul ala de sambata noapte numit *** ce audiente are?
    Oare dublu fata de antenuta?
  • Livia Pila Livia Pila
    Mircea Radu e o imensa dezamăgire. Arata ca pe lumea asta totul e de vinzare, totul are un preț. Mai grav e ca Mircica se vinde ieftin. Îmbătrânește urit.
  • Livia Pila Livia Pila
    Asta e mic copil pe langa ce face Cazan sau Selaru. Vine Mircea Radu din spate si el, tare. Tocmai intra in vigoare un nou cod de coduita etica produs de oameni aflati si ei in conflict de interese sau de unii cu ochi albastrii. Cu acordul lui Gradea, Antena3 a difuzat discursul principesei Margareta filmat de TVR, inainte de difuzarea sa pe TVR, si primit de la TVR. Dar totul e in regula si etica este doar pentru angajatii de rand. Cei de mai sus sunt imaculati. Noapte buna TVR!
  • DODO DODO
    la ce va asteptati ? TVR este in mina psd-ului si asta este stilul de munca la ei SMEN SMEN SMEN Sarcina de partid ! pina acum nu i-a deranjat nimeni ca toti sint o gasca
  • adi adi
    Astă este doar un singur exemplu de căpușare a TVR. Cred ca doar 0.1% din ce se întâmplă în această instituție.
  • Avarie la conducta cu bani publici Avarie la conducta cu bani publici
    Adică nenea ăsta i-a dat un sfert de milion de euroi firmei de instalatori la care a lucrat înainte, prin încredinţare directă? Multe toalete înfundate au mai avut de reparat prin turnul ăla...

    Nu, nu e conflict de interese. E şmen pe faţă. Dar n-am nicio îndoială că #DNAsăvinăsăvăia, momentan în autoizolare şi în distanţare socială de frica molimei apocaliptice, se va ocupa şi de cazul ăsta de îndată ce Anthony Fauci o să-i dea voie să-şi dea masca jos de pe ochi.

Trimite un comentariu

sus