Skip to main content

VIDEO. Dragoș Stanca și Arina Ureche explică studiul Podcast: Cum s-a ajuns la cifra de 3,2 milioane de români care ascultă podcast?

 
VIDEO. Dragoș Stanca și Arina Ureche explică studiul Podcast: Cum s-a ajuns la cifra de 3,2 milioane de români care ascultă podcast?

Interviurile Paginademedia.ro. 3,2 milioane de români ascultă Podcast în România. Ce reprezintă această cifră, din studiul Podcast în România? Cum s-a ajuns la această cifră? Care au fost întrebările care au dus la această cifră?

Am căutat răspunsurile la Arina Ureche, director executiv BRAT (care s-a ocupat de studiu) și la Dragoș Stanca (ThinkDigital), cel care a făcut prezentarea studiului, la Podfest.

Publicitate

Răspunsurile, pe larg în interviul video.

Pe scurt, câteva idei:

  • studiul este bazat pe declarațiile celor care au răspuns. Cu alte cuvinte, 3,2 milioane de români declară că ascultă podcasturi. “Era punctat acest lucru chiar în pagina următoare din studiu”, spune Dragoș Stanca.
  • la fiecare întrebare din studiu era punctată definiția Podcastului, conform studiului: “Materiale audio online cu conținut unitar, ce pot fi ascultate și descărcate de pe website-uri sau aplicații, ce sunt de obicei difuzate în episoade.” (capturi cu întrebările exacte sunt în interviul video – minutul 25).
  • Prima întrebare a fost "Ce forme de media online cunoașteți, chiar dacă nu le-ați utilizat până acum?". Întrebarea avea mai multe opțiuni, printre care "Podcasturi - Materiale audio online cu conținut unitar, ce pot fi ascultate și descărcate de pe website-uri sau aplicații, ce sunt de obicei difuzate în episoade."

Pentru cei care bifau și podcasturi, urmau și alte întrebări. De exemplu:

  • Foarte mulți români declară că urmăresc Podcasturi (în definiția de mai sus) pe Youtube și pe Facebook, ceea ce poate explica nivelul acestei cifre.
  • Studiul este făcut online, pe un eșantion de 4.000 de români, pe chestionare.
  • Prezentarea de la Podfest (pe care o aveți mai jos) este doar un rezumat al studiului. Complet va fi disponibil în săptămânile următoare.

VEZI rezumatul studiului Podcast în România, aici


VIDEO. Dragoș Stanca și Arina Ureche explică studiul Podcast în România

VEZI rezumatul studiului Podcast în România, aici
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu