Skip to main content

VIDEO. Dragoş Stanca şi Arina Ureche explică studiul Podcast: Cum s-a ajuns la cifra de 3,2 milioane de români care ascultă podcast?

 
VIDEO. Dragoş Stanca şi Arina Ureche explică studiul Podcast: Cum s-a ajuns la cifra de 3,2 milioane de români care ascultă podcast?

Interviurile Paginademedia.ro. 3,2 milioane de români ascultă Podcast în România. Ce reprezintă această cifră, din studiul Podcast în România? Cum s-a ajuns la această cifră? Care au fost întrebările care au dus la această cifră?

Publicitate

Am căutat răspunsurile la Arina Ureche, director executiv BRAT (care s-a ocupat de studiu) şi la Dragoş Stanca (ThinkDigital), cel care a făcut prezentarea studiului, la Podfest.

Răspunsurile, pe larg în interviul video.

Pe scurt, câteva idei:

  • studiul este bazat pe declaraţiile celor care au răspuns. Cu alte cuvinte, 3,2 milioane de români declară că ascultă podcasturi. “Era punctat acest lucru chiar în pagina următoare din studiu”, spune Dragoş Stanca.
  • la fiecare întrebare din studiu era punctată definiţia Podcastului, conform studiului: “Materiale audio online cu conţinut unitar, ce pot fi ascultate şi descărcate de pe website-uri sau aplicaţii, ce sunt de obicei difuzate în episoade.” (capturi cu întrebările exacte sunt în interviul video – minutul 25).
  • Prima întrebare a fost "Ce forme de media online cunoaşteţi, chiar dacă nu le-aţi utilizat până acum?". Întrebarea avea mai multe opţiuni, printre care "Podcasturi - Materiale audio online cu conţinut unitar, ce pot fi ascultate şi descărcate de pe website-uri sau aplicaţii, ce sunt de obicei difuzate în episoade."

Pentru cei care bifau şi podcasturi, urmau şi alte întrebări. De exemplu:

  • Foarte mulţi români declară că urmăresc Podcasturi (în definiţia de mai sus) pe Youtube şi pe Facebook, ceea ce poate explica nivelul acestei cifre.
  • Studiul este făcut online, pe un eşantion de 4.000 de români, pe chestionare.
  • Prezentarea de la Podfest (pe care o aveţi mai jos) este doar un rezumat al studiului. Complet va fi disponibil în săptămânile următoare.

VEZI rezumatul studiului Podcast în România, aici


VIDEO. Dragoş Stanca şi Arina Ureche explică studiul Podcast în România

VEZI rezumatul studiului Podcast în România, aici

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus