Skip to main content

Burda retrage de la difuzare publicaţiile Ringier, după ce Ringier a cerut garanţii legate de plăţi

 
Burda retrage de la difuzare publicaţiile Ringier, după ce Ringier a cerut garanţii legate de plăţi

Casa de distribuţie a presei New Concept, compania de distribuţie din grupul Burda România a decis să retragă de la difuzare publicaţiile editate de Ringier, scrie Profit.ro.

Publicitate

Decizia vin la scurt timp după ce Burda România a fost preluată de un nou acţionar, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate aici.

Noul proprietar este Lucian Vegheş, fost acţionar al Hiparion, companie intrată acum mai mulţi ani în faliment, lăsând datorii de milioane de euro neachitate către editorii de presă.

De ce această situaţie? De ce nu mai distribuie Burda publicaţiile Ringier (Libertatea, Gazeta Sporturilor, Elle, Unica, Viva, Avantaje?

  • Burda a invocat "caracterul oneros al relaţiei contractuale, evaluat prin prisma performanţelor comerciale ale publicaţiilor şi coroborat cu comportamentul abuziv şi imprevizibil", scrie Profit.ro.
  • De cealaltă parte, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, după schimbarea proprietarilor, Ringier a cerut garanţii de plată din partea distribuitorului. Burda nu a oferit garanţii, însă a decis să întrerupă contractul.

Reamintim că unul dintre puţinele grupuri media străine cu activitate în România - compania nemţească Burda - a decis să iasă de pe piaţa românească.

Operaţiunile au fost preluate de un fost acţionar al companiei de distribuţie Hiparion, care a intrat în faliment acum 10 ani - Lucian Vegheş.

Toate detaliile, cu declaraţiile oficialilor din Germania de la Burda, în exclusivitate pe Paginademedia.ro, AICI

Citeşte şi: EXCLUSIV. Grupul Burda confirmă pentru Paginademedia: "ne-am retras de pe piaţa românească". Firma a fost vândută. Cui?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus