Skip to main content

Burda retrage de la difuzare publicațiile Ringier, după ce Ringier a cerut garanții legate de plăți

 
Burda retrage de la difuzare publicațiile Ringier, după ce Ringier a cerut garanții legate de plăți

Casa de distribuție a presei New Concept, compania de distribuție din grupul Burda România a decis să retragă de la difuzare publicațiile editate de Ringier, scrie Profit.ro.

Decizia vin la scurt timp după ce Burda România a fost preluată de un nou acționar, după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate aici.

Noul proprietar este Lucian Vegheș, fost acționar al Hiparion, companie intrată acum mai mulți ani în faliment, lăsând datorii de milioane de euro neachitate către editorii de presă.

Publicitate

De ce această situație? De ce nu mai distribuie Burda publicațiile Ringier (Libertatea, Gazeta Sporturilor, Elle, Unica, Viva, Avantaje?

  • Burda a invocat "caracterul oneros al relației contractuale, evaluat prin prisma performanțelor comerciale ale publicațiilor și coroborat cu comportamentul abuziv și imprevizibil", scrie Profit.ro.
  • De cealaltă parte, potrivit informațiilor Paginademedia.ro, după schimbarea proprietarilor, Ringier a cerut garanții de plată din partea distribuitorului. Burda nu a oferit garanții, însă a decis să întrerupă contractul.

Reamintim că unul dintre puținele grupuri media străine cu activitate în România - compania nemțească Burda - a decis să iasă de pe piața românească.

Operațiunile au fost preluate de un fost acționar al companiei de distribuție Hiparion, care a intrat în faliment acum 10 ani - Lucian Vegheș.

Toate detaliile, cu declarațiile oficialilor din Germania de la Burda, în exclusivitate pe Paginademedia.ro, AICI

Citește și: EXCLUSIV. Grupul Burda confirmă pentru Paginademedia: "ne-am retras de pe piața românească". Firma a fost vândută. Cui?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu