Skip to main content

CLICK-BAIT. Un interviu cu Esca, vechi de patru ani, reînviat de Evz: „Andreea Esca l-a cunoscut bine pe Ceauşescu” - Chiar l-a cunoscut?

 
CLICK-BAIT. Un interviu cu Esca, vechi de patru ani, reînviat de Evz: „Andreea Esca l-a cunoscut bine pe Ceauşescu” - Chiar l-a cunoscut?

Clickbait 2020. Andreea Esca l-a cunoscut bine pe Nicolae Ceaușescu? Evenimentul Zilei a scos de la naftalină un interviu cu Andreea Esca, vechi de patru ani. Materialul anunță încă din titlu:

„Andreea Esca l-a cunoscut bine pe Ceauşescu! Vedeta Pro TV are un trecut de poveste”, titrează Evz pe site într-un material. 

Publicitate

Chiar l-a cunoscut „bine” Esca pe Ceaușescu, așa cum anunță Evz?

Ei bine, titlul este departe de adevăr. Legătura dintre Esca și fostul dictator Nicolae Ceaușescu nu este atât de apropiată pe cât ne-ar face titlul din Evz să credem. 

Titlul este „demontat” chiar în primul paragraf al textului: 

„Prezentatoarea Ştirilor Pro Tv, Andreea Esca, a dezvăluit că în tinereţe a fost nevoită să înveţe multe dintre discursurile lui Nicolae Ceauşescu”, după cum notează articolul. 

De notat că materialul scris de jurnaliștii de la Evenimentul Zilei pleacă de la un interviu cu Andreea Esca, din vara lui 2016, acordat revistei Tango. Așadar, Esca nu l-a cunoscut „bine” pe Nicolae Ceaușescu, ci doar a trebuit să-i învețe discursurile pentru admiterea la facultate, înainte de Revoluția din 1989: 

„Am dat la ASE. Economie politică știam bine. Problema este că, după ce am învățat discursurile lui Ceaușescu și ce te mai puneau să înveți, Ceaușescu a murit. Am dat după aceea în 90 la Finanțe-Bănci, și nu am luat, așa că am plecat în vacanță, că era vară”, după cum declara Esca în interviul pentru Tango. 

Evz, în urmă cu câteva zile: „Adio, Florin Piersic! Pandemia l-a învins. A fost sfârșitul pentru marele actor…”

În urmă cum câteva zile, Evenimentul zilei a mai dat un titlu clickbait. În acest caz, site-ul „l-a omorât” pe actorul Florin Piersic. 

„Adio, Florin Piersic! Pandemia l-a învins. A fost sfârșitul pentru marele actor…”, titra EVZ pe 7 august. 

În realitate, era vorba de faptul că Florin Piersic se teme să mai meargă pe scenă, din cauza pandemiei, după cum scria în articol:

„Celebrul actor român Florin Piersic a fost învins de pandemie: se teme să mai meargă pe scenă! Cu toate acestea, artistul speră că, odată trecută molima, va reveni.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Cand vezi ca nu mai intra lumea cu stirile actuale mergi in trecut si inventezi din stirile vechi, stiri noi. Ei fac afisari pe site si automat bani dar au curajul sa ceara bani de la stat ca au suferit din cauza pandemiei. Ar trebui toti cei care au cerut bani si dupa au curajul sa mai profite si de pe urma unor click-baituri sanctionati dur.

Trimite un comentariu