Skip to main content

CLICK-BAIT. Un interviu cu Esca, vechi de patru ani, reînviat de Evz: „Andreea Esca l-a cunoscut bine pe Ceauşescu” - Chiar l-a cunoscut?

 
CLICK-BAIT. Un interviu cu Esca, vechi de patru ani, reînviat de Evz: „Andreea Esca l-a cunoscut bine pe Ceauşescu” - Chiar l-a cunoscut?

Clickbait 2020. Andreea Esca l-a cunoscut bine pe Nicolae Ceauşescu? Evenimentul Zilei a scos de la naftalină un interviu cu Andreea Esca, vechi de patru ani. Materialul anunţă încă din titlu:

Publicitate

„Andreea Esca l-a cunoscut bine pe Ceauşescu! Vedeta Pro TV are un trecut de poveste”, titrează Evz pe site într-un material.

Chiar l-a cunoscut „bine” Esca pe Ceauşescu, aşa cum anunţă Evz?

Ei bine, titlul este departe de adevăr. Legătura dintre Esca şi fostul dictator Nicolae Ceauşescu nu este atât de apropiată pe cât ne-ar face titlul din Evz să credem.

Titlul este „demontat” chiar în primul paragraf al textului:

„Prezentatoarea Ştirilor Pro Tv, Andreea Esca, a dezvăluit că în tinereţe a fost nevoită să înveţe multe dintre discursurile lui Nicolae Ceauşescu”, după cum notează articolul.

De notat că materialul scris de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei pleacă de la un interviu cu Andreea Esca, din vara lui 2016, acordat revistei Tango. Aşadar, Esca nu l-a cunoscut „bine” pe Nicolae Ceauşescu, ci doar a trebuit să-i înveţe discursurile pentru admiterea la facultate, înainte de Revoluţia din 1989:

„Am dat la ASE. Economie politică ştiam bine. Problema este că, după ce am învăţat discursurile lui Ceauşescu şi ce te mai puneau să înveţi, Ceauşescu a murit. Am dat după aceea în 90 la Finanţe-Bănci, şi nu am luat, aşa că am plecat în vacanţă, că era vară”, după cum declara Esca în interviul pentru Tango.

Evz, în urmă cu câteva zile: „Adio, Florin Piersic! Pandemia l-a învins. A fost sfârşitul pentru marele actor…”

În urmă cum câteva zile, Evenimentul zilei a mai dat un titlu clickbait. În acest caz, site-ul „l-a omorât” pe actorul Florin Piersic.

„Adio, Florin Piersic! Pandemia l-a învins. A fost sfârşitul pentru marele actor…”, titra EVZ pe 7 august.

În realitate, era vorba de faptul că Florin Piersic se teme să mai meargă pe scenă, din cauza pandemiei, după cum scria în articol:

„Celebrul actor român Florin Piersic a fost învins de pandemie: se teme să mai meargă pe scenă! Cu toate acestea, artistul speră că, odată trecută molima, va reveni.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Fesenitul Fesenitul
    pai sarbu a fost fesenist

    mai bine doar unul , nu ca la antenuta unde toti sunt fesenisti
  • Gigi Gigi
    E rău când nu mai aveți subiecte și luați de la alții doar pentru titlu !
  • mile mile
    pai sarbu a fost fesenist
  • RzV RzV
    Cand vezi ca nu mai intra lumea cu stirile actuale mergi in trecut si inventezi din stirile vechi, stiri noi. Ei fac afisari pe site si automat bani dar au curajul sa ceara bani de la stat ca au suferit din cauza pandemiei. Ar trebui toti cei care au cerut bani si dupa au curajul sa mai profite si de pe urma unor click-baituri sanctionati dur.
  • jk jk
    E cam la limita unui derapaj
  • C C
    Inseamna ca nu ati vazut stirea cu Florin Piersic, omorat tot de EVZ...

Trimite un comentariu

sus