Skip to main content

Un exemplu de "anchetă"! România TV sare la Selly, după ce vloggerul le-a făcut farsa cu accidentul. Cu acuzaţii de consum de droguri rupte din melodii

 
Un exemplu de "anchetă"! România TV sare la Selly, după ce vloggerul le-a făcut farsa cu accidentul. Cu acuzaţii de consum de droguri rupte din melodii

UPDATE. Selly a fost ţinta România TV şi duminică seara. De această dată, cu burtiere despre "Suma primită de Selly de la Viorica Dăncilă" şi "Banii ceruţi şi primiţi de Selly de la PSD". România TV a preluat şi răspunsurile date de Selly pentru Paginademedia.ro, dar nu au citat sursa, ci "un site online". Detalii, în articol.

Publicitate

România TV se dezlănţuie, după ce vloggerul Selly le-a făcut farsa cu accidentul fals, iar postul TV a difuzat imagini cu "incidentul" fără să le verifice şi fără măcar să îl sune. O serie de burtiere dramatice şi o "demascare" cu concluzii trase din melodii şi din vloguri de divertisment.

Un "exemplu" despre cum se face o "investigaţie jurnalistică" la unul dintre cele mai urmărite televiziuni de ştiri. La final, aveţi şi răspunsurile lui Selly, pentru Paginademedia.ro (inclusiv răspunsul la întrebarea "De ce nu le-a răspuns celor de la România TV)".

O ploaie de burtiere despre Selly a curs aseară timp de o oră, după care au urmat şi "înregistrările scandaloase care îl demască pe Selly".

"Deplasări ilegale" ale lui Selly, întrebări legate de consum de droguri de către vloger, consumatori de droguri în anturajul lui, "urme" pe care să le şteargă sau despre cum a încălcat legea. Nu mai putin de 14 burtiere despre Selly au curs timp de o oră pe post. Alte două burtiere plasate imediat după vorbeau de "Descinderi de ultimă oră la vedeta internetului". Dar acestea nu erau despre Selly.

La ora 22.18, a urmat şi "dezvăluirea", după ce moderatorul Ioan Corpoş a făcut un promo şi a citit dramatic, la ora 22.00, toate burtiere puse până atunci pe post (le aveţi mai jos).

Prezentată serios şi grav de prezentatorul Ioan Corpoş ca o "anchetă", făcută de "echipa de investigaţie", "demascarea" era, de fapt, un montaj din vloguri făcute de Selly, vloguri din care România TV a tras concluziile.

Cât despre "acuzaţiile grave de consum de droguri": erau versuri din melodii ale rivalului Abi Talent, în care acestea făcea tot felul de aluzii. Asta a şi dat România TV: bucăţi din melodii, cu versuri ca "pe la spate sunteţi ultimii drogaţi", "Eu nu bag boabe pe la Neversea, ca toţi vlogerii" şi altele.

Înainte să reamintim contextul, burtierele care au rulat înainte de "anchetă":

  • Adevărul scandalos despre Selly”
  • „Cine este cu adevărat Selly, acuzaţii grave”
  • „Imagine explozive cu moralistul Selly”
  • "Cum a încălcat Selly Ordonanţele militare în pandemie"
  • „Filmări cu deplasările ilegale ale lui Selly”
  • „Întrebări incomode pentru Selly în direct”
  • "A consumat substanţe cu efect halucinogen?"
  • "Există consumatori de droguri în anturajul lui?"
  • "Este cercetat pentru zădărnicia combaterii bolilor?"
  • „Cum a încălcat ordonanţa militară la frizerie”
  • „Cum a încălcat legea Selly după ora 22”
  • "Probele unei anchete jurnalistice despre Selly"
  • "Ultima oră: pe Selly l-a apucat frica"
  • "Ce urme vrea să şteargă Selly"

Contextul:

Miercuri, 19 august: un film în care părea că un tânăr este gonit de Selly de la locul unui accident este publicat de România TV şi e preluat apoi de mai multe publicaţii: Digi 24, Adevărul, Libertatea, Antena 3, cancan, evz sunt doar câteva dintre titlurile care au preluat materialul.

Joi, 20 august: Selly dezvăluie într-un clip că el a fabricat filmul pentru "a da o lecţie despre cât de uşor se poate dezinforma". Spune că nimeni nu l-a sunat pentru verificare şi că a decis să facă farsa după ce România TV a difuzat în câteva rânduri informaţii false despre el.

De notat că informaţiile false au fost difuzate de România TV în emisiunea România de poveste, cu Ioan Corpoş, în ediţii trecute. În aceeaşi emisiune a fost, în ediţia din această seară, seară atacul la Selly.

"Probele unei anchete jurnalistice"

"Doamnelor şi domnilor, echipa de investigaţie România TV a realizat o amplă, o adevărată documentare. Vă prezentăm în această seară adevărata faţă a moralistului Selly", şi-a început grav moderatorul Ioan Corpoş momentul dedicat vloggerului Selly. Se întâmpla la 22.18, după aproape o roă şi jumătate de burtiere dramatice.

"Este în centrul unor acuzaţii extrem, extrem de grave. Chiar colegii de breaslă îl acuză de consum de droguri, în timpul stării de urgenţă s-a filmat în timp ce încălca regulile", continuă Corpoş. Şi adaugă: pentru toate aceste imagini şi dezvăluiri i-am transmis domnului Şelaru, prin email, întrebări oficiale, aşa cum se face o anchetă jurnalistică.

Aşadar, "ancheta":

1. Selly încalcă ordonanţele militare în starea de urgenţă, zice România TV. Cum susţine asta:

- cu imagini din vlogul "Am intrat peste Dorian Popa în casă la 2 noaptea", publicat pe 12 mai, vlog pe care România TV îl ia la disecat. Ce se întâmplă în vlog?

Selly, cu mască, face cumpărături dintr-un Jumbo, pentru a-i face farsa (diverse obiecte). "Era stare de urgenţă, nimeni nu avea voie să iasă din casă decât pentru cumpărături de strictă necesitate, precum alimente sau medicamente", argumentează reporterul. Acesta nu spune şi că era permisă aprovizionarea cu lucruri necesare pentru serviciu.

- în acelaşi vlog, dar în alte imagini, Selly "se tunde la un salon închis, cu 4 zile înainte de încetarea stării de urgenţă". În imaginile în care frizerul poartă mască, vizieră şi mănuşi, Selly spune clar că salonul este închis momentan, că aşa se tunde în pandemie. Se tundea, de fapt, la un prieten.

- după lăsarea întunericului, Selly a încălcat din nou regulile din starea de urgenţă, care interzice deplasarea grupurilor mai mari de trei persoane, spune reporterul TV, continuând cu imagini din vlog (ei erau patru).

VIDEO. Fragmente din prima parte a "anchetei"

2. Abi Talent îl acuză pe Selly că se droghează, spune Ioan Corpoş

- România TV prezintă un "schimb" de replici, în piese, un "moment muzical" între rivalii Abi Talent şi Selly. "Vă daţi pe net cu copiii, dar pe la spate sunteţi ultimii drogaţi, un singur Abi e pe lumea asta", e un vers. "Eu nu fumez, nu mă droghez, nu beau alcool, nu mă feresc", e un altul. "Eu nu bag boabe pe la Neversea, ca toţi vlogerii", cântă Abi.

În alte imagini, Selly apare fumând, iar pe fundal este o piesă cu versuri ca "miroase a cocaină, metamfetamină cristalină" (nu se spune a cui e piesa - nu e a lui Selly, nici a lui Abi Talent, ci a lui BASA).

VIDEO. "Acuzaţiile grave" de consum de droguri

- Ioan Corpoş menţionează, foarte serios, că reporterul RTV i-a trimis întrebări lui Selly. "Apasă" pe cuvintele "acuzaţii grave", în timp ce pe ecran se văd mailurile trimise lui Selly, care era întrebat, pe baza versurilor din piese, dacă a consumat sau are în anturaj prieteni care consumă. Se văd cuvinte ca "ultimii drogaţi", "cocaină".

Selly însă "a refuzat să răspundă demersului nostru jurnalistic".

VIDEO. Întrebările trimise lui Selly

3. Este acuzat că "şterge urmele"

"În ceea ce priveşte filmările din starea de urgenţă prezentate de noi", spune Corpoş, "Selly, atenţie, a blocat accesul internauţilor la ele". "Ne întrebăm, evident, de ce", continuă. Vlogul respectiv este, însă, în continuare online.

4. Nu se explică burtiera "Ultima oră: Pe Selly l-a apucat frica"

GALERIE FOTO. Burtierele prin care România TV a promovat subiectul

Selly, despre acuzaţiile de la România TV: Nu consider că România TV face presă. Fac business pe prostirea oamenilor

Contactat de Paginademedia.ro, Selly - Andrei Şelaru - a dat câteva răspusuri legate de materialul de pe România TV. A spus şi de ce nu le-a răspuns celor de la România TV.

Selly, pentru Paginademedia.ro:

  • Am fost la Dorian Popa în interes de serviciu, având declaraţie pe firma pe care o deţin. M-am dus să filmez un vlog, în interes de serviciu, în scop de business.
  • Aprovizionarea de la Jumbo: magazinul era deschis, m-am dus în interes de serviciu, tot în baza declaraţiei făcută pe firmă. Am achiziţionat obiecte de rechizită pentru ca vlogul să poată fi realizat.

Vreau să menţionez că nu am avut niciun fel de parteneriat plătit cu Jumbo, vreun contract. Ştiu că Zoso m-a acuzat că videoclipul ar fi fost reclamă la Jumbo. Nu a fost.

  • De ce eram patru şi nu trei? Eram cu toţii în interes de serviciu. Sincer, nu cunosc un articol din lege care să restricţioneze activităţile în interes de serviciu la trei persoane.
  • La salonul închis era un prieten de-al meu, care s-a oferit să-mi facă această favoare, să mă tundă. Salonul era închis pentru clienţi. M-a tuns purtând mască şi folosind toate mijloacele de protecţie.
  • În lunile martie şi aprilie eu am luat foarte în serios toate prevederile legale legate de COVID-19, am stat complet închis în casă. Am încercat să găsesc modalităţi alternative de a-mi realiza activitatea online. Am făcut emisiuni cu invitaţi prin skype. Pe 1 mai, când am ieşit din casă pentru prima oară după două luni, a fost într-un cadru legal, cu declaraţie pe firmă, pentru a realiza un vlog.
  • Legat de substanţele halucinogene, doresc să spun că nu consum şi nu am consumat niciodată substanţe cu efect halucinogen.

De ce nu le-a răspuns întrebărilor trimise de România TV pe email?

"Pentru că eu nu consider că România TV este un post de ştiri serios. Ei nu respectă nicio regulă deontologică. Fac rating cu dezinformări şi manipulări şi de aceea nu voi avea niciun fel de dialog cu ei. Nu consider că România TV face presă. Fac business pe prostirea oamenilor", spune Selly

"Nu am cum să dau curs invitaţiilor de la acest post. Au existat şi în trecut, înainte de acest scandal. Dar nu vreau să îmi asociez imaginea cu acest post", punctează Andrei Şelaru - Selly.

UPDATE. Selly, luat în vizor şi duminică. Acum cu "bani de la PSD"

UPDATE. Selly a fost ţinta România TV şi duminică seara. De această dată, cu burtiere despre "Suma primită de Selly de la Viorica Dăncilă" şi "Banii ceruţi şi primiţi de Selly de la PSD".

Ca şi sâmbătă seara, după o serie de burtiere prin care au promovat subiectul, a urmat şi "ştirea momentului": "Suma primită de la Viorica Dăncilă" se referea la ajutorul de 100.000 de euro primit pentru finanţarea filmului 5Gang.

Legat de PSD, reporterul România TV a spus, "pe surse", că "agentul" lui Selly ar fi discutat cu PSD pentru promovare electorală în schimbul a 50.000 de euro.

Postul a reluat şi informaţiile de sâmbătă, completând cu răspunsurile date de Selly pentru Paginademedia.ro. România TV nu a menţionat sursa, doar că "declaraţiile au fost date unui site online".

GALERIE FOTO. Burtierele de duminică seara

Citeşte şi: Altă dată să verificaţi! Selly, farsă pentru România TV, după ce postul a dat un fake despre el! Toată presa a preluat falsul accident al vloggerului

Citeşte şi: INTERVIU. Selly, povestea farsei: Da, cred în nevoia de presă! În orice democraţie trebuie să existe! Treaba cu democraţia pică în momentul în care spui doar minciuni

Citeşte şi: REACŢII. Ştirea despre falsul accident al lui Selly a dispărut de pe România TV. Ce au făcut alte publicaţii? Adevărul şi Libertatea, rectificări şi scuze

Citeşte şi: VIDEO. Selly şi falsul accident: "Am regizat toată porcăria asta pentru ca voi să vedeţi că nimic nu poate fi 100% de încredere"

 

 

 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • S S
    Un nou episod in care- pe buna dreptate- "postul" este dat de pamant:
    ***
  • RzV RzV
    Youtuberii cand se cearta isi fac un disstrack de 2-3 minute, daca e de la cineva cunoscut sta in trending o saptamana, lumea il asculta si se uita. Televiziunea asta e asa de frustata ca a fost facuta de ras incat e in stare sa faca doar stiri despre Selly in speranta ca vor reusi sa il discretiteze si sa il scoata din online. Ei nu isi dau seama ca la postul lor se uita doar batrani, majoritatea nici nu stiu cine e Selly si ce e cu el. RTV mai bine isi asuma ca a gresit cu acea stire si reveneau la prostiile lor, decat sa se coboare la acest nivel. Selly a dovedit de multe ori ca are minte, ceea ce face pe Youtube o face pentru audienta, a prin pe o nisa merge pe aia dar pentru varsta lui are o minte mult mai stralucita ca a celor ce fac stirile despre el. Sunt sigur ca doar RTV va avea de pierdut din treaba asta, se vor mai alege cu niste amenzi bune.
  • jk jk
    DODO,exact,mai ales ca si acum,cand scriu acest comentariu, cat si intreaga zi au insistat intr un mod in care 101%au încălcat legislația audiovizuală?CNA,aloo!!!!
  • DODO DODO
    prostu ( rtv ) nu-i prost destul daca nu e si fudul ! ( zicala pop romaneasca )
  • John John
    Nu ma mai uit la TV de foarte multi ani, se pare ca nu pierd nimic important.
    Sunt numai aberatii pe majoritatea canalelor, iar daca vrei sa vezi un film trebuie sa pierzi 1h in plus din cauza reclamelor.
  • adi adi
    Romaniatv nu a făcut altceva decât sa-si arate frustrarea. A fost cea mai bună dovadă că ditamai postul TV cu sute de angajați recunoscut că au fost păcăliți de un elev de liceu! Jos pălăria, Selly!
  • Corina Corina
    Selly tata, daca reusesti sa inchizi otrava asta de RTV, eu te votez Presedinte! Go, go, go!
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    Romania TV-neam de traistă!
  • jk jk
    UPDATE:Acuzațiile la adresa lui Selly continua si acum pe post!Prin burtiere
  • jk jk
    Si nimeni nu se va sesiza!Sau va fi una egala cu 0!
  • livia pilă livia pilă
    La ce sa te astepti din partea unei televiziuni unde prestează Ciutacu, Sincai, Cretulescu, Corpos si alte astfel de poame? Televiziunea lui Ghită Evadatu! Și unde e bine primit Ionut Cristache!
  • R R
    Acest post trebuie amendat maxim sau închis ,a ajuns mai rău decât OTV-ul! ***

Trimite un comentariu

sus