Skip to main content

Pandemia schimbă modul de lucru. Tabloidul The Daily News îşi închide redacţia. Oamenii vor lucra doar de-acasă

 
Pandemia schimbă modul de lucru. Tabloidul The Daily News îşi închide redacţia. Oamenii vor lucra doar de-acasă

Tabloidul The Daily News, unul dintre cele mai populare ziare din America, îşi închide redacţia din Manhattan.

Publicitate

Motivul? Pe larg, în cele ce urmează.

Pandemia de coronavirus a obligat multe redacţii să lase angajaţii să lucreze de acasă. S-a întâmplat şi în cazul ziarului din New York, dar consecinţele sunt grave. New York Times susţine că sediul The Daily News din Manhattan se va închide definitiv, fiindcă angajaţii nu au mai venit fizic acolo în ultimele cinci luni.

The Daily News este deţinut din 2017 de „Tribune”, un trust de presă din Chicago.

„Suntem determinaţi să nu mai redeschidem sediul nostru pentru a ne menţine modul de lucru actual. În urma acestui anunţ vom începe să analizăm alte oportunităţi strategice”, a declarat Toni Martinez, director de resurse umane la Tribune Publishing, potrivit New York Times.

Jurnaliştii de la The Daily News vor lucra doar de acasă.

Nu se va mai lucra din redacţie la The Daily News, astfel că angajaţii au termen până pe 30 octombrie pentru a-şi lua obiectele rămase la birou.

În funcţie de evoluţia pandemiei în America, Robert York, redactorul-şef al publicaţiei, susţine că pe viitor poate exista o nouă redacţie fizică.

The Daily News s-a remarcat în secolul al XX-lea drept un tabloid faimos pentru ştirile despre crimă şi corupţie.

„Atitudinea The Daily News a mers întotdeauna pe premisa: un tabloid este mai inteligent decât un ziar informativ”, susţinea Michael Daily, fost angajat al publicaţiei în anii 70'.

Publicaţia din New York este deţinută în acest moment de trustul de presă Tribune Company, fiind vândut în 2017 pentru doar un dolar. Tot în acel an The Daily News a câştigat prestigiosul premiu „Pulitzer” pentru serviciu public, fiindcă a descoperit abuzurile din cadrul departamentului de poliţie din New York.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus