Skip to main content

Pandemia schimbă modul de lucru. Tabloidul The Daily News își închide redacția. Oamenii vor lucra doar de-acasă

 
Pandemia schimbă modul de lucru. Tabloidul The Daily News își închide redacția. Oamenii vor lucra doar de-acasă

Tabloidul The Daily News, unul dintre cele mai populare ziare din America, își închide redacția din Manhattan.

Motivul? Pe larg, în cele ce urmează.

Publicitate

Pandemia de coronavirus a obligat multe redacții să lase angajații să lucreze de acasă. S-a întâmplat și în cazul ziarului din New York, dar consecințele sunt grave. New York Times susține că sediul The Daily News din Manhattan se va închide definitiv, fiindcă angajații nu au mai venit fizic acolo în ultimele cinci luni.

The Daily News este deținut din 2017 de „Tribune”, un trust de presă din Chicago.

„Suntem determinați să nu mai redeschidem sediul nostru pentru a ne menține modul de lucru actual. În urma acestui anunț vom începe să analizăm alte oportunități strategice”, a declarat Toni Martinez, director de resurse umane la Tribune Publishing, potrivit New York Times.

Jurnaliștii de la The Daily News vor lucra doar de acasă.

Nu se va mai lucra din redacție la The Daily News, astfel că angajații au termen până pe 30 octombrie pentru a-și lua obiectele rămase la birou.

În funcție de evoluția pandemiei în America, Robert York, redactorul-șef al publicației, susține că pe viitor poate exista o nouă redacție fizică.

The Daily News s-a remarcat în secolul al XX-lea drept un tabloid faimos pentru știrile despre crimă și corupție.

„Atitudinea The Daily News a mers întotdeauna pe premisa: un tabloid este mai inteligent decât un ziar informativ”, susținea Michael Daily, fost angajat al publicației în anii 70'.

Publicația din New York este deținută în acest moment de trustul de presă Tribune Company, fiind vândut în 2017 pentru doar un dolar. Tot în acel an The Daily News a câștigat prestigiosul premiu „Pulitzer” pentru serviciu public, fiindcă a descoperit abuzurile din cadrul departamentului de poliție din New York.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu