Skip to main content

Alegeri locale 2020. Rezultatele în timp real la vot, pe platforma „Rezultate Vot”

 
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Organizaţia non-profit Code for Romania a lansat platforma „Rezultate Vot”, care va afişa prezenţa la alegerile locale din 27 septembrie.

Publicitate

Totodată, prin intermediul unor grafice se pot urmări şi rezultatele în timp real, pe măsură ce vor fi comunicate de Biroul Electoral Central.

În premieră, în ziua alegerilor, platforma va oferi un flux live de comentarii şi analize realizate de sociologi din marile centre universitare ale României.

Pe lângă posibilitatea de a vizualiza prezenţa / rezultatele în timp real, cei care doresc, vor putea prelua gratuit pe site-ul lor, folosind funcţia embed, hărţile şi graficele interactive unde datele se vor actualiza în timp real.

Aplicaţia Monitorizare Vot, realizată de Code for Romania, va fi utilizată de observatorii care vor monitoriza în timp real neregulile din secţiile de vot. Platforma Rezultate Vot va prelua în timp real inclusiv informaţii statistice care provin din utilizarea aplicaţiei de monitorizare.

Vot România este aplicaţia prin care toţi cei care vor să voteze la alegerile locale pot afla unde, cum şi pe baza căror documente o pot face.

Vot Diaspora este soluţia prin care alegătorii din diaspora se pot informa cu privire la participarea la alegerile parlamentare din decembrie, iar Monitorizare Vot este unealta digitală folosită de observatori pentru a putea transmite în timp real informaţii din secţiile de vot.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • jk jk
    Si prezenta.bec.ro?

Trimite un comentariu

sus