Skip to main content

Antena 3, bună de plată din cauza videochatistei Oana Lovin. Şi a Danei Budeanu. Membru CNA: „Astea nu sunt emisiuni, sunt execuţii!”

 
Antena 3, bună de plată din cauza videochatistei Oana Lovin. Şi a Danei Budeanu. Membru CNA: „Astea nu sunt emisiuni, sunt execuţii!”

CNA. Săptămâna şi amenda pentru Antena 3. Postul Intact a fost sancţionat din nou, după mai multe nereguli la emisiunile electorale pe care le-au difuzat pe 3, 7, 13 şi 14 septembrie.

Publicitate

Din ce motiv?

Antena 3 a avut mai multe emisiuni electorale. Una în care a difuzat un video cu Dana Budeanu în care foloseşte un limbaj licenţios, una în care este „atacată” Clotide Armand, candidata USR Plus la Primăria Sectorului 1 şi una în care Codruţa Cervea, invitată la Sinteza Zilei, i-a făcut campanie Gabrielei Firea, iar videochatista Oana Lovin i-a adus acuzaţii negative lui Nicuşor Dan, contra-candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Au fost două propuneri de amenzi: una de 15.000 de lei a Dorinei Rusu, membrul CNA cel mai vocal în acest caz, şi una de 7.500 de lei din partea lui Radu Herjeu. În cele din urmă, amenda de 7.500 a lui Herjeu a fost votată.

Monica Gubernat, Radu Herjeu, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Ramona Sorescu şi Orsolya Borsos au votat pentru.

Dorina Rusu, membru CNA: „Astea nu sunt emisiunii, sunt execuţii!”

Pe marginea emisiunilor anterior menţionate, au avut loc multe discuţii, iar Dorina Rusu a luat poziţie în cazul emisiunilor electorale în care s-a vorbit despre Nicuşor şi Clotide.

Dorina Rusu, în şedinţa CNA:

Nişte acuzaţii de bandă. E clar de la cap la coadă că este o facătură. Vreau să spun că am citit informaţii despre toate lucrurile, pentru că eram curioasă şi din ce am văzut, nimic nu e adevărat. Nimic nu este prezentat aşa cum este în realitate şi este prezentat ca bomba zilei. Astea nu sunt emisiuni, astea sunt execuţii!

Codruţa Cerva vorbeşte despre Firea, fără ca emisiunea să fie marcată şi se face campanie. Pe tot parcursul acestui fragment pe care l-am vizionat, atitudinea moderatorului nu este echilibrată. Articolul 66 se aplică din plin aici. Pe de altă parte, cred că şi în cazul lui Clotide Armand, este greu să te duci într-o emisiune în momentul în care acolo se urmăreşte executarea ta.

Codruţa Cerva, Mugur Ciuvică, toţi oamenii din studio au vorbit într-un singur sens. Toţi au făcut acuzaţii, au fost convinşi că tot ce se vorbeşte acolo este adevărat, deci acea emisiunea, ca şi cele care au urmat cu Nicuşor Dan a fost o execuţie. Cred că n-ar trebui să fie aşa.”

Pe lângă amenda de 7.5000 de lei, Antena 3 a mai primit şi o somaţie publică pentru că în unele emisiuni electorale nu s-a marcat corespunzător.

Ce spune Legislaţia

Art. 18 - (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă:
b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen;

Art. 40 - (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.
(5) Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lovanescul Lovanescul
    Asa post TV, asa invitati, asa telespectatori, ca mile antenistul.
  • 1q 1q
    ”videochatista Oana Lovin i-a adus acuzații negative lui Nicușor Dan.”

    acuzații negative ?! sunt și acuzații pozitive ? Dumnezeule... las la o parte brănduirea duduii Lovin cu apelativul ”videochatista” și cam vedem cine e fan Nicușor Dan pe paginademedia.
  • 121 121
    Andrei,lasa ca si ”atacurile la stanga” au fost sanctionate.Chiar mai dur(a se vedea sanctiunile Realitatii)
    Dar daca esti sustionar al ”partii sanctionate”,na,ce sa zic...
  • Marcel Marcel
    Cand o sa fie amenzile usturatoare, incat sa depaseasca profitul facut de pe urma acestor emisiuni o sa dispara fenomenul pana atunci, ne putem spala pe cap cu ei cel mai bun lucru de facut fiind schimbarea canalului in momentul in care apar astfel de emisiuni.
  • Andrei Andrei
    Doar pentru ca critica dreapta,de aia trebuie pusa la zid.Este dreptul ei.Si mai vorbim de democratie si de drepturi sunteti un popor de..... Dar mai bine nu zic ca poate iau si eu vreo amenda.Doamne unde s-a ajuns cu aceasta dreapta....?
  • Ionut Ionut
    Ce puțin pai banii ăștia ii câștiga in doar o secunda de publicitate și plus banii veniți din PSD la antena 3
  • zf zf
    Recunosc ca traiesc sub o piatra pe Marte, deci nu stiam cine este doamna Oana Lovin pana sa citesc articolul asta. Acum ca m-am documentat si am aflat de ce idolatrizeaza 45.000 de romani pe FB o videochatista ma mai intreb doar cum naiba poate ajunge o televiziune in asa hal incat sa invite o videochatista sa isi dea cu parerea intr-o emisiune cu tema politica... Oare pe cine vor mai invita in calitate de experti in politica next? Viorica de la Clejani? Marisa Paloma? Andreea Banica? Titus Steel? Wow, just wow...
  • Daniel Daniel
    Si la Romanika sa dati, dar cat trebuie nu 7.500, asta-i un fleac
  • jk jk
    Nu cred! :) A doua amenda pentru acest post!Sa continuati in ritmul asta da cu cuantumuri mai mari ca nu ne supărăm :)

Trimite un comentariu

sus