Skip to main content

Antena 3, bună de plată din cauza videochatistei Oana Lovin. Și a Danei Budeanu. Membru CNA: „Astea nu sunt emisiuni, sunt execuții!”

 
Antena 3, bună de plată din cauza videochatistei Oana Lovin. Și a Danei Budeanu. Membru CNA: „Astea nu sunt emisiuni, sunt execuții!”

CNA. Săptămâna și amenda pentru Antena 3. Postul Intact a fost sancționat din nou, după mai multe nereguli la emisiunile electorale pe care le-au difuzat pe 3, 7, 13 și 14 septembrie.

Publicitate

Din ce motiv?

Antena 3 a avut mai multe emisiuni electorale. Una în care a difuzat un video cu Dana Budeanu în care folosește un limbaj licențios, una în care este „atacată” Clotide Armand, candidata USR Plus la Primăria Sectorului 1 și una în care Codruța Cervea, invitată la Sinteza Zilei, i-a făcut campanie Gabrielei Firea, iar videochatista Oana Lovin i-a adus acuzații negative lui Nicușor Dan, contra-candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Au fost două propuneri de amenzi: una de 15.000 de lei a Dorinei Rusu, membrul CNA cel mai vocal în acest caz, și una de 7.500 de lei din partea lui Radu Herjeu. În cele din urmă, amenda de 7.500 a lui Herjeu a fost votată.

Monica Gubernat, Radu Herjeu, Răsvan Popescu, Gabriel Tufeanu, Ramona Sorescu și Orsolya Borsos au votat pentru.

Dorina Rusu, membru CNA: „Astea nu sunt emisiunii, sunt execuții!”

Pe marginea emisiunilor anterior menționate, au avut loc multe discuții, iar Dorina Rusu a luat poziție în cazul emisiunilor electorale în care s-a vorbit despre Nicușor și Clotide.

Dorina Rusu, în ședința CNA:

Niște acuzații de bandă. E clar de la cap la coadă că este o facătură. Vreau să spun că am citit informații despre toate lucrurile, pentru că eram curioasă și din ce am văzut, nimic nu e adevărat. Nimic nu este prezentat așa cum este în realitate și este prezentat ca bomba zilei. Astea nu sunt emisiuni, astea sunt execuții!

Codruța Cerva vorbește despre Firea, fără ca emisiunea să fie marcată și se face campanie. Pe tot parcursul acestui fragment pe care l-am vizionat, atitudinea moderatorului nu este echilibrată. Articolul 66 se aplică din plin aici. Pe de altă parte, cred că și în cazul lui Clotide Armand, este greu să te duci într-o emisiune în momentul în care acolo se urmărește executarea ta.

Codruța Cerva, Mugur Ciuvică, toți oamenii din studio au vorbit într-un singur sens. Toți au făcut acuzații, au fost convinși că tot ce se vorbește acolo este adevărat, deci acea emisiunea, ca și cele care au urmat cu Nicușor Dan a fost o execuție. Cred că n-ar trebui să fie așa.”

Pe lângă amenda de 7.5000 de lei, Antena 3 a mai primit și o somație publică pentru că în unele emisiuni electorale nu s-a marcat corespunzător.

Ce spune Legislația

Art. 18 - (1) Nu pot fi difuzate în intervalul orar 6,00 - 23,00 producţii care prezintă:
b) scene de sex, limbaj sau comportament trivial, vulgar sau obscen;

Art. 40 - (1) În virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt.
(5) Moderatorii, prezentatorii şi realizatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă. 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

 • ”videochatista Oana Lovin i-a adus acuzații negative lui Nicușor Dan.”

  acuzații negative ?! sunt și acuzații pozitive ? Dumnezeule... las la o parte brănduirea duduii Lovin cu apelativul ”videochatista” și cam vedem cine e fan Nicușor Dan pe paginademedia.
 • Andrei,lasa ca si ”atacurile la stanga” au fost sanctionate.Chiar mai dur(a se vedea sanctiunile Realitatii)
  Dar daca esti sustionar al ”partii sanctionate”,na,ce sa zic...
 • Cand o sa fie amenzile usturatoare, incat sa depaseasca profitul facut de pe urma acestor emisiuni o sa dispara fenomenul pana atunci, ne putem spala pe cap cu ei cel mai bun lucru de facut fiind schimbarea canalului in momentul in care apar astfel de emisiuni.
 • Doar pentru ca critica dreapta,de aia trebuie pusa la zid.Este dreptul ei.Si mai vorbim de democratie si de drepturi sunteti un popor de..... Dar mai bine nu zic ca poate iau si eu vreo amenda.Doamne unde s-a ajuns cu aceasta dreapta....?
 • Ce puțin pai banii ăștia ii câștiga in doar o secunda de publicitate și plus banii veniți din PSD la antena 3
 • Recunosc ca traiesc sub o piatra pe Marte, deci nu stiam cine este doamna Oana Lovin pana sa citesc articolul asta. Acum ca m-am documentat si am aflat de ce idolatrizeaza 45.000 de romani pe FB o videochatista ma mai intreb doar cum naiba poate ajunge o televiziune in asa hal incat sa invite o videochatista sa isi dea cu parerea intr-o emisiune cu tema politica... Oare pe cine vor mai invita in calitate de experti in politica next? Viorica de la Clejani? Marisa Paloma? Andreea Banica? Titus Steel? Wow, just wow...
 • Nu cred! :) A doua amenda pentru acest post!Sa continuati in ritmul asta da cu cuantumuri mai mari ca nu ne supărăm :)

Trimite un comentariu