Skip to main content

Cariera lui Dumitru Tinu la Adevărul, în două volume

 
Cariera lui Dumitru Tinu la Adevărul, în două volume
Dumitru Tinu alături de Petre Roman. Foto: Adevărul

Cariara lui Dumitru Tinu, fost jurnalist la Adevărul, decedat într-un accident acum aproape 20 de ani, va fi reflectată într-o carte. Editura „Neverland” va lansa lucrarea cu titlul „Dumitru Tinu și Adevărul” în a doua jumătate a lunii octombrie.

Cartea va fi editată în două Volume: – Volumul I – „Ieşirea din tranşee” (1989-1995), 672 pagini, și Volumul II – „Spre staţia Speranţei” (1996-2002), 626 de pagini.

Publicitate

Lucrarea a fost îngrijită de fiul său, Andrei Tinu, care s-a ocupat de redactarea celor două volume. De asemenea, prefața este semnată de Sorin Roșca Stănescu, unul dintre foștii prieteni ai lui Dumitru Tinu.

Andrei Tinu, despre lansarea cărții:

„Cred că tuturor celor contemporani cu tata, dar și celor care se adâncesc acum în documentare sau care vor să studieze un tipar de presă responsabilă și serios asumată, le vor fi cu adevărat utile aceste două volume de restituiri.

Dumitru Tinu este un nume care merită, cu prisosință, un loc în biblioteci și în conștiința publică!”

Dumitru Tinu a fost ziarist, publicist, comentator, șef adjunct al Secției de Politică Externă, redactor-șef adjunct al ziarului „Scânteia”, redactor-șef adjunct al noului ziar „Adevărul”, apoi, redactor-șef și director, președinte al Clubului Român de Presă și președinte-director general al S.C. „Adevărul” S.A. A decedat în anul 2003, în urma unui accident rutier. 

Precomenzile se pot face la adresele:

https://www.ujmag.ro/beletristica/dumitru-tinu-si-adevarul-volumul-i-iesirea-din-transee-1989-1995

https://www.ujmag.ro/beletristica/dumitru-tinu-si-adevarul-volumul-ii-iesirea-din-transee-1996-2002
 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu