Skip to main content

Povestea echipei Rapid Bucureşti în perioada comunismului, la Adevăruri despre Trecut pe TVR

 
Foto: TVR
Foto: TVR

TVR 1 va difuza un nou episod din „Adevăruri despre trecut”, iar principalul subiect este povestea echipei Rapid Bucureşti din perioada comunismului.

Publicitate

Noul episod se poate urmări miercuri, 30 septembrie, de la ora 22:00, pe TVR 1.

Înfiinţată în anul 1923, Rapidul a fost echipa antisistem în perioada 1960-1980. Şi, cu cât Rapidul o ducea mai rău, cu atât creştea sentimentul de solidaritate printre susţinători.

Între 1977 şi 1983, Rapidul a fost nevoit să joace „la matineu”, dar pe stadionul de sub podul Grant continuau să vină 30 de mii de oameni în tribune.

Pe primul stadion din Europa unde a existat un lift, se scandau cele mai dure lozinci antisistem, iar comuniştii i-au pedepsit pe jucatorii rapidişti ţinându-i mult timp în Divizia B, arestându-i şi eliberându-i cu puţin înainte de meciuri şi, mai ales, umilindu-i cu orice prilej.

Reportajul despre Rapid este semnat de Roxana Iordache, care va lua şi câteva interviuri cu fanii echipei. De asemenea, în acest episod se pot urmări şi dramele generate de divorţurile în perioada comunismului.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Analiza Matematica Analiza Matematica
    Povestile astea sunt la el de sinistre ca alea cu anticonceptionalele. Era dictatura, dar lumea striga in centrul Bucurestilor ce le venea la gura.

    Pentru cei mai tineri, anticonceptionalele si prezervativele erau interzise de zbirul Ceausescu, conform propagandei noului regim. In realitate, ele se gaseau la piata, in economia inormala de unde romanul isi lua si majoritatea caloriilor. Militienii ar fi putut teoretic aresta vanzatori de prezervativer sau galeristi anti-sistem, macar cate unul-doi de exemplu, macar seara cand plecau catre case. In realitate, de la sectorist pana la comitetul central, toata lumea era de acord cu o limitare pe criterii economice in locul unor interdictii complete. Antisistemicii de Bucuresti aveau libertate si prezervative cat un taran din Salaj nici nu putea visa. Ca asta era "comunismul".

    Rezultatul a fost ca tot bucurestenii si timisorenii au fost cei mai rasculativi in 1989, si in 1996, si in 2004. Mereu vor mai mult. Ne vom uita in urma dupa criza economica ce abia a inceput si ne vom amuza cum bucurestenii dusi in vacante in Grecia de Firea au dat antisistemul jos din pod si in 2020.
  • Vladislov Vladislov
    Pro lider in vacanta de vara , dublu chiar triplu peste Antenuta , umilinta pt. slugile anteniste ha ha ha ha ha
    Pro lider 5 zile din 7 in primetime comercial , Antenuta doar 2
  • mile mile
    Audientele de aseara?!
    Chefii din nou lideri pe toate segmentele, 9.7 rating, 29.3 share pe comercial, la mare distanta de Pro, 5.8 rating si 17,6 share...umilinta pt. slugile proteviste ha ha ha ha ha

Trimite un comentariu

sus