Skip to main content

Seara de duminică a pus capac: Selly dă în judecată România TV pentru „acuzaţiile complet mincinoase pe care le-au făcut”

 
Seara de duminică a pus capac: Selly dă în judecată România TV pentru „acuzaţiile complet mincinoase pe care le-au făcut”

S-a umplut paharul. Vloggerul Selly (Andrei Şelaru) anunţă că va da în judecată postul România TV, pe care-l acuză că a publicat informaţii false despre el. De asemenea, acuză staţia şi de defăimare.

Publicitate

„Cu talk show-ul de duminică cei de la România TV m-au convins să-i dau în judecată. Voi acţiona în judecată postul România TV pentru acuzaţiile complet mincinoase pe care le-au făcut aseară”, anunţă Selly într-un clip postat ieri.

Ce s-a întâmplat duminică seara?

Duminică seara, pe România TV au rulat mai multe burtiere, printre care "Suma primită de Selly de la Viorica Dăncilă" şi "Banii ceruţi şi primiţi de Selly de la PSD". "Banii de la Dăncilă" erau, de fapt, finanţarea primită anul trecut pentru filmul 5Gang. "Banii de la PSD" vizau o informaţie pe surse, cum că "agentul" lui Selly ar fi discutat cu PSD pentru promovare electorală în schimbul a 50.000 de euro."

Ediţia de duminică venea după ce şi sâmbătă seara Selly a fost ţinta unei "investigaţii jurnalistice" (în fapt secvenţe din filmele lui), cu "acuzaţii grave" (luate din versurile unor piese de Abi Talent).

În vlogul de azi, în care anunţă intenţia de a-i da în judecată, Selly spune:

„N-am cerut niciodată în viaţa mea bani de la politicieni sau de la partide politice. E unul dintre principile mele să nu fac astfel de asocieri politice. Zvonul că aş fi cerut 50.000 de euro unui partid e complet fals”, spune vloggerul.

Educaţia rezolvă problema fake-news - Scrisoare către ministrul educaţiei

"Nu închiderea unui post ar rezolva problema ştirilor false. Nu", spune Selly - Andrei Selaru în vlog. Educaţia este răspunsul. În şcoli nu se face nici educaţie media, nici financiară, continuă el.

„Problema fake news-ului este mult mai profundă. De unde pleacă această problemă? Adevărata problemă pleacă din educaţie. Motivul pentru care vedeţi atâtea tâmpenii la televizor este pentru că minciunile aduc mai multă audienţă decât adevărul”, menţionează Selly.

Vloggerul a povestit cum a fost chemat pentru discuţii de ministrul educaţiei, Monica Anisie şi cum aceasta a renunţat când a auzit că vine şi presa la întâlnire.

Totodată, Selly a pregătit o scrisoare deschisă cu o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea sistemului educaţional.

VIDEO. Selly - Dau televiziunea în judecată

Reamintim că Selly a fabricat un material din care părea că are un „nou accident”, filmul a ajuns la România TV (de la un „telespectator”), iar postul TV a muşcat „momeala”: a dat clipul pe post. Fără o minimă verificare.

La aproximativ o săptămână după România TV a început atacul contra lui Selly, după ce vloggerul le-a făcut farsa cu accidentul. Au dat burtiere ca „Cum a încălcat Selly Ordonanţele militare în pandemie", „Filmări cu deplasările ilegale ale lui Selly” sau „A consumat substanţe cu efect halucinogen?", conform unei monitorizări Paginademedia.ro.

Contextul, pe larg

Miercuri, 19 august. Un film în care părea că un tânăr este gonit de Selly de la locul unui accident este publicat de România TV şi e preluat apoi de mai multe publicaţii: Digi 24, Adevărul, Libertatea, Antena 3, Cancan, Evz sunt doar câteva dintre titlurile care au preluat materialul.

Joi, 20 august. Selly dezvăluie într-un clip că el a fabricat filmul pentru „a da o lecţie despre cât de uşor se poate dezinforma". Spune că nimeni nu l-a sunat pentru verificare şi că a decis să facă farsa după ce România TV a difuzat în câteva rânduri informaţii false despre el.

Sâmbătă, 29 august. România TV s-a dezlănţuit contra lui Selly. O ploaie de burtiere despre Selly a curs timp de o oră, după care au urmat şi „înregistrările scandaloase care îl demască pe Selly".

„Deplasări ilegale" ale lui Selly, întrebări legate de consum de droguri de către vloger, consumatori de droguri în anturajul lui, „urme" pe care să le şteargă sau despre cum a încălcat legea. Nu mai putin de 14 burtiere despre Selly au curs timp de o oră pe post.

Duminică, 30 august. Ofensiva a continuat şi duminică. Au fost burtiere ca „Suma primită de Selly de la Viorica Dăncilă" şi „Banii ceruţi şi primiţi de Selly de la PSD"

De ce a făcut vloggerul asta farsa pentru România TV?

Totul a pornit de la România TV. După ce postul a difuzat materiale cu burtiere deplasate şi informaţii neverificare despre el, la începutul lunii august, acesta s-a hotărât să le dea o lecţie. Cum au arătat burtierele România TV, de atunci? Doar câteva:

- „Filmarea momentului în care Selly trage cu pistolul”
- „Prezentator TV, împuşcat de milionarul Selly”
- „Selly, dus la detectorul de minciuni”

„Mi-au speriat familia pentru un punct de rating”, explică el.


Citeşte şi: Un exemplu de "anchetă"! România TV sare la Selly, după ce vloggerul le-a făcut farsa cu accidentul. Cu acuzaţii de consum de droguri rupte din melodii


Citeşte şi: Altă dată să verificaţi! Selly, farsă pentru România TV, după ce postul a dat un fake despre el! Toată presa a preluat falsul accident al vloggerului


Citeşte şi: INTERVIU. Selly, povestea farsei: Da, cred în nevoia de presă! În orice democraţie trebuie să existe! Treaba cu democraţia pică în momentul în care spui doar minciuni


Citeşte şi: REACŢII. Ştirea despre falsul accident al lui Selly a dispărut de pe România TV. Ce au făcut alte publicaţii? Adevărul şi Libertatea, rectificări şi scuze


Citeşte şi: VIDEO. Selly şi falsul accident: "Am regizat toată porcăria asta pentru ca voi să vedeţi că nimic nu poate fi 100% de încredere"


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus