Skip to main content

Dosar de șantaj. Actorul Florin Petrescu (Axinte), condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Ar fi intervenit la Dan Diaconescu

 
Dosar de șantaj. Actorul Florin Petrescu (Axinte), condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Ar fi intervenit la Dan Diaconescu
Foto: Facebook / Florin Petrescu

Actorul Florin Petrescu, cunoscut și pentru rolul lui „Axinte” din Vacanța Mare, a fost condamnat la doi de închisoare cu suspendare, scrie protv.ro.

Petrescu, acuzat de șantaj, și-a recunoscut fapta în fața judecătorilor de la Tribunalul București. Actorul a fost acuzat de DNA, fiindcă a intervenit pentru Florin Secureanu, fost director al Spitalului Malaxa, din Capitală, într-o campanie în televiziunea lui Dan Diaconescu, OTV.

Publicitate

Dosarul actorului a fost deschis în urmă cu opt ani, potrivit avocatului acestuia. Iată ce a spus la începutul anului Petrescu la DNA, via digi24.ro:

„Se fac cercetări că am vrut să ajut pe cineva. A zis: «Eşti prieten cu Dan Diaconescu, zi-i să nu mai spună de spitalul nostru». Şi m-am dus la Dan şi i-am zis să nu mai facă şi el atâtea probleme, că Secureanu (Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa, n.r.)... (Dan Diaconescu ar fi spus - n.r.) «Domne, dacă vrea să ne ajute, să sponsorizeze OTV-ul». Şi eu i-am pus în legătură.”

Potrivit deciziei Tribunalului București din 2 octombrie, actorul a primit o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare „sub supraveghere a executării pedepsei principale pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”.

De asemenea, Petrescu va trebui să facă și muncă în folosul comunității pentru 60 de zile, „fie la Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6, fie la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6”. Decizia Tribunalului poate fi atacată în termen de 10 zile.

Florin Petrescu va mai trebui să respecte următoarele reguli, potrivit protv.ro:

  • să se prezinte la Serviciul de Probațiune București la datele fixate de acesta;
  • să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informații și documente de natură a permite controlul mjloacelor sale de existență. 

 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • nu prea inteleg cine a facut plangerea? DNA? pai ce treaba avea DNA daca nu era parte in proces? inseamna ca prietenul lui, secureanu, l-a dat in gat, altfel nu se explica infractiunea de santaj.

Trimite un comentariu