Skip to main content

Dosar de şantaj. Actorul Florin Petrescu (Axinte), condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Ar fi intervenit la Dan Diaconescu

 
Foto: Facebook / Florin Petrescu
Foto: Facebook / Florin Petrescu

Actorul Florin Petrescu, cunoscut şi pentru rolul lui „Axinte” din Vacanţa Mare, a fost condamnat la doi de închisoare cu suspendare, scrie protv.ro.

Publicitate

Petrescu, acuzat de şantaj, şi-a recunoscut fapta în faţa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti. Actorul a fost acuzat de DNA, fiindcă a intervenit pentru Florin Secureanu, fost director al Spitalului Malaxa, din Capitală, într-o campanie în televiziunea lui Dan Diaconescu, OTV.

Dosarul actorului a fost deschis în urmă cu opt ani, potrivit avocatului acestuia. Iată ce a spus la începutul anului Petrescu la DNA, via digi24.ro:

„Se fac cercetări că am vrut să ajut pe cineva. A zis: «Eşti prieten cu Dan Diaconescu, zi-i să nu mai spună de spitalul nostru». Şi m-am dus la Dan şi i-am zis să nu mai facă şi el atâtea probleme, că Secureanu (Florin Secureanu, fostul director al Spitalului Malaxa, n.r.)... (Dan Diaconescu ar fi spus - n.r.) «Domne, dacă vrea să ne ajute, să sponsorizeze OTV-ul». Şi eu i-am pus în legătură.”

Potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti din 2 octombrie, actorul a primit o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare „sub supraveghere a executării pedepsei principale pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”.

De asemenea, Petrescu va trebui să facă şi muncă în folosul comunităţii pentru 60 de zile, „fie la Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6, fie la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6”. Decizia Tribunalului poate fi atacată în termen de 10 zile.

Florin Petrescu va mai trebui să respecte următoarele reguli, potrivit protv.ro:

  • să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti la datele fixate de acesta;
  • să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;
  • să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;
  • să comunice schimbarea locului de muncă;
  • să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mjloacelor sale de existenţă.

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    nu prea inteleg cine a facut plangerea? DNA? pai ce treaba avea DNA daca nu era parte in proces? inseamna ca prietenul lui, secureanu, l-a dat in gat, altfel nu se explica infractiunea de santaj.

Trimite un comentariu

sus