Skip to main content

Facebook a suspendat distribuirea unui articol despre Joe Biden și fiul său. De ce?

 
Facebook a suspendat distribuirea unui articol despre Joe Biden și fiul său. De ce?
Foto: NBC News

În plină campanie prezidențială în America, compania Facebook a decis să limiteze distribuirea unui articol despre Hunter, fiul lui Joe Biden, candidatul democrat la funcția de președinte al Statelor Unite al Americii. Veridicitatea informațiilor urmează să fie verificată, scrie News.ro

Articolul despre Hunter și Joe Biden din New York Post conține email-uri cu dovezi referitoare la afacerile lui Hunter din Ucraina și Rusia, dar și despre implicațiile tatălui său, notează news.ro, care citează Reuters.

Publicitate

În ultimul timp, compania a decis să blocheze mai multe activități controversate pe platformă. Printre ele se numără reclamele anti-vaccin, negarea Holocaustului sau grupuri sau pagini care publicau informații despre teoria conspirațională QAnon.

Andy Stone, purtător de cuvânt al Facebook, via news.ro:

„În timp ce intenţionat nu postez un link cu New York Post, doresc să clarific că acest articol este eligibil să fie analizat de către partenerii terţi ai Facebook care verifică informaţiile. Între timp, reducem distribuirea acestuia pe platforma noastră.”

Alegerile din SUA au loc luna viitoare. Prima confruntarea dintre Donald Trump și Joe Biden a avut multe momente de tenisiune. 

Biden l-a numit pe Trump: ”cel mai rău preşedinte pe care America l-a avut vreodată”, ”un clown”, ”canişul lui Putin”. Și Trump l-a făcut „marionetă a stângii radicale”.

CITEȘTE ȘIPrima confruntare Trump vs Biden, în audiențe. A fost sub cea din 2016

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Trimite un comentariu