Skip to main content

VIDEO. BBC lansează o serie video online despre România. Vor fi poveşti despre Ştefan cel Mare sau Regina Maria

 
Captură Facebook
Captură Facebook

BBC, canalul public de televiziune din Marea Britanie, lansează o serie video în online despre România. Va prezenta poveşti din istoria ţării noastre şi se vor regăsi personalităţi istorice precum Ştefan cel Mare, Regina Maria, George Enescu sau Constantin Brâncuşi, scrie news.ro.

Publicitate

Noua serie înfiinţată de BBC se numeşte „Who is Romania” şi se va difuza în fiecare vineri pe Facebook şi Youtube pe canalul Institutului Cultural Român în Londra.

În primul episod subiectul este Ştefan cel Mare, iar săptămâna viitoare se va discuta despre Regina Maria.

„Who is Romania” va fi prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie şi personalitate în media britanică. Ea este pasionată de ţara noastră, vorbeşte limba română şi a venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat, mai spune sursa citată.

Tessa Dunlop, prezentatoarea seriei Who is Romania, via news.ro:

"A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente şi personalităţi istorice ale unei ţări care este atât de des înţeleasă greşit în Vest. Sper că aceste filmuleţe vor oferi povestea şi particularităţile unui popor remarcabil."

Seria video online „Who is Romania” este produsă de Storytailors, o casă de producţie fondată de românul Paul Andrei Lungu. Totodată, producţia BBC are parte şi de sprijinul Institutului Cultural Român. Beneficiază, de asemenea, şi de materiale de arhivă din partea Centrului Naţional al Cinematografiei sau MNIR.

VIDEO. Primul episod despre Ştefan cel Mare

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Anonim Anonim
    Normal ca plateste ICR pt asta. Doar nu s-a facut pe gratis.

    Nu am inteles ce treaba are BBC-ul cu productia unor privati? Au colaborat in trecut cu BBC, la fel cum si Tessa. Asta nu inseamna ca e produs, lansat si promovat de BBC. Daca ar fi fost asa, l-am fi avut pe BBC iPlayer.

    Repede mai puneti botul pe titluri sclipitoare, fara sa verificati nimic. Mrs Tessa si-a aranjat si ea niste bani pe perioada de pandemie, din partea darnicului stat roman, la fel cum s-a intamplat si cu alte pseudo-vedete din UK.
  • DODO DODO
    ideea pleaca de la ei sau platim pentru asta !?!

Trimite un comentariu

sus