Skip to main content

VIDEO. BBC lansează o serie video online despre România. Vor fi povești despre Ștefan cel Mare sau Regina Maria

 
VIDEO. BBC lansează o serie video online despre România. Vor fi povești despre Ștefan cel Mare sau Regina Maria
Captură Facebook

BBC, canalul public de televiziune din Marea Britanie, lansează o serie video în online despre România. Va prezenta povești din istoria țării noastre și se vor regăsi personalități istorice precum Ștefan cel Mare, Regina Maria, George Enescu sau Constantin Brâncuși, scrie news.ro.

Noua serie înființată de BBC se numește „Who is Romania” și se va difuza în fiecare vineri pe Facebook și Youtube pe canalul Institutului Cultural Român în Londra.

În primul episod subiectul este Ștefan cel Mare, iar săptămâna viitoare se va discuta despre Regina Maria.

Publicitate

„Who is Romania” va fi prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie și personalitate în media britanică. Ea este pasionată de țara noastră, vorbește limba română și a venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat, mai spune sursa citată.

Tessa Dunlop, prezentatoarea seriei Who is Romania, via news.ro:

"A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente şi personalităţi istorice ale unei ţări care este atât de des înţeleasă greşit în Vest. Sper că aceste filmuleţe vor oferi povestea şi particularităţile unui popor remarcabil."

Seria video online „Who is Romania” este produsă de Storytailors, o casă de producție fondată de românul Paul Andrei Lungu. Totodată, producția BBC are parte și de sprijinul Institutului Cultural Român. Beneficiază, de asemenea, și de materiale de arhivă din partea Centrului Național al Cinematografiei sau MNIR. 

VIDEO. Primul episod despre Ștefan cel Mare

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • Normal ca plateste ICR pt asta. Doar nu s-a facut pe gratis.

    Nu am inteles ce treaba are BBC-ul cu productia unor privati? Au colaborat in trecut cu BBC, la fel cum si Tessa. Asta nu inseamna ca e produs, lansat si promovat de BBC. Daca ar fi fost asa, l-am fi avut pe BBC iPlayer.

    Repede mai puneti botul pe titluri sclipitoare, fara sa verificati nimic. Mrs Tessa si-a aranjat si ea niste bani pe perioada de pandemie, din partea darnicului stat roman, la fel cum s-a intamplat si cu alte pseudo-vedete din UK.

Trimite un comentariu