Skip to main content

Demisie la vârful România TV. Pleacă redactorul-șef adjunct, după aproape zece ani. Ce va face

 
Demisie la vârful România TV. Pleacă redactorul-șef adjunct, după aproape zece ani. Ce va face

Plecare de la vârful stației de știri România TV. Valentina Pufulescu, redactor-șef adjunct al televiziunii și EOD - Editor oft he Day, părăsește România TV, post la care lucra din 2011.

Publicitate

Ea lasă poziție editorială pentru a lansa o serie de cursuri de jurnalism, prezentare profesională și public speaking. Cursurile se adresează instituțiilor media, corporațiilor, și nu numai, iar România TV ar putea fi unul dintre clienți, după cum spune chiar șeful stației, Eugen Chelemen, într-un mesaj intern.

După plecarea Valentinei Pufulescu, Eugen Chelemen anunță că poziția de EOD va fi exercitată, prin rotație, de șefi de departamente și jurnaliști din postul TV: Ioan Korpos, Cosmin Tîrlă, Marius Gîrlașiu, Raluca Curteanu, Laura Gavriliță, Mădălina Petre și Atena Marin.

Contactată de Paginademedia.ro, Valentina Pufulescu a detaliat ce va face:

"Vreau să fiu propriul meu șef, să merg pe drumul meu. Nu a fost o decizie usor de luat, insa imi doresc sa pornesc un proiect personal si sa ies din zona de confort. Voi face cursuri de jurnalism, prezentare profesională și public speaking.

Sper ca din experienta mea de 22 de ani in presa, petrecuti in televiziuni precum Realitatea TV sau România TV, sa reusesc sa aduc plus valoare in pregatirea unei noi generatii de jurnalisti, de care avem cu totii nevoie, mai ales in aceste vremuri dificile."

Pufulescu lucra din 2011 la România TV. A intrat în presă în redacția știrilor Pro TV, apoi a fost la Știrile Prima TV.

Din 2004 până în 2011, Valentina a fost corespondent special la Guvernul României pentru Realitatea TV. Din 2011 a ocupat funcțiile de redactor-șef adjunct și Editor of The Day pentru România TV.

Paginademedia.ro vă prezintă mesajele trimise colegilor atât de Valentina Pufulescu, cât și de șeful redacției România TV, Eugen Chelemen:

Valentina Pufulescu: Am decis, însă, că e momentul să pun punct carierei de jurnalist și să învăț ceva nou

“Nu m-am gândit niciodată că va veni momentul să vă scriu "La revedere!". Mă vedeam jurnalist pe viață. Pentru că am iubit atât de mult această meserie căreia m-am dedicat 100% și în care am investit tot. Nici o despărțire nu este ușoară. Dar asta este cu adevărat dureroasă.

Am avut nevoie de foarte mult timp și foarte multă putere ca să pot lua decizia asta. Cu mulți dintre voi mi-am petrecut aproape jumătate din viață.

Ați fost punctul meu de stabilitate, în ciuda tuturor dificultăților prin care am trecut împreună. Am crescut, am evoluat, m-am dezvoltat ca om și ca profesionist alături de voi. Nu aș fi reușit singură. Din 22 de ani de jurnalism, 16 mi i-am petrecut alături de voi, echipa care a fost mereu pe primul loc la știri, indiferent cum s-a numit instituția. Și sunt convinsă că veți fi la fel de creativi și muncitori și în continuare.

Ar fi incorect să fac nominalizări. Nu v-aș putea menționa pe fiecare dintre voi într-un singur mesaj. Așa că vă mulțumesc tuturor pentru tot ce ați fost și sunteți astăzi pentru mine. Și pentru că m-ați suportat atâția ani :) Am decis, însă, că e momentul să pun punct carierei de jurnalist și să învăț ceva nou.

Am puterea și curiorizitatea să contruiesc iar ceva de la zero.

Am adunat toate bucuriile, provocările, dezamăgirile profesionale și personale, am învățat din ele și le-am transformat într-o idee constructivă. Bagajul de cunoștințe și experiențe acumulat îl întorc, prin noul meu proiect, tuturor tinerilor care nu și-au găsit încă drumul, care vor să învețe o meserie, să-și dezvolte skill-urile profesionale, să avanseze în carieră.

Mă gândesc la toți cei care sunt "eu acum 22 de ani", în prima zi de practică în presă. Momentul în care am fost învățată să deschid un calculator. Îmi doresc ca, la rândul meu, să fiu de ajutor altora.”

Eugen Chelemen: Mai mulți șefi din redacție vor fi EOD prin rotație

Într-un mesaj către colegi, Eugen Chelemen vorbește de schimbări în structura de conducere editorială, în care vor fi EOD, prin rotație, mai mulți membri ai redacției.

"Începând cu data de 1 noiembrie, Valentina Pufulescu va colabora cu noi de pe o poziție diferită de cea pe care a ocupat-o până acum. Valentina nu va mai îndeplini atribuțiile de EOD din motive care țin de sănătatea personală. Pentru a rezolva aceste probleme de sănătate, în perioada următoare va intra în concediu, iar apoi va colabora cu România TV din poziția de trainer cu atribuții directe în formarea și dezvoltarea jurnaliștilor care ocupă diferite posturi în redacția noastră - reporteri, prezentatori, redactori etc.

Îi mulțumesc din tot sufletul Valentinei pentru tot ce a fost și pentru tot ce este ca om, coleg și prieten.

Îi mulțumesc pentru creativitate, pentru efortul până la epuizare, pentru devotament și pentru toate realizările minunate din ultimii nouă ani. Pentru mine Valentina Pufulescu, alături se Simona Gheorghe, Letiția Bădescu și Roxana Lupuianu, reprezintă cea mai performantă și mai puternică echipă cu care am lucrat vreodată.

Începând de la data de 1 noiembrie, prin rotație, mai mulți șefi/coordonatori/reprezentanți ai departamentelor redacției noastre vor avea și atribuții de EOD. Aceștia sunt: Ioan Korpos, Cosmin Tîrlă, Marius Gîrlașiu, Raluca Curteanu, Laura Gavriliță, Mădălina Petre și Atena Marin.

Colegii enumerați mai sus își vor păstra atribuțiile pe care le au acum și o dată/de două ori pe lună vor face în zilele lor libere ture de EOD. Vor avea suportul meu total, dar și al Simonei și al Letiției.

Introducerea noilor colegi în lista EOD-ilor Romania TV alături de mine, de Simona, de Leti și de Roxana Lupuianu face parte dintr-un proiect mai amplu de formare a angajaților pe mai multe paliere. În aceste vremuri pandemice cred că este foarte bine să avem mai multe specializări.

Le doresc mult succes noilor colegi în jobul de eod și mă înclin în fața Valentinei. Vali, ai în continuare tot sprijinul meu și sper să trăim noi bucurii profesionale împreună!”
 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • ce ar putea ea sa invete pe altii ? ceea ce a facut ea ? asta nu are nici cel mai mic bunsimt Nesimtire si tupeu la nivel de arta !
  • cursuri de jurnalism cu pufuleasca???? sa ne fereasca dumnezou... de fapt, la nivelul lui kelemen, pufuleasca e deja doctor in jurnalism. imi aduc aminte si povestesc tuturor un moment de pe vremuri din realitatea tv cand kelemen era eod sau ceva de genul asta. si trebuia sa intram in direct cu un reporter si ala nu auzea ce i se spune si merge kelemen in regie urland (ca la realitatea toti sefuletii erau obisnuiti sa urle cand aveau ceva de zis, ca asa facea si sergiu toader cu ei). si cei din regie ii zic ca nu merge ifb-ul (interrupted feedback - comunicatia cu omul de pe teren). kelemen, nestiind despre ce e vorba, probabil se gandeste ca e vreun dispozitiv tehnic defect, de fapt e vorbe de intoarcere, legatura telefonica. vine in redactie urland: baaaaa, nu merge ifebeuuuuu, voi ce dracu paziti aici? puneti mana si rezolvati problema.

    cam asta e kelemen. nici pufulescu nu e mai departe.
  • Dupa atatea derapaje ale (ne)stirilor televiziunii in care avea o functie de conducere editoriala, duduia asta vrea sa predea cursuri de jurnalism...Doamne fere...
  • cursuri de jurnalism zice tipa? e ca si cum l-ai pune pe Dragnea sa tina cursuri despre lupta anticoruptie :)))))
  • Va lansa ea cursuri de jurnalism??? Cum sa te prezinți? Eu cea care am făcut jurnalism la romania tv?? Pe bune?

Trimite un comentariu