Skip to main content

Disney, mesaj de atenționare la producții mai vechi: „Conțin stereotipuri rasiale”

 
Disney, mesaj de atenționare la producții mai vechi: „Conțin stereotipuri rasiale”
Foto: Smithsonian Magazine

Disney vine cu un avertisment pentru abonați. Privitorii vor primi atenționări cu privire la unele producții, mai exact vor vedea mesajul „acest program conține stereotipuri rasiale”, scrie news.ro.

Decizia vine după ce la final de 2019 Disney publica un mesaj înainte de unele producții, în care se făcea referire la „reprezentări culturale datate”. De cum, mesajul va fi înlocuit cu „stereotipuri rasiale”

Publicitate

Noul mesaj vine cu un update în care se specifică că programul conține stereotipurile rasiale. Se aplică în cazul câtorva producții precum „Dumbo”, „Peter Pan” și „Pisicile Aristocrate”.

Mesajul afișat de Disney+ via news.ro, care citează New York Times:

"Acest program conţine reprezentări datate şi/ sau un tratament negativ pentru persoane sau culturi. Aceste stereotipuri au fost nepotrivite în epocă şi sunt şi astăzi.

În loc să eliminăm acest conţinut, am vrea să recunoaştem impactul lor nociv, să învăţăm din acest conţinut, să angajăm dialogul şi să construim un viitor mai incluziv, împreună.

Disney se angajează să creeze poveşti pe teme inspiraţionale şi ambiţioase care reflectă formidabila diversitate a bogăţiei culturale şi umane în lume".

Producțiile de pe Disney+ în care se afișează mesajul de mai sus sunt: "Dumbo" (1941), "Peter Pan" (1953), "The Aristocats" (1970), "Lady and the Trump" (1955) și serialul "Swiss Family Robinson" (1974). 

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro

Comentarii

  • niste ***... pe viitor pentru sanatatea noastra mintala ar trebui sa respingem orice program, film etc care NU contine avertismente de acest tip. aceste stereotipuri, cum le spun ei, fac parte din cultura, din experienta, din istorie, din traditie. nu poti nega toate acestea doar pentru ca unii le considera stereotipuri.

Trimite un comentariu