Skip to main content

Interviu de COLECŢIE. Povestea lui Bebe Cotimanis, de la vocea lui Iisus, la emblema Pro TV şi acum la Prima TV. Toate răspunsurile

 
Interviu de COLECŢIE. Povestea lui Bebe Cotimanis, de la vocea lui Iisus, la emblema Pro TV şi acum la Prima TV. Toate răspunsurile

INTERVIU de COLECŢIE. Povestea lui Bebe Cotimanis, într-un interviu Paginademedia de văzut de la cap la coadă. Sau măcar pe capitole, le aveţi împărţite în filmul de mai jos.

Publicitate

Ce ne-a povestit Bebe Cotimanis, cu inconfundabila lui voce:

  • cum a ajuns vocea Pro TV şi cum l-a sunat Adrian Sârbu, după ce l-a auzit pe Cotimanis într-un desen animat, unde era vocea lui Iisus
  • de ce a plecat de la Pro TV (o poveste cu o latură "financiară")
  • ce face la Prima TV şi ce ar mai vrea să facă la Prima TV (o emisiune?)
  • ce diferenţă est între contractul cu Prima TV şi cel cu Pro TV (la Pro TV nu avea voie să pună vocea pe reclame)
  • ce îi era cel mai greu să citească - amenzile CNA - şi cum le citea
  • de ce a stat doar un sezon la Românii au talent (şi o poveste emoţionantă)
  • dacă moare sau nu moare personajul lui din Vlad, după plecarea din Pro TV
  • că vrea să deschidă o şcoală de voice over.

Şi multe, multe altele.

Detalii, în interviul video. Transcrierea, mai jos, după clip.

0:00 Intro
1:10 - Cum a ajuns vocea Pro TV: M-a sunat Sarbu
12:01 - De unde a invatat sa puna voci
21:01 - Reclamele de dupa 1990
24:20 - De ce nu a aparut pe post la Pro TV
25:58 - Vrea sa faca o scoala de voice-over
30:42 - De ce a plecat de la Pro TV
32:44 - De ce a plecat de la Romanii au talent
36:42 - Ce face la Prima TV Bebe Cotimanis
41:30 - Rolul din serialul Vlad
45:33 - Conditiile de la Prima TV
52:28 - Prima promotie la Scoala de voice-over

VIDEO. Povestea lui Bebe Cotimanis, la Interviurile Paginademedia.ro

Cum a ajuns Bebe Cotimanis la Pro TV:

Bebe Cotimanis: „M-am trezit într-o seară, m-a telefonat Sârbu, pe urmă am discutat cu Mona Segall şi Cristi Rotaru. M-a chemat în seara asta pentru mâine dimineaţă şi m-am dus. M-am trezit într-un studio lângă atelierul de croitorie de pe strada Avrig, pe lângă teatrul Notara, eu eram la croitorie acolo şi mi-a zis: „Dacă vrei să te prezinţi acolo, pentru că vei fi vocea postului Pro TV.” Zic: „Aşa brusc? Că nu mă pricep.” Şi au răspuns: „Nu contează. Păi nimeni nu se pricepe în televiziune să facă promo-uri.”

Eu, înainte de asta, am participat la o selecţie pentru „Cartea Cărţilor”, am făcut vocea lui Iisus. M-au selectat acolo. M-am trezit tot aşa, deodată, „Vei fi vocea lui Iisus”. Era, totuşi, vorba de un film de desene animate. Mai târziu aveam să descoper că Dumnezeu avea umor cât toată omenirea.

M-am trezit în studio la Avrig, într-un studio cât mai mic, în caseta mea de înregistrare, cu un microfon în faţă şi cu vreo şase ore de înregistrare. N-aveam de unde să ştiu că vor fi şase ore de înregistrare. Erau promo-urile pentru viitorul post TV - Pro TV. Şi le-am înregistrat pentru lansarea postului. A fost dificil, pentru că am făcut din instinct toată chestia asta.

Am înregistrat şase ore stând în picioare.

Îl cunoştea pe Adrian Sârbu?

Bebe Cotimanis: Îi ştiam de la Cartea Cărţilor pe Adrian Sârbu şi Mona Segall. A fost nevoie de multe duble, pentru că erau multe bâlbe. Era o formă de reaşezare a limbii române sub formă de promo. Noi aveam exemplele de la BBC, de la filme importante. Şi limba engleză cu limba română nu avea nicio legătură în materie de promo.

N-aveam nicio pregătire, erau promo-urile de la cinematograf şi unde sunau extraordinar. Nu mi-am închipuit vreodată că mă voi apropia. Dar iată că m-am apropiat.

De 25 de ani fac chestia şi o fac din ce în ce mai relaxat şi sunt mai implicat în fiecare bucăţică pe care o înregistrez. Am stabilit în timp care sunt lucrurile de transmis în 30 de secunde. De fiecare dată, cu fiecare promo, stabileşti ce e transmis important în promo-ul ăla.”

De ce a plecat de la Pro TV:

Bebe Cotimanis: „S-a produs din motive economice. Contractele au devenit mai subţiri, iar eu nu am acceptat chestia asta. Pentru că e munca mea şi o respect.

Au încercat să mă ţină, dar la un preţ mai mic.

De ce a plecat după un sezon de la Românii au Talent?

Bebe Cotimanis: Am stat acolo un sezon pentru că nu puteam să fiu foarte rău. Eu sunt eu, aşa cum sunt. Nu puteam să fiu foarte rău şi despărţirea de Românii au talent s-a făcut cu bună înţelegere de ambele părţi.

Pentru că am păţit că trebuia să aleg între un moment de balet şi unul de muzică şi mi-a fost foarte greu, mai ales că era vorba de un copil. Iar Andra a întrebat-o pe fetiţiă, după ce eu m-am decis să le dau votul celor doi balerini de excepţie: "O să-l ierţi vreodată pe domnul Bebe?" Şi fetiţa a spus: niciodată! Din momentul acela, eu n-am mai avut somn! Cu ce drept te apuci tu să judeci? Să schimbi traseul unui copil?

Eu cu mine nu mai aveam pace şi probabil s-a văzut asta pe post. Când e vorba de viaţa oamenilor, nu pot să joc un rol. Oamenii, în esenţă, sunt buni, iar frica îi transformă în oameni răi. Mie mi-e frică să nu-l deranjez pe cel de lângă mine. Asta mă preocupă zilnic.

Mi-a dat Bartoş telefon şi mi s-a oferit acest rol. Ştii care e frumuseţea emisiunii? Că te uiţi ca un spectator.”

Ce va face la Prima TV (în afară de voce)?

Bebe Cotimanis: „Să vedem ce mi se propune. Eu aş face face, dar în sensul în care am vorbit mai devreme, ceva care să facă omul mai bun. Poate un show. Eu aş vrea să fac o poezie pe zi la Prima, aş vrea să fac de dimineaţă, dar astea sunt secretele noastre. Dar astea sunt discuţiile mele cu Orlando Nicoară.

Televiziunea se relansează, vom deveni HD, sigle noi, oameni noi. Şi dacă reuşim din prima să agăţăm bine şi să-l ţinem strâns în braţe, eu cred că vom izbuti pe piaţa media.

Lumea iubeşte tragedia pentru că e privită de la distanţă şi acea persoană nu a păţit nimic.

Promourile sunt scrise bine şi aici. Le citesc la studioul meu, dar şi la sediu. Va urma ceva, vreau să fac ceva cu Iulia, cu bucuria de a trăi, despre ce te face să fii mai bun. Un program de dimineaţă, visez la asta, nu ştiu, vedem...”

Trebuie să găsim şi la Prima o emisiune care să capteze. Fiecare lucru pe care îl faci în televiziune trebuie să facă un om mai bun. De aia nu-mi plac mie ştirile de la ora 5. Dar deloc. Eu cred că Prima TV se poate ridica în audienţă dacă va prezenta ştiri pozitive. Şi vreau să propun asta.

Cum a ajuns în serialul Vlad? Moare inginerul?

Bebe Cotimanis: „Rolurile îţi vin când atunci eşti copt pentru ele. S-a copt să îl fac pe domnul inginer. Marcel Radu mi-a dat telefonul. Şi pentru prima dată m-am dus să filmez cu Jesus del Cerro (n.r regizorul Vlad), pe care nu îl apreciez absolut deloc (glumesc). Să-ţi povestească în limba română chestii de o subtilitate incredibilă pe care alţi regizori români nu pot, este fantastic. De multe ori sunt naratorul şi am vorbit mai mult.

Una e să fii în promo şi plus calitatea sunetului din film diferă de la promo. Ceea ce fac eu e diferit. Am dat de câţiva oameni: doi, de fapt, care mi-au spus: „Domne, stăm ce stăm, şi când copilul nostru vă aude vocea lasă mâncarea, lecţiile şi vă ascultă.”

Sezonul ăsta s-a filmat, dacă după ăsta mă omoară e treaba prăvăliei. Inginerul trăieşte sezonul ăsta. Nu ştiu dacă se mai filmează pentru alt sezon.

Am vorbit la Prima şi filmul este film. Condiţiile de la Prima sunt mai bune pentru mine decât la Pro. Acolo era o exclusivitate pe care o avea postul. Aveam voie la TVR şi la Radio România pentru piese, în niciun caz promo.

Despre reclame pe care a pus voce?

Bebe Cotimanis: Nu aveam voie să fac reclame cât eram la Pro TV. Înainte de Pro TV mai făceam şi după ce am plecat de acolo.”

„Am făcut acum reclama cu Bergenbier. I-am dat-o şi ca exemplu lui Orlando Nicoară, să vadă cum vreau să fie sunetul pe Prima.

Mai fac reclamă şi la un produs farmaceutic. Şi este o condiţie: să nu fac reclame la produse proaste. Am făcut reclamă la Bergenbier pentru că eu beau Bergenbier. La Bergenbier se simte că îmi place, dacă era la altă bere, nu dăm nume, nu o făceam.”

Cel mai de impact mesaj?

Bebe Cotimanis: „Eu chiar am crezut că Pro TV e al meu, mă consideram cu Sârbu parteneri de afaceri şi altfel e când reprezinţi prăvălia, instituţia. Eram apropiat de Sârbu pentru că gândeam la fel.”

Când veţi avea prima promoţie la şcoala de voice-over?

Bebe Cotimanis: „O să avem un site, deja este în lucru. La Piteşti vom face cursurile, pentru a pune ordine în gânduri. Îi voi învăţa cu cuvinte puţine să transmită cât mai mult. Fiecare cuvânt este un univers, nu este ceva de trecere, deci trebuie învăţată chestia asta.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • anonim anonim
    foarte urat din partea celor de la pro tv! ca nu isi respecta vedetele cum se cuvine! lasa ca au loc in alta parte mai bine decat aici!
  • RzV RzV
    SI ei sunt tot oameni, sunt tot angajati si au tot dreptul sa schimbe locul de munca daca nu li se mai potriveste si primesc o oferta mai buna. Nu e primul si nu va fi nici ultimul ce schimba televiziunea, au mai fost si altii la fel de cunoscuti si vor mai fi, atata timp cat exista concurenta se vor produce schimbari si e un lucru firesc, nu are rost sa fie criticat el sau televiziunea.
  • Aurilian Aurilian
    A apărut postacul , dar la tine când a venit brenciu , pe care îl urai , trebuie să fie ***

    A apărut postacul , dar la tine când a venit loredana la factorati , pe care o urai , trebuie să fi *** acuma
  • Ama Ama
    E firesc că unele colaborări sa se termine, să înceapă altele. E normal că un profesionist sa se respecte, sa aibă propriile valori. Nimeni nu e legat de brandul care, sa zicem, "l-a lansat". Există preturi corecte pentru fiecare, e normal. Există și mentalități diferite. Succes !
  • Aurishan Aurishan
    Ce rusine bolovanilor. Esti liber sa pleci. Ca nu se inchide Pro TV ca pleci tu...
    Dar asa e invatat romanul. Sa castige cat mai mult!
  • Allex Allex
    O pierdere URIAȘĂ! Odată cu încheierea filmărilor pentru Vlad, a fost înștiințat că va trebui să vină la negocieri pentru reînoirea contractului general, iar cei din Pro Tv i-au propus un nou contract, sub jumătate din valoare fostului contract. RU-ȘI-NE PROTV!!
  • Oana Oana
    Bravo, Petrisor! Sper sa iti continui misiunea de a aduce in prim-plan oameni care nu se vad pe sticla, dar care, de fapt, au un rol imens in ceea ce inseamna produsele si brand-urile de televiziune. Bebe Cotimanis, respect si multumesc, ati fost VOCEA tineretii mele, va doresc mult succes in continuare!
  • Mile Mile
    A apărut postacul , dar la tine când a venit brenciu , pe care îl urai , trebuie să fie slugoi
  • Marian Marian
    Dupa ce a mancat o paine alba la pro , acum spune ca la prima e mai bine , sper sa nu se intoarca roata ,pacat ca esti un om bun dar la caracter stai prost , exista un Dumnezeu pentru toti ,

Trimite un comentariu

sus