Skip to main content

Interviu de COLECȚIE. Povestea lui Bebe Cotimanis, de la vocea lui Iisus, la emblema Pro TV și acum la Prima TV. Toate răspunsurile

 
Interviu de COLECȚIE. Povestea lui Bebe Cotimanis, de la vocea lui Iisus, la emblema Pro TV și acum la Prima TV. Toate răspunsurile

INTERVIU de COLECȚIE. Povestea lui Bebe Cotimanis, într-un interviu Paginademedia de văzut de la cap la coadă. Sau măcar pe capitole, le aveți împărțite în filmul de mai jos.

Publicitate

Ce ne-a povestit Bebe Cotimanis, cu inconfundabila lui voce: 

 • cum a ajuns vocea Pro TV și cum l-a sunat Adrian Sârbu, după ce l-a auzit pe Cotimanis într-un  desen animat, unde era vocea lui Iisus
 • de ce a plecat de la Pro TV (o poveste cu o latură "financiară")
 • ce face la Prima TV și ce ar mai vrea să facă la Prima TV (o emisiune?)
 • ce diferență est între contractul cu Prima TV și cel cu Pro TV (la Pro TV nu avea voie să pună vocea pe reclame)
 • ce îi era cel mai greu să citească - amenzile CNA - și cum le citea
 • de ce a stat doar un sezon la Românii au talent (și o poveste emoționantă)
 • dacă moare sau nu moare personajul lui din Vlad, după plecarea din Pro TV
 • că vrea să deschidă o școală de voice over.

Și multe, multe altele.

Detalii, în interviul video. Transcrierea, mai jos, după clip.

0:00 Intro
1:10 - Cum a ajuns vocea Pro TV: M-a sunat Sarbu
12:01 - De unde a invatat sa puna voci
21:01 - Reclamele de dupa 1990
24:20 - De ce nu a aparut pe post la Pro TV
25:58 - Vrea sa faca o scoala de voice-over
30:42 -  De ce a plecat de la Pro TV
32:44 - De ce a plecat de la Romanii au talent
36:42 - Ce face la Prima TV Bebe Cotimanis
41:30 - Rolul din serialul Vlad
45:33 - Conditiile de la Prima TV
52:28 - Prima promotie la Scoala de voice-over

VIDEO. Povestea lui Bebe Cotimanis, la Interviurile Paginademedia.ro 

Cum a ajuns Bebe Cotimanis la Pro TV:

Bebe Cotimanis: „M-am trezit într-o seară, m-a telefonat Sârbu, pe urmă am discutat cu Mona Segall și Cristi Rotaru. M-a chemat în seara asta pentru mâine dimineață și m-am dus. M-am trezit într-un studio lângă atelierul de croitorie de pe strada Avrig, pe lângă teatrul Notara, eu eram la croitorie acolo și mi-a zis: „Dacă vrei să te prezinți acolo, pentru că vei fi vocea postului Pro TV.” Zic: „Așa brusc? Că nu mă pricep.” Și au răspuns: „Nu contează. Păi nimeni nu se pricepe în televiziune să facă promo-uri.”

Eu, înainte de asta, am participat la o selecție pentru „Cartea Cărților”, am făcut vocea lui Iisus. M-au selectat acolo. M-am trezit tot așa, deodată, „Vei fi vocea lui Iisus”. Era, totuși, vorba de un film de desene animate. Mai târziu aveam să descoper că Dumnezeu avea umor cât toată omenirea.

M-am trezit în studio la Avrig, într-un studio cât mai mic, în caseta mea de înregistrare, cu un microfon în față și cu vreo șase ore de înregistrare. N-aveam de unde să știu că vor fi șase ore de înregistrare. Erau promo-urile pentru viitorul post TV - Pro TV. Și le-am înregistrat pentru lansarea postului. A fost dificil, pentru că am făcut din instinct toată chestia asta

Am înregistrat șase ore stând în picioare.

Îl cunoștea pe Adrian Sârbu? 

Bebe Cotimanis: Îi știam de la Cartea Cărților pe Adrian Sârbu și Mona Segall. A fost nevoie de multe duble, pentru că erau multe bâlbe. Era o formă de reașezare a limbii române sub formă de promo. Noi aveam exemplele de la BBC, de la filme importante. Și limba engleză cu limba română nu avea nicio legătură în materie de promo.

N-aveam nicio pregătire, erau promo-urile de la cinematograf și unde sunau extraordinar. Nu mi-am închipuit vreodată că mă voi apropia. Dar iată că m-am apropiat.

De 25 de ani fac chestia și o fac din ce în ce mai relaxat și sunt mai implicat în fiecare bucățică pe care o înregistrez. Am stabilit în timp care sunt lucrurile de transmis în 30 de secunde. De fiecare dată, cu fiecare promo, stabilești ce e transmis important în promo-ul ăla.”

De ce a plecat de la Pro TV:

Bebe Cotimanis: „S-a produs din motive economice. Contractele au devenit mai subțiri, iar eu nu am acceptat chestia asta. Pentru că e munca mea și o respect.

Au încercat să mă țină, dar la un preț mai mic.

De ce a plecat după un sezon de la Românii au Talent?

Bebe Cotimanis: Am stat acolo un sezon pentru că nu puteam să fiu foarte rău. Eu sunt eu, așa cum sunt. Nu puteam să fiu foarte rău și despărțirea de Românii au talent s-a făcut cu bună înțelegere de ambele părți.

Pentru că am pățit că trebuia să aleg între un moment de balet și unul de muzică și mi-a fost foarte greu, mai ales că era vorba de un copil. Iar Andra a întrebat-o pe fetițiă, după ce eu m-am decis să le dau votul celor doi balerini de excepție: "O să-l ierți vreodată pe domnul Bebe?" Și fetița a spus: niciodată! Din momentul acela, eu n-am mai avut somn! Cu ce drept te apuci tu să judeci? Să schimbi traseul unui copil?

Eu cu mine nu mai aveam pace și probabil s-a văzut asta pe post. Când e vorba de viața oamenilor, nu pot să joc un rol. Oamenii, în esență, sunt buni, iar frica îi transformă în oameni răi. Mie mi-e frică să nu-l deranjez pe cel de lângă mine. Asta mă preocupă zilnic.

Mi-a dat Bartoș telefon și mi s-a oferit acest rol. Știi care e frumusețea emisiunii? Că te uiți ca un spectator.”

Ce va face la Prima TV (în afară de voce)?

Bebe Cotimanis: „Să vedem ce mi se propune. Eu aș face face, dar în sensul în care am vorbit mai devreme, ceva care să facă omul mai bun. Poate un show. Eu aș vrea să fac o poezie pe zi la Prima, aș vrea să fac de dimineață, dar astea sunt secretele noastre. Dar astea sunt discuțiile mele cu Orlando Nicoară.

Televiziunea se relansează, vom deveni HD, sigle noi, oameni noi. Și dacă reușim din prima să agățăm bine și să-l ținem strâns în brațe, eu cred că vom izbuti pe piața media.

Lumea iubește tragedia pentru că e privită de la distanță și acea persoană nu a pățit nimic.

Promourile sunt scrise bine și aici. Le citesc la studioul meu, dar și la sediu. Va urma ceva, vreau să fac ceva cu Iulia, cu bucuria de a trăi, despre ce te face să fii mai bun. Un program de dimineață, visez la asta, nu știu, vedem...”

Trebuie să găsim și la Prima o emisiune care să capteze. Fiecare lucru pe care îl faci în televiziune trebuie să facă un om mai bun. De aia nu-mi plac mie știrile de la ora 5. Dar deloc. Eu cred că Prima TV se poate ridica în audiență dacă va prezenta știri pozitive. Și vreau să propun asta.

Cum a ajuns în serialul Vlad? Moare inginerul?

Bebe Cotimanis: „Rolurile îți vin când atunci ești copt pentru ele. S-a copt să îl fac pe domnul inginer. Marcel Radu mi-a dat telefonul. Și pentru prima dată m-am dus să filmez cu Jesus del Cerro (n.r regizorul Vlad), pe care nu îl apreciez absolut deloc (glumesc). Să-ți povestească în limba română chestii de o subtilitate incredibilă pe care alți regizori români nu pot, este fantastic. De multe ori sunt naratorul și am vorbit mai mult.

Una e să fii în promo și plus calitatea sunetului din film diferă de la promo. Ceea ce fac eu e diferit. Am dat de câțiva oameni: doi, de fapt, care mi-au spus: „Domne, stăm ce stăm, și când copilul nostru vă aude vocea lasă mâncarea, lecțiile și vă ascultă.”

Sezonul ăsta s-a filmat, dacă după ăsta mă omoară e treaba prăvăliei. Inginerul trăiește sezonul ăsta. Nu știu dacă se mai filmează pentru alt sezon.

Am vorbit la Prima și filmul este film. Condițiile de la Prima sunt mai bune pentru mine decât la Pro. Acolo era o exclusivitate pe care o avea postul. Aveam voie la TVR și la Radio România pentru piese, în niciun caz promo.

Despre reclame pe care a pus voce?

Bebe Cotimanis: Nu aveam voie să fac reclame cât eram la Pro TV. Înainte de Pro TV mai făceam și după ce am plecat de acolo.”

„Am făcut acum reclama cu Bergenbier. I-am dat-o și ca exemplu lui Orlando Nicoară, să vadă cum vreau să fie sunetul pe Prima.

Mai fac reclamă și la un produs farmaceutic. Și este o condiție: să nu fac reclame la produse proaste. Am făcut reclamă la Bergenbier pentru că eu beau Bergenbier. La Bergenbier se simte că îmi place, dacă era la altă bere, nu dăm nume, nu o făceam.”

Cel mai de impact mesaj?

Bebe Cotimanis: „Eu chiar am crezut că Pro TV e al meu, mă consideram cu Sârbu parteneri de afaceri și altfel e când reprezinți prăvălia, instituția. Eram apropiat de Sârbu pentru că gândeam la fel.”

Când veți avea prima promoție la școala de voice-over?

Bebe Cotimanis: „O să avem un site, deja este în lucru. La Pitești vom face cursurile, pentru a pune ordine în gânduri. Îi voi învăța cu cuvinte puține să transmită cât mai mult. Fiecare cuvânt este un univers, nu este ceva de trecere, deci trebuie învățată chestia asta.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • foarte urat din partea celor de la pro tv! ca nu isi respecta vedetele cum se cuvine! lasa ca au loc in alta parte mai bine decat aici!
 • SI ei sunt tot oameni, sunt tot angajati si au tot dreptul sa schimbe locul de munca daca nu li se mai potriveste si primesc o oferta mai buna. Nu e primul si nu va fi nici ultimul ce schimba televiziunea, au mai fost si altii la fel de cunoscuti si vor mai fi, atata timp cat exista concurenta se vor produce schimbari si e un lucru firesc, nu are rost sa fie criticat el sau televiziunea.
 • A apărut postacul , dar la tine când a venit brenciu , pe care îl urai , trebuie să fie ***

  A apărut postacul , dar la tine când a venit loredana la factorati , pe care o urai , trebuie să fi *** acuma
 • E firesc că unele colaborări sa se termine, să înceapă altele. E normal că un profesionist sa se respecte, sa aibă propriile valori. Nimeni nu e legat de brandul care, sa zicem, "l-a lansat". Există preturi corecte pentru fiecare, e normal. Există și mentalități diferite. Succes !
 • Ce rusine bolovanilor. Esti liber sa pleci. Ca nu se inchide Pro TV ca pleci tu...
  Dar asa e invatat romanul. Sa castige cat mai mult!
 • O pierdere URIAȘĂ! Odată cu încheierea filmărilor pentru Vlad, a fost înștiințat că va trebui să vină la negocieri pentru reînoirea contractului general, iar cei din Pro Tv i-au propus un nou contract, sub jumătate din valoare fostului contract. RU-ȘI-NE PROTV!!
 • Bravo, Petrisor! Sper sa iti continui misiunea de a aduce in prim-plan oameni care nu se vad pe sticla, dar care, de fapt, au un rol imens in ceea ce inseamna produsele si brand-urile de televiziune. Bebe Cotimanis, respect si multumesc, ati fost VOCEA tineretii mele, va doresc mult succes in continuare!
 • Dupa ce a mancat o paine alba la pro , acum spune ca la prima e mai bine , sper sa nu se intoarca roata ,pacat ca esti un om bun dar la caracter stai prost , exista un Dumnezeu pentru toti ,

Trimite un comentariu